Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasa şase direkleri çok ince ve güvensiz.

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda akıncıatıcı tarafından 22 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba arkadaslar.
    Sanayiye ne zaman gitsem aracim lifte alindiginda inceledigim yerlerden biride şase direkleri oluyor . ve çok ince yapıya sahipler. Yeni nesil araçlarda durum daha farklı daha ağlam ve kalin bir yapiya sahip. dusuk hizda bile bir carpma olsa bükülecek durumda cok zayif duruyor. Ozelliklede yandan carpmada durum daha vahim olabilir. bu şase direklerini güçlendirmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum. Benim aklimda bir şeyler var bu konuyla ilgili ama bu işi yapacak hevesli bir usta da bulmak lazim :)
    Mesala arka ve on tampon demirleri bildigimiz sacdan yapilmis. Arkadan carpma durumunda sag sol arka camurluklar bile bukuluyor. Aracimda simit tank lpg kiti takili durumda lpg tanki cok tehlikeli yerde aslinda arada sadece tamponla birlikte tampon demiri ve bagaj saci var. Hic guvenli durmuyor acikcasi. Her turlu fikire acigim. Herkeze keyifli forumlar...

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben olsam kesinlikle yapmam çünkü aracınız görüntü itibariyle zayıf gibi görünsede belli bir mühendislik tasarımının ürünü. Yani araca gelen hertürlü kuvveti (yoldan ve ya dışarıdan darbe sonucu) tasarlanmış şekilde absorbe eder. Siz herhangi bir mühendislik çalışması olmadan bunu yaparsanız belkide küçük bir darbede bile şasiniz hasar görebilir. Wrc araçlarındaki gibi bir uygulama ekstra barlar vs olabilir o zaman da kullanım güçlüğü var. Lpg tankını simit değil de silindir yapsanız en azından biraz daha derine gider bence bi nebze faydası olur.sert amortisör yay takmak bile şasiye etki ettiği yerde böyle ciddi eklentiler sıkıntı doğurur bence. Kaya gibi araç üretmek mümkün değil şasinin muhakkak esnemesi lazım bunu engellerseniz zayıf kalan biryerden patlak verir.

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    simit tankı silindir yapıp iç tarafta arka koltuğun arkasına alabilirsiniz ancak diğer yapacağınız eklentilerde çok iyi düşünüp ona göre karar vermelisiniz çünkü yaptığınız güçlendirme etkisini zayıf yere aktaracaktır tabi burda ne olacağını kestirmek çok ama çok güç...

4. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    evet tamda benim dündügüm ve aklimdan gecenleri yazmissiniz. Bir yerden patlak verecegi kesin . Mesala sase diregini guclendirsem , bu seferde o direk arac icine dogru kabine dogru hareket edecek buseferde torpido karoserde içe dogru gelecek haliyle bu da normal mesala standart 60km test carpmasi durumunda hasar iceri dogru olacagi icin de tehlikeli takildigim noktada bu. O yuzden yapinca birazdavkapsamli ve detayli yapmak gerekiyor. Bu tur araclar yeni nesil yani mesala 2005 ustu araclara gore cok zayif. Malum hergun trafikteyim aracimida seviyorum degistirmeyi dusunmuyorum. Hem hobi olsun hemde guvenli olsun diye birseyler yapmak geçiyor aklimdan ama cok iyi dusunulerek yapilmasi lazim. Bu konuda meecedes bmw hep ilgimi cekiyor. Bizim aracimiz ondeki araca vursa darmadagan olurken ondeki arac tamponlabkurtariyor. Fakak mercedes tam tam tesri tepki veriyor. En azindan birazda olsa bi muhendislik calismasi yapmak gerekiyor bence :) ve boş zaman lazim o da bende yok nasil olucak bilmiyorum ALLAH kaza beladan korusun bizleri...

5. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bagaj zaten ufak norman tank ise yer kapliyor. Ve dediginize kesinlikle katiliyorum .normal silindir tank daha iceride kaldigi icin kesinlikle daha guvenli. Artik belli orantilarda guvenligi arttirmayi deniyecegim. Oncelikle tamponun icinde darbe emici kopukler var. Bu uygulamayi on tarafada uygulayacagim malum onde boyle bir sey yok. Ve arka tampon demiri ile bagaj saci arasinda baya bir bosluk var o bosluguda darbe emici kopuk veya malzeme ile islem yapicagim elimden geldigince. Zaten yaparsam fotolari yayinlayacagim.

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bence en garanti kapı içlerini güçlendirmek sizin araçta durum nedir bilmiyorum ama genelde kapı içlerinde çelik barlar vardır. Yoksa bu şekilde birşeyler uygulanabilir varsa ekstra konulabilir vs. Airbag durumu nedir yolcuda yoksa olan modellerinkinden falan çıkma bişeyler olabilir. Birde cabrio araçlarda şaside ek güçlendirme bulunur bunların nasıl yapıldığını araştırırsanız yol gösterebilir.

1 kişi bunu beğendi.
  7. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aslinda kapilardan bahsetmedim :) daha.
    kapi iclerinde var ama celikle alakasi yok bildigimiz boru profil den biraz daha saglamdir. Ben aracin tavan direkleride dahil a.b.ve c sutunlarinida guclendirmeyi dusunuyorun taban zeminide cok onemli buarada butun baglantilar burda birlesiyor alt zemine yerlesririlmis saglam uzun profillerle baslamak gerekiyor aslinda yoksa on arka direkler saglam olsa bile iceri dogru hareket edecegi icin zemine dayali saglamlik yapilarak baslanmali gerci cok maliyetli ve zaman alacak bir iş. Hayal gibi duruyor suan. Ama ufak ufak yapilabilinir aslinda . Kismet artik...

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    lpg tankının durumunu şöyle özetleyelim. silindir bir demir yapının en hassas yeri orta düz kısmıdır yani tüpü silindir yaptıgınızda darbe alacak yeri içeride kalır ama zarar görebilir. gerçi şuda var ALLAH göstermesin kaza anında silindir tüpün durdugu yere kadar araba göçüyorsa kaza şiddeti korkunç derecede olacaktır. buda 50 km üstü hızlar oluyor, her ne kadar insanımız arabayı oyuncak zannetsede. silindir tüp kaza anında oldugu yerden direk fırlar zaten güvenlik valf i elektrik olmadan açılmaz. kısacası bana göre simit tüp silindirden daha güvenli. kaldıki lpg li onca araçlar ne kazalar yapmışlar fakat bildiğim tüp patlaması yok varsada ben duymadım.

araca yapmak istediğiniz güvenlik ekipmanlarını şöyle anlatayım arkadaşlar da örnekler vermişler zaten. bir kaç öneride ben bulunayım.

babam ve abim metal işleri ile ugraşırlar bende yıllarca zamanında yardım ettim onlara. kullanabileceğiniz malzemeler az çok bellidir. kutu profil ve boru tarzı güçlendirmeler arabanın dizaynını bozar yani birşeylerden feda etmeniz gerekli. geriye tek mantıklı seçenek SAC ile güçlendirme kalıyor. tüm arabayı dagıtıp şase üserine tekrar baglandı yaparsanız arabanız 1.5 ton u rahat görür. bu şartlarda arabanın ne kadar zorlanacagı belli.

gelelim güçlendirilmiş yumurta ile kaza yaptıgınıza ( ALLAH korusun ) standart bir arabaya çarptıgınızda sizin aracınız agırlık ve hız ile tabiri caiz ise karşı tarafın içinden geçecek fakat sizin arabanız hiç esnemediği için sizde yumurta kasada yumurta gibi sekersiniz. arkanızda kalanlara saglam bir araba bırakırsınız.

bunlara bu kadar masraf etmeyin. yumurta zamanının arabası güzeldir güvenli sayılır ama zamanının kaldıki abs airbag gibi donanımlar türkiyeye daha ucuza gelsin diye çıkartılmış donanımlardır.

bir miktar para ekleyip daha güvenlikli bir araba seçebilirsiniz. örneğin elantra

9. GOOLL

GOOLL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yavuz tetik
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    gecen sene opelimi sattım şahin aldım
    ardından
    yumurta 2000 model aldım.

güvenlik konusunda ne şahin nede yumurta opelin tırnagı olamaz.

ön sag farda ufak kazası var
    far biraz içe bakmış etrafındaki saç ne ismi var bilmiyorum elimle resmen gerdim düzelttim. ön pancur derler ya onun üst kısmındaki metal bölüm aynı şekilde kagıttan farkı yok . bunu geç önemli degil
    şaseler gördügüm kadarı ile resmen kagıt gibi.

ön kaput ve arka bagaj kapagı bu kadarmı hafif olur yaw ( hafif olmuş ne olmuş derseniz sadece gidip bir opel in ön kaput yada arka bagaj kapanı açıp bakın ve kapatın dedigimi o an anlarsınız )
    örnek opel ön kaput :50 kilo ise
    yumurtanınki 15 kilo anca gelir.

sonuç olarak: araç a ömür boyu binecekseniz ekleme yapın
    ama satacaksanız şaseye dokunmanızı KİMSE İYİ YAPMIŞSIN demez anlamaz araç ı satamazsın.

bugün 9--11 bin tl ye eli yüzü düzgün ne alırım derseniz FİAT SİENA VE HUYUNDAİ accent var BAŞKA bişey asla yok.

binerken bismillah diyeceksiniz hız yapmayacaksınız ve siz hız yapmadan giderken bir gün olurda size biri çarparsa duva edinki 50-60-70 kilometrelerde olsun.

araçtan memnunum ve kullanıcısıyım ama belirttigim gibi daha iyi olabilirdi.
    diger modelleri de böylemi bilmiyorum.

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hyundai nin adi ucan teneke olduysa accent yuzunden oldu. Tamam ona katiliyorum eski modellerde bircok sey ustun koru yapilmisti fakat opelin kaliteli oldugunu kaputun agirligi ile kiyasliyorsaniz orada sorun var demektir. Kaza aninda ne camurluk ne tampon ne kaput sizi kurtarmaz hatta fazla sert ve agir kaput bazi carpisma testlerinde camdan iceri giriyor.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

11. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Kaza anında kırılma noktaları,yolcuya zarar verebilecek unsurlar hepsi mühendislikler,deneme yanılmalar testler sonucu belirleniyor. Şase kolları bu sınıf araçlarda neredeyse aynı.Bi türküdür bilmem kimin arabasının sacı şu kadar onun ki bu kadar.
    Bizzat içinde bulunduğum bu sektörde Fiat,Ford,Renault,Dacia,Maserati yle çalışma olanağı buldum.Maserati hariç hepsi aynı.
    Renault ta hafif ama 5 yıldız alıyor Çünkü kırılma noktaları güven sağlıyor.

Bi arabayı sonradan gövde üzerine modifiye etmek biraz sıkıntılı iş öyle profil demirlerle olacak iş değil.

Artık direklerde ve B bölgesi denilen Ön kapı menteşelerinin bağlantığı sütun hotstamp çelik parçalar kullanılıyor.Bu parçalar eğiliyor ama yamulmuyor.

Güvenli ve ucuz yollu bi araç olarak (parçası hariç) Volvo kalıyor benim bildiğim .

12. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    98 model mercedes c180 de crash teste 98 yumurta kasadan daha çok hasar alıyor. Böyle bir dueum şuanki modellerinde söz konusu değil. Yeni nesil araçlar daha güvenli .ekileri kıyaslamayalım .opel iiyi iş çıkarmış o yıllarda ama koporta kalınlığı bir anlam ifade etmiyor böyle testlerde. Asıl olan bağlantı yerleri yolcu yaşam alanının güveninirliği. Bizimkisi birazdaha güvenli hale getirmeye çalışmak diğer arkadaşımızın dediği gibi şase direkleri ile olmuyor sadece bunun farkındayım

13. GOOLL

GOOLL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yavuz tetik
    Araç Modeli:

SİZ VE KONUYU AÇAN ARKADAŞ yazımı tam anlamamışsınız.
    kaput ve arka bagaj kapagını açın bakın ve kapatın diyorum.

adamlar almış demiri koyup gitmemişler. kaputa bagaj kapagına bunu işlemişler çarpma anında demir yıgını olarak bir yere gitmezler.
    çünkü kilit noktaları var buraları bırakmazlar.en fazla yamulurlar.
    bir 2000 model yumurta birde 2000 astrra cd ye bakın
    resmen tenekeye biniyoruz dersiniz.

net yazıyorum opelle
    2000 model opelle takla atın içinden çıkarsınız saglam bir şekilde
    ama huyundai yumurta için çıkmanız mucize olur.

yaw neyse bütçe ve zamana göre göre üretilmiş araçlar.

50-60 KİLOMETRE hızla kullanıldıgı sürece hiç kimse araçta kolay kolay ölmez.
    keşke tüm araçlarda maximum hız 80 mil olarak üretilse.

KURALLARA UY yawaş kullan dikkat et YAŞA .
    inşallah biri birgün karşıdan ucupta çarpmaz bize yoksa bişey olmaz. :)

yumurtaya devammmm :)

14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sizin dediginizi gayet acik ve net anladim aslinda. O yuzden bende accent e ucan teneke diyorum ki bende de vardi 1.5 gls yumurta. Gecmis fiyatlari bulmak mumkun mu bilemem ama opel 2000 li yillarda milletin gipta ile baktigi bir aracti. Yumurta ise insanlarin bu nerenin arabasi çin mi dedigi kore nerede avrupadami dedigi bir araba idi. Dogal olarak en buyuk rekabet fiyat oldugu icin bircok seyden odun verilmis sanirim. Ama 1996 yumurta da olan donanim opelde olsa sadece uzaktan bakilirdi.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

15. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben sizi gayet iyi anladım. Opel astra ile yumurta kasa bir tutulamaz zaten. Sonuçta yumurta kasa kullanıyorum yeni bir gelip çarpsa durum vahim.bunun için biraz sağlamlık yapmak lazım :) şimdiki opeller veya hyundailer bir birlerinden farksız aynı sağlamlıkta üretiliyorlar. Böyle bir aracım olsa zaten kendimi daha güvende hissederim. Sizi iyi anladım . Verdiğim örnek : yani zamanında mercedes c180 bile vahimmiş . Opel sağlam yapmış ozmanda aracını halada iyi yapıyor şüphesiz. Fakat şimdiki c180 den korkulur çünkü adamlar aşmış buda bir gerçek . Öyle bir araçla çarpışsak sağlam çıkamayız. Opel olsa iş değişir tabiki...

16. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

17. GOOLL

GOOLL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yavuz tetik
    Araç Modeli:

her arabaya herşey yapılır aslında
    ama tamamen maliyet
    yumurtaya 20 bin tl gözden çıkarsan modifiye olarak yumurta resmen yumurtadan çıkıp civciv olur :)

ben şimdi 10 bin tl lik araç a neden 10--20 bin masraf yapayım_? direk gider 30 binlik bir araç alırım.

hani desekki araç için garajımız var modifiye için ne gerekirse hepside var elimdenden herşey gelir zamanda gecer desek İMKANSIZ neden derseniz bizler yaşamak için çalışıyoruz!! ve kazandıgımız para ile arabamızı bile bakımsız bırakıp devam etmeye çalışıyoruz.

arasıra filimlere bakınca moralim bozuluyo müstakil ev her evin yanında kapalı garaj hemde uzaktan kumandalı ve garajda nerdeyse arabanın moturunu yapacak malzeme. bahcede havuz mangal yan tarafta komşu hadi gelin mangal vs vs gibi yada gel şunu yapalım

bizde gün sonu hafta sonu ay sonu yıl sonu nasıl gelecek. hesapları

YUMURTAYA DEVAM cebinde 5**6 bin varsa ŞAHİN uno 8**10 bin varsa düşünmeden yumurta.8--10--hatta 12 bin e şahin dogan alanlara hatta birde reno toros var aklım almıyor. araba güvenlik bakımdan zayıfta olsada
    bir şekli var albenisi var çekiciligi var.

10 bin tl ye bundan daha güzel görünüşlü daha saglam bakınca evet bir araba diyecegin bir araç yok.

kısaca her araç ın saglamlıgı arttırılabilinir ama maliyetler yüksek oldugu için çok düşünmek gerek.

18. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    tam hayalimdeki ev profili :) evimin ufakta olsa bir garaji olsa ne harikalar yaratirimda imkan yok iste. 30 bin liraya 5 yildizli arac almasini biliyoruz ama 30 liramiz yok :(
    Mevcun olani hobi olarak hayata gecirmeye calisma cabasi benimkisi. Diger sayfada bir konudaha actim . Komple cam tavan yapmayi dusunuyorum yumurta kasaya belki ilk olacak :)
    Tamamen imkanim yettigi kadar yapmaya calistigim seyler kismet artik...

19. GOOLL

GOOLL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yavuz tetik
    Araç Modeli:

hayat koşullarımız zor olmasa
    o üsteki kapalı otoparklı müstakil evimiz olsa

hepimiz yumartayı aldık bakın şu modifiye yaptım bende bunu yaptım
    hatta gel beraber şunu deneyelim yapalım deriz.

yine yazdıgım gibi yaşamak için çalışıyoruz .

size başarılar olmaz diye bişey yok önemli olan niyet
    niyet varsa sonuç mutlak olur ve başarırsınız.

Bu Sayfayı Paylaş