S.a arkadaşlar. Ben yumurta kasama sis takmaya karar verdim. Ancak su an orası dolu. resimde gözüktüğü gibi bir kapak tarzı bir şey var. onu hiç kurcalamadım. bakmadım. haftaya sis lambasını ve anahtarını falan almayı düşünüyorum. şu tampondaki o kapak tarzı şeyler çıkıyor mu? çıkıyorsa sisler oraya nasıl oturuyor? bir klıps veya vidası falan mı var? bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum
arkasında klıpslerı vardır altına egıl bak anlarsın zaten kolay gelsın kardesım benım ılk yaptıgım ıslerden bırıydı cok ugrasmıstım
Sis lambası için geç bile kalmışsın o kapaklar çıkıyor.. büyük ihtimal elektrik tesisatı da hazırda vardır.. Vidalar tutuyor zaten sis farını.. montaj için yeri hazırda var.. tek yapman gereken sisleri al, açma kapama tuşu ve röle
Bende önceden 98 Accent beyaz LS vardı sis farı taktıracağım zaman elektrikcinin far takılacağı yeri keseceğini düsünmüstüm.Ama öyle değil.Arkasında klipsler var çıkartdı ve sisleri taktı.Sanki orjinalmis gibi oldu.Yalnız sisleri yakmak için basit bir anahtar düzeneği yapmıstı.Öndeki bos butonları kullanacağını düsünüyordum.Usta sanırım beceremedi ve basit bir anahtar düzeneği takmıstı.Bende o sekilde kullandım.İnanın aracınızın görünümünü çok güzel bir sekilde değistiriyor.
peki önlere taktık bu araçlarda arkada'da yok ben tamponu kesecektim nasıl dururdu sizce veya ne önerirsiniz?
Hani kurcalamadım ama tesisatın kurulu olacağını pek düşünmüyorum açıkçası. neyse ya sorun yok. tüm gün fabrikada elektrik tesisatı çekiyoruz birazda arabamıza çekelim
Hocam ona bakarsan arka pandizotta fren lambası yok LS de kabloları hazır duruyor klımanın fişleri giriş yerleri soketleri bile hazır duruyor bence vardır yinede ümidi kesmeyin
Ya bu sis tesisatı çekili ise nereye kadar çekili bilen var mı? yarın sökücem tamponu sisleri falan takıcam ama hani bir ihtimal var ise nereye kadar çekilidir. ve ben bunu nasıl devam ettiririm. hani yoksa sorun degıl ayarlarım kendimce ama cekılı ise o soketlerden falan nereye gidiyordur?
sis kapaklarını çıkar.. orada boş soket olması lazım.. o kablo direkt torpidonun sol havalandırma ızgarasının altındaki yerde olması lazım diğer ucu
aaa geliyor mudur oraya kadar :O ya merak ettiğim bir şey daha. o soketlerın altında sağ sis in orda 2 adet soket var. biri buyuk ama bırı küçükkkk :O biri oturcak diğeri oturmucak :O
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim buraya yazıyorum şimdi ben daha önceden sis farı takmıştım tesisatı kendim çektim üzerine bugun sis farı için orjinla siwic aldım ve baktımki sivicin soketi boşta sallanıyor aracın hiç biyerinde sis farı için sigorta bulamadım sokete kontrol kalemi ile kontrol ettim farları açıp kontrol ettim ama yok elektrik gelmiyor o role kutusuna baktım orada boş role yeri var acaba orada sis farı rolesimi var roleyi taksam devreyi tamamlarmı ? sizden ricam bazı orjinalde sis farı olan arkadaşlardan o role kutusunun resmini bana çekip atabilirmi veya tesisat şeması olan varmı ?
benimde sislerin 2 si aynı anda gitti sigortadan değil neden olabilir? Arkadaşlar bide ben yeni üyeyim bugün katıldım. LPG'yi ben yeni taktırdım (08/2015) aracım 99 model 126 binde aldım. ortalama 30 kuruş yakıyor gibi normalmi?
Roleyi yaktıktan sonra sökete elektrik geliyormu diye bak,muhtemelen sigortası da role kutusunun içinde olması gerek VIA_T10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi