sileceklerimi çalıştırmak için kolu kurcalıyorumtıkdiyeduruyor elimle4-5 defa sağ-sol yaparak zorla çalıştırıyorum sebebi nedir. acaba motorumubozuldu.? bozuldu ise tamir olurmu? Düzenleyen : atmaca03
su geliyor ama kollar çalışmıyor motorunda problem var galiba 4-5 defa sag-sol yapıyorum ondan sonra çalışıyor
Silecelerin altındaki büyük siyah plastık parçayı sokun silecek motoru orada. Bence guzel bi sekilde motoru ve hareketlı parcaları yağlayın.
mekanik bi sistem ile çalışıyor silecekler tek motor bir düzenek sayesinde iki kola birden harfeket sağlıor ve bu mekanik segmanlarla birbirine bağlı segmanlardan biri çıkmış olabilir fazla şansınızı zorlamayın silecek motorunuzu yakmadan bi ustaya bi çay parasına halledersiniz.
Hyundai Teknik kitaplarında su olmadığında silecekler çalışmaz diye bir açıklama yok. Ayrıca silecek ve yıkama sistemi aynı sigortaya baglı.Bence de şansınızı zorlamayıp bir ustaya uğrayınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Aracın içerisindeki silecek kolu arızalı olabilir, kolu değiştirebilirsin ya da zamanlama rölesinde bir sıkıntı olabilir ara ara çalışıyorsa. Düzenleyen : Köksal Yılmaz
silecek motorundan çıkan kolları yagladım biraz saga sola elimle bastırarak çalışmasına yardımcı oldum şuan bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor, tavsiyen için teşekkürler Uploaded with ImageShack.us Düzenleyen : atmaca03
Arkadaşlar bugun arabamı karlı yokuştan alıyım inmesi sonra zor oluyor dedim. bindim arabama karı felan temizleyp kar hala yağıyodu o ara silecei açtım heralde ön camda buz vardı ve silecek çalıştı en son noktaya geldi ta diye bi ses geldi sanırım silecek motoruydu o ses. neyse arabayı park ettim baktım silecek kolunu aşağı indirince motorun sesini duyuyorum motor çalışıyo ama silecekler çalışmıyo arasındaki bağlantı nasıl biseyse o koptumu yerinden mi çıktı motor bilmiyorum mekanizmayı. orayı açamadımda kar yağıyo dışarda diye. Acaba ne olmuş olabilir?
Muhtemelen sileceği motora bağlayan parça kırılmıştır.Silecek motoru ön camın altındaki panjurun içinde.Yanlış hatırlamıyorsam sağda ve solda 2şer tane vida tutuyor.Motor kaputunu açınca görebilirsiniz.O vidaları söküp, panjuru yerinden çıkartarak kırılan parçayı teşhis edebilirsiniz.
lütfen burdan devam edelim https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?17501-silecek-motorum-çalışmıyor&p=517374#post517374
desenize ozman ben nisana kadar biraz zor zaman bulurum bu soğukta kayseride... artık haftaya yağmur yağmazsa ( malum silecek çalışmıyo ) hataya gidecem orda yaparım )
Bendede 2000 milenyum var... Silecek normal çalışıyor sadece hani ilk kademe yani ara sıra silen BÖLÜM ÇALIŞMIYOR YAHUUUU ?