merhabalar aracıma xenon taktırmak istiyorum ama farlar merceksiz olduğu için karşıdakinin gözünü çok alıyor o nedenle xenon taktırmak istememe rağmen taktıramıyorum. gerçi merceksiz fara xenon artık normal bir durum aldı ne yazıkki ülkemizdeki insanlar sadece kendisini araba kullanıyor sanıyorlar. geçenlerde birisi arkama geçti açtı uzun xenonları yolu göremedim bir kaç sn yeliğine orta şeritde selektör yapıyor angut xenonla :S bende yaktım dörtlüleri çekildi.bence merceksiz fara xenon kullanmak yasak olmalı. neyse bende bu nedenle sis farına xenon taktırsam olurmu diye düşündüm. bu farlar daha aşşağıda olduğu için insanları rahatsız edermi yoksa güvenle kullanılabilirmi? elektrikçi 110 tl ye sis farına takabileceğini söyledi. cevaplar için teşekkürler.
5000k yada 6000k takarsan pek bi sorun olacagını düşünmüyorum merceksiz 10000k takmazsan sorun olmaz ayrıca sis oldugu için yere daha cok vuru far kadar göz almaz
Zaten Merceksiz Fara Xenon Bağlamak Yasak.. Ama Bizim Milletimiz İyi Görüş İçin Taktırmıyor Bunu 8000 K Takmalarından Anlıyorum 8000 K Mavi Renktir Mavi Renkle Aydınlatmamı Olur.. 6000 K Taksalar Anlayacam Tamam Beyaz Işıktır Daha İyi Aydınlatma İçin Ama 8000 K Nedir Kİ ?
arkadan gelen araçların farları gözlerimi çok alıyordu, ışığa karşı gözlerim biraz hassas bende arka cama 2 numara film çektirdim, süper oldu, uzunla bile gelse gözümü almıyor, ilk başta biraz karanlık oldu ama sonra filmin rengi açılıyor tavsiye ederim
Yasaga bakarsan filmde yasak egzosta yasak bu işi yapan adamlar (bende varım bunların arasında) kesilecek cezayı göze alarak çıkıyolar yola
karşıdan gelenleri napcaz asıl tehlıkelı onlar ön camadamı film çektirelim merceksizlere yasaklamaları lazım 10000 ı falan 6000 falan olsa bi nebze idare edilebilir merceksizde olsa Düzenleyen : murathalic
uzunu adamın gözüne gözüne vurup küfür yemedikten sonra milleti rahatsız etmedikten sonra gündüz açıp gezmedikten sonra sakıncası yok bence ceza yazmak istedikten sonra ceset torbasına kadar sorup bişey bulup yazıyo çorbacılar pardon emniyet güçleri
arkadan gelen daha tehlikeli, çünkü sadece aynalardan görebiliyoruz, aynaya bakarken gözlerimizi alabiliyoor, başka şansımızda yok, ayrıca aynaya bakmasakta ışığın yansımasından gözümüze ışık gelebiliyoor karşıdan gelenler için şöyle bişey var, direk fara bakmadan, gerekirse kısa süre başka yere bakarak idare edebiliyoruz, ayrıca artık çooğu yol ayrılmış olduğu için gidiş geliş yoollar gibi sıkıntı olmuyor ama kim ne derse desin, xenoon far göz alıyor, mercekli bile olsa alıyor, merceksizi zaten facia oluyor,
sis farı işlevinde kullanılacaksa sarı renkte olmalı ki bu renk 3000k civarındadır.bu da ancak halojende var..sislere xenon da hem göz alıyor hemde görsellikten baska bir işe yaramıyor..
coskun abi bu söylediğiz ancak farlar ayarsızsa oluyor yoksa mümkün değil,öyle olsa mercedes,bmw,audi gibi dünyanın en önde giden firmalar bunları kullanmazlardı.önce yol güvenlüğüne önemveren firmalar bunu kullanıyorsa sıkıntı yoktur kannatimce..ancak tam anlamıyla ne kadar saglıklı yapılıyor orasıda mechul tabi..mercek takmak tam bir ustalık işi önune gelen takamıyor takmamalı da..
Abi peki muayenede sorun cıkartırmı sadece arkada film olsa.. Ben tümarka camlara veya sadece arka cama yaptırmak konusunda kararsız kaldım. 3 ay sonra muayeneye gidersem bosuna sokmekle ugrasmayalım diye...
özellikle yüksek araçlarda bu durum oluyor, mesela otobüslerde de mercek var ama göz alıyor, hem yüksek olmasından hemde orjinal xenon olmayabilir, mercek vardır ama xenon kit sonradan takılmış olabilir
işte bahsettiğim ayarsızlık bu abi kesilme çizgisi sizin görüşünüzün üstüne çıktığı anca çok berbat göz alır yolu dahi göremezsiniz..düzgünce ayarlanmalı ama hele ki otobusler farlarını ne kadar sıklıkla ayarlattırıyor veya ne kadar önemsiyor :S