Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Amortisör sorununa çözüm...

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 12 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadaşlar Aracım getz Arka amortisörlerinden sesler geliyordu. Orjinali ile garantiden değiştirildi faklat 2000-3000 km sonra tekrar ses yapmaya başladı. Bende lanet olsun artık dedim çifti 120 YTl ye Monroe aldım arkalara şimdi inanırmısınız çıt yok amortisörden yana. Kafamda rahat artık arabamı kullanırken zevk alıyorum. Bilginize....

2. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    era için varmı monroe ve 4 ü ne kadar

3. Misafir

Misafir Guest

Geçmiş olsun üstad, memnunsan 120YTL'nin lafı bile olmaz.....

4. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Konu açılmışken Çoşkun abi sen memnunmusun bu amörtisörlerden acaba.Bu konuyla alakalı fikirlerin nedir.Şahsen ben cukurlu yollarda cok sallanmasından rahatsızlık duyuyorum onun haricinde bir problem yok.

5. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Sağolun Coşkun Bey,
    İnanın arabamı sevmeye başladım.
    Keşke önlerede Monroe bulabilsem ama şimdilik yapmıyormuş.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet Coşkun Abi. Bu kadar araç kullanan bir abimiz olarak fikirlerin nasıl. Ben yaptıkları ses ve sallantıdan dolayı şikayetçiyim. Mübarek amortisöz derğil direk makas sanki. Sen ne düşünüyorsun üstadım...

7. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar daha öncede yazdım sadece amortisörler ile çözülecek birşey değil. Helezonlarında değişmesi gerekiyor.

8. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle olaya sadece"amortisör" olarak değilde "süspansiyon" olarak bakıyorum, zira süspansiyon sadece amortisörden ibaret değil, kullandığım aracın süspansiyon sistemine gelince açıkcası çokda memnun değilim, ancak bu memnuniyetsizlik rahatsız edici seviyede değil. Benim düşüncem öncelikle yayların geliştirilmesi ve geliştirilen yaylara uygun amortisör kullanılması, ancak yeni bir yay geliştirmek masraflı bir iş olacağından yapılacak şey yayların salınımını alması açısından daha kuvvetli bir amortisör kullanıp yaylardaki yumuşaklığı en aza indirmek, gerçi yayların tadilatı yapılmadan daha sert bir amortisör kullanmak daamortisörlerin ömrünü azaltacaktır,amortisörlerin daha sert seçilmesi aracı bir miktar sertleştirsede yol tutuşu açısından da fayda sağlar. Şahsen yapmak istediğim şey amortisörlerin ömrünü uzatmak adına önce biraz daha sert yay temin etmek, daha sonra bu yaylara göre amortisör seçimi yapmak. Şimdilik aracı test sürecindeyim, 10.000km'yi geçtikten sonra memnuniyetim devam ederse ve Allah yaşamamıza müsade edersebu işlemi uyguluyacağım.

9. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Üstadım bilgilendirme için teşekkürler ama bişey eklemek istiyorum. Ben yolda düz giderken bile en ufak bir çukura girdiğimde aracım çok savuruyor. Bunun sebebi nedir? Walla viraj almaktan korkar oldum. Ya çukur varsa diye...

10. Misafir

Misafir Guest

Tam anlayamadım hocam, hem çukur demişsiniz hem viraj, iki çok farklı şeyler, bu arada "çukurda savuruyor"u anlayanadım araç virajda savurur çujurda atar, tam olarak bi açıklarsanız.......

11. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen dediğin gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Virajda küçük bir çukura girdim mi savrulmuyor, atıyor araç. Düz yoldada çukur veya asfaltta ufak bir bozulma varsa yine direksiyon hakimiyetimi kaybedecek gibi oluyorum... Sanırım tam anlatamadım. Nasıl anlatsam acep yahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

12. musti1633

musti1633 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serviste biriyle tanıştım. Adamda yumurta kasa var. Arabayı aldıktan kısa süre bir süre sonra amartisörler patlamış ve orjinaliyle değiştirmiş ama bir süre sonra aynı sorunla bir daha karşılaşmış. Bu sefer monroe marka amartisörle değiştirmiş. Adam çok memnundu. Demek ki yumurta kasa için var. Ama eralar için var mı bilemeyeceğim..

13. Misafir

Misafir Guest

Şimdi daha net oldu, anladığım kadarıyla, amortisörlerin oldukça zayıflamış yayların esnemesini alamıyordolayısıyla yaylar arabayı sallıyor ve aracın hakimiyeti kayboluyor, yani tutunma azaliyor, büyük bi ihtimalle amortisörleri değiştirdiğinde problem giderilecek, bir an önce müdahele ettir, pek sağlıklı bir kullanım şekli değil....

14. Misafir

Misafir Guest

Amortisörlerin bu kadar kısa sürede hasar görmesi yayların zayıflığından kaynaklanıyor diye düşünüyorum, bu durumda yaylarıda kontrol ettirmekte fayda var...

15. Misafir

Misafir Guest

Coşkun hocam, daha öncede yazmıştım bizim Era ların amortisörlerini benzinli olanları Japon malı Kayaba ile değiştiriyor el oğlu. Bu değişime uğramış aracı kullandım gerçekten inanılmazdı sonuç çok iyiydi. Aracım dizel olduğu için benimkini değiştirmediler. Ağırlık farkından dolayı... Ayrıca adamlar amortisörlerin yumuşak kaldığını söylüyorlar.
    Kayaba markasını ithal eden kişi ilede bizzat görüştüm. Bu zıplama sorununun sadece amortisör ile çözülemeyeceğini, helezonlarında değişmesi gerekeceğini söylediler. Dizel era için amortisör hala daha gelmedi bir gelse ilk ben deneyeceğim. Olmazsa yaylarıda değiştireceğiz. Yalnız henüz haber yok malesef. Bazende hiç oynatmasammı acaba diyorum ama zıplama olmasa çok hoş olacak.

16. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  17. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

18. Muradona

Muradona Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Murat Başer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    Ön amortisörlerim patladığı için 15 Temmuz 2015 tarihinde Kütahya'da MONROE marka amortisörlerle değiştirdim. Bu markayı çok aradım ama sonunda buldum. 1.700 km yol gittikten sonraki izlenimlerim: Kesinlikle Maysan Mando'lardan daha iyi yol tutuşuna sahip.

<<bülent>> bunu beğendi.
  19. terries

terries Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    terries seirrert
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

bende 4düde monroe + eibach yay var bu araçtaki problemi çözdüm ben kendi ağırlığıyla doğru orantılı bi amortisör yok malesef bunuda nasıl anladım ön yeteri kadar esneklik sağlarken ön tarafın daha ağır olmasına bağlıyorum arka taraf bi okdar kalas hafifliği sebebiyle küçük ve etkili yerlerde absor etmiyor bağaja yük atınca iyi geliyor.

20. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,299
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Arkalara Gazlı amörtisör taktırabilirsiniz

Bu Sayfayı Paylaş