Merhaba bizde 2005 tci minibüs ve 2006 kamyonet starex var uzun rampada devir 3000 civari olunca veya biraz zorlayinca motordan yanık kokusu geliyo sizce neden kaynaklı olabilir Lg G2 cihazımdan gönderildi
arabayı zorlamayın koku gelmez herşeyin bir sınırı var dizel aracı belirili devirlerde kullanmak gerekir 3000devir dizel için sınır noktasıdır sürekli olarak 3000 devirde gidilmez motora aşırı güç yüklenmesi olur hangi araba olursa olsun motorun sesindende belli olur zaten zorlarsan kokuda gelir parçada kırar motorun ömrüde kısalır sakin sakin düşük devrilerde kullanmak gerekir
yanık kokusunu tanıyabiliyormusunuz? neye benziyor yani? balata yanığı kokusu mu? yoksa yağ yanığı gibi mi kokuyor yada başka bir koku mu?
Sınır 3000 devirmi yani hemde bu araba max beygiri 3800 devirde verirken vede aracın zorlanma süresi en fazla 2-3 dk Lg G2 cihazımdan gönderildi
Abi yanık yağ gibi ya rampayi çıktıktan sonra acayip bi koku oluyo sinir olmaya başladım artık hatta gecen rampaya hızlı girdim 5. Vites 2500 devirde yine koku geldi zaten arabanin son hızı tam bir faciya Buda 5 vitesdeki hizi ve deviri Lg G2 cihazımdan gönderildi
motorun çevresini gözle kontrol etmişsindir etmediysen bir bak yabancı madde yada sıvı kaçağı görebilecekmisin? motora hayvan girmesi ve orada ölüp kalması gibi olaylar da kokuya sebebiyet verebiliyor, havalandırma sisteminde iç hava dış hava sirkülasyonu seçeneği varsa bir iç bir dış olarak değişik konumlarda denersen fikir verebilir, çünki kabin hava girişi kaputun üzerinde ön camın hemen altında oluyor starex te dıştaki kabin hava girişinin tam olarak yerini bilmiyorum, bizimkilerde ön cam altında, neyse sonuçta koku buraya ulaşıyorsa dış hava seçeneğinde daha fazla koku gelir, rampa çıkmak demek karterdeki yağ depodaki benzin yedek su kabındaki su gibi şeylerin içindeki sıvıların bir tarafa yaslanması demektir. Yada hepsini boşver. Gösterge hakkında yorum yapmak gerekirse 5. viteste bu devirde daha hızlı gitmesi gerekiyor diyorsan o zaman debriyaj aşınmış ve kaçırdığı için rampalarda kaçırarak ısınıyor ve yanık kokusu yapıyordur. Sanırım en muhtemel sebep bu
külbütor contası yağ kaçırıyor olabilir, egsoz manifolduna gelirse ısı ile beraber koku yapar.. baskı balataya baktırmak lazım o devire o hız çok düşük.. baskı balata sıyırdığından dolayı da koku yapabilir.. Öncelikle motoru bi temizletin güzelce, 1-2 gün kullanın, sonra bakın sağından solundan yağ kaçırıyor mu diye.. kaçak varsa conta değişir.. debriyajın da bi baktırılmasında fayda var
Debriyaj daha yeni değişti sayılır motorda hafif yağ olan yerler var ama damlama durumu yok yada ben motoru bi temizletim bakim yeniden yağ olacakmı aslında arabaya da acıyorum nerdeyse motor sogumuyo hiç sürekli malzeme götürüyo 2006 model 230.000 e çok az kaldı Devir olayına gelince o kısmı hiç sevmiyorum zaten 100 le giderken bas bas bağıriyo araba zaten son hiz 130 (denendi redline a geldi ) galiba yük şanzumanı var Lg G2 cihazımdan gönderildi
ben 4 yıldır starex kamyonet kullanıyorum. arkadaşım aynı sorun bendede oluyor aşırı devirde kullanınca arac içine balata kokusu gibi koku sarıyor bu araçların handikapı 6 vites olmaması çünki yüksek tork güçlü motor var 5 vites yetmiyor bu araca ama yapacak bişi yok gerçek şu ki harika bi araç taksi gibi kamyonet Bu araçla sorunu olanlar bana yazssın artık her şeyini öğrendim
Debriyaj balatana baktır. yanık yağ kokusu gelebilmesi için turbodan yağ kaçırıp motorda yanması gerekir. egzostan sana bu dönmez. sana en yakın şanzımandır. Balatan tam basmadığından yük binince kaçırıyor olabilir. Bu sorunu netleştirmak için aracı rampadan zorlamadan 3000 ile girdin devir düştükçe vites düşüp 3000 de gaza basmadan tutmaya çalış. Koku gelmez ise, gaza yüklendiğinde devir yüselip araç gidemiyorsa yada çok yavaş ivmeleniyorsa ( bu 3 yada 4 te daha net belli olur.) Eğer bu şekilde rampa çıkabilirsen balata ihtimali yüksek ARAÇ TCI dı sanırım