Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yumurta Kasamda Yaşadığım Sorunlar Ve Çözümleri

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda kronikwaka tarafından 14 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. kronikwaka

kronikwaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    İyi günler sayın site yetkilileri ve siz değerli araç kullanıcıları konu açmamın sebebi yaşadığım bütün farklı sorunları bi çatı altına toplamak ve sizlere yardımcı olmak aracım 1998 model accent benzinli lpg yok 1- aracımı ilk aldığımda aküsü zayıftı ve şarj etmek için şarja bağladık ve bir gün sonra aküyü taktık baktım araç aşırı yakmaya başladı bunun üzerine aracımın ecusunu obd cihazla resetledim aracım düzeldi çok şükür 2- aracıma lpg montajı yaptırmak için lovato bayii arkadaşımıza gittik sıralı sistem lpg montajı yapıldı çok şükür oda sorunsuzdu 3- araç fazla yakmaya başlamıştı aracımın motoru soğukken ilk 10 dakika araç ısınana kadar manifolttan ses geliyodu Allahtan sanayici olduğumuzdan durumu anladık conta kaçırıyor dedik ve manifoltu söktük malesef manifolt kırılmış neyse komşumuza verdik kayğı attığımız yeri çekiçleyerek manifoltu kaynattık oksijen sensörü egzoz gazını ölçemediği için yakıt artmıştı ancak şunu bilin araç ecusu değişik yakıt ayarlarını ecuya kaydediyor sorun düzeltilse bile araç yine fazla yakmaya devam ediyor hal böyle olunca ecuya tekrar reset attık ve benzinde 15 km kullandık tekrar şükür araç düzeldi 4-bu sefer lpg de araç soğukken tekleme çıktı çünkü benzinin yakıt oranını düzelttik ve lpg buna ayak uyduramadı lpg çok geliyordu ve lpg ayarlarıda bozulmuştu lpg ayarı yapmamıza rağmen sorun düzelmedi ateşlemeyi bütün sistemi kontrol ettik olmadı en sonunda lpg bakın dikkatinizi çekiyorum (LPG) ecusunada reset attık ve yeni yazılım yükleyerek tekleme sorunumuzda halloldu şükür çünkü lpg ecusununda kafası karışıyor 5- araç lpg de kullanılırken benzin eksiltiyordu ve benzin selenoid valfini (yakıt kontrol valfini) söküp içindeki ayar vidasıyla ayarladık ve taktık. Artık lpg ile benzini yakmıyordu şükür sorun düzelmişti 6- Sonra araç yine fazla yakmaya başladı cihaza bağladığımızda fakir yakıt karışım ve hava kütle ölçer sensörü arıza veriyordu bunu söküp izopropil alkolle pırıl pırıl temizledik arıza kayıtlarını sildik ama araç yine fazla yakıyordu tekrar aracın ecusunu resetledik ve benzinde 15 km bindik çok şükür düzelmişti doğru bir şekilde lpg ayarı yaptık ve çok şükür buda düzeldi bütün bunları yazmamın sebebi arkadaşlara yardımcı olmak ve araçlarınızda herhangi bi sensör veya ecuya sinyal gönderen bi sensör işlemi yapacaksanız sorununuzu giderdikten sonra sizlere tavsiyem kesinlikle arızaları önce silin sonra aracın ecusunu resetleyip en az 15 km kadar sakin kullanımla doğru vites aralıklarıyla aracınızı kullanın 90 km yi geçmeyin ve sonra lpg sistemi varsa doğru bi şekilde lpg ayarı yaptırın eğer sorunlarınıza çözüm olduysa ne mutlu bana sorularınız olursa yardım etmekten zevk duyarım ben uğraştım sizler uğraşmayın şimdiden herkeze teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş