Meraba arkadaşlar. Yumurta kasamın arkadaki 2 hoparlörü patlak.Bugun kuzenimin 2009 model corollasına bindim ve son ses müzik vermesine rağman ses çok net cızırtısız ve yüksek çıkıyordu arabanın stock kendi ses sistemi.Bende böyle birşey isityorum bas amfi fln olmadan hoparlörle yüksek ve kaliteli ses almak isityorum arabamında yabancısıyım. Her hoparlör uyar mı kaç watt olmalı.Ben öğrenciyim bütçeye uygun birşeyler önerirmisiniz Her 13 ve 16 cm yuvarlak hoparlörler işimi görür mü çıkış gücü ne kadar önemli teyibim destekler mi
kapı ve arka hoparlorleri değiştirdiğinizde ses sizi tatmin eder fakat teyp orjinal ise çıkışı yetersiz gelecektir. forumda hoparlor ebatları ilgili konular mevcut
hocam mesela bi teyip alıcam çıkışı 4X50w buna uygun hoparlörler kaç wat oluyor yani her güçte hoparlör buna uyarmı
Bu watt isi biraz şişirme oluyor. Biz lise yillarinda 50 w amfi yaptik yer gök inlemisti. Sözüm ona 1000 w hoparlorler ile yani pek watt kismina bakmayin. Daha önce kullananların tecrübelerinden yararlanan. Mesela x marka teyp alan kişi y marka hoparlör almistir memnun kalmistir ona dikkat edin. Benim bu konuda tecrubem yok maalesef. Sadece bildiğim benim xd2 için mürsel usta sanirim LG olacaktı hoparlör alip memnun kalmamisti. Koksalda pionner double var orijinal hoparlörler çok iyi sonuç veriyor demişti. Biraz deneme yanilma gibi bu isler. Ama forumda daha önce bu konular konuşuldu eski mesajlara bakarsanız ebat ve marka tavsiyelerini göreceksiniz. Hatta yumurta için kapi hoparlörleri ne uygulama vardi arkasına kalip kesiliyordu. Cepten girdigim için link atma sansim yok malesef Discovery cihazımdan gönderildi
Benim aracta onler skyteck arkalar minton oval hoparlol teyp pioneer harika ses var beni simdilik tatmin ediyo ucuz yollu bunlari yapabilirsin
Her zaman iş teyp te biter mosfet teyp + 1çift kaliteli oval çok güzel sonuç verir. ST25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ön kapılara 13cm pıoneer, arkalara 16cm pıoneer yuvarlak yada 6x9 oval (6x9 tercih etmeni tavsiye ederim) pıoneer na unite...fazla bile