arkadaşlar bozuk yolda giderken ön takımınız çok vuruyomu sanki ön takım bitikmiş gibi dreksiyonda çok hissediyomusunuz benim araçta hissediliyoda asvaltta giderken en ufak bi problem gezeleme yada titreme yok ustayada gösterdim usta amasörleden dedi bunlar hep böle ön takımın taş gibi bi problem yok dedi ama az bi bozuk yolda ön takım tak tak vuruyo bu amasörleden mi kaynaklı acaba ?
salıncak denilen parçalar sağ-sol sonra viraj demir lastiği vb. bazı parçalarda kaucuk gibi lasatikler bulunuyor uclarında veya bağlantı noktalarında bunlar aşınmış ve özelliğini kaybetmiş olabilirler. bunları kontrol ettir. bir aracının lastsik kısmından yani kaportadan aşağı doğru ağırlığını vererek yaylandırmaya çalış . eğer aşağı yukarı esneme çok kolay ve rahatsa amortisörler bitmiştir demektir benim aracımdada aynı şekil denedi ustam beşik gibi sallanıyordu. zaten eğimli veya oval gibi çukurlara girip çıkarken araç yaylanıyorsa zaten araçın amortisörleri bozuk demektir. böyle bir şey varsa o dediğin sorunu yaşabilirsin. zaten amortisörler bozuksa ciddi derecede güvenlikten ödün vermiş olursunuz. ben değiştirdikten sonra ( 4 tanesini ) çok daha konforlu güven veren bir araba hissini duymaya başladım. bu arada amortisör tavsiyem yağlı olanlardan taktırman eğer ihtiyaç varsa değişmesine. monreo marka çok memnunum kullanıcı olarak. bir ustaya göstermek en doğrusu tabiki.
Güvenli bir sürüş için, amortisörlerinizi her 20.000 km'de bir kontrol ettirmeyi unutmayın. Ayrıca, uzmanlara göre amortisörlerinizin her 80.000 km'de bir değiştirilmesi gerekmektedir. Dünyanın en iyi amortisörleri olarak kabul edilen Monroe Amortisörleri aracınızın lastiklerini sürekli yolda tutarak sürüşünüzün daha güvenli ve konforlu olmasını sağlar. siteden alıntıdır.. monreo.com
o dediğin parçalarda sorun yok amasörler gazlı olduğu için bu kadar sertmiş usta öle diyo bu gösterdiğin amasörleri bakıcam çok teşekkürler peki ani araç sollamalarında bu amasörler çok yatıyomu gazlılar yatmıyo ve iyi oluyoda bi sorim dedim
ani araç sollamalarında yatıp yatmaması önemli degil ki önemli olan sürüş güvenligi azda olsa aracın esnemesi lazım yoldan gelen darbeyi absorbe etmesi için eger gazlı taktırmaya devam ederseniz aracınızdaki metal yorgunugu artacak ve konfor düşecektir
dediğin marka baya pahalı bu demek oluyo ki iyi ve kaliteli bi marka en kısa zamanda ustama göstericem bunları taktırıp kurtulcam asfaltta rahatım ama şehir içi öldürüyor beni ya
amasörlerle başım dertte başka hiç bi sorunum yok arabaya 5 kişi binince ne ses kalıyo ne zıplama ama tekken çok zıplıyo arkalar