Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasa mini anket

'Accent Forum - Club' forumunda azizo tarafından 24 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ankete birkaç kusurla katılmak istiyorum. ancak bu paraya bu kadar mantığıyla beraber, insanların sadece bu arabayı alabilmek için kurduğu düşleri de unutmamak gerçeğiyle...

1. konsol çatlağı! (etrafımda tamıtamına 24 araçta 21 tane tespit ettim)

2. yakıt sarfiyatındaki çarpıklıklar! (kimisi ls de 30 krş, kimisi gls de 22 krş yani ortası yok, 1,3 çok yakar, 1,5 az yakar gibi)

3. sadece kalorifer ve klimanın içlerini görebildiğim için burada kullanılan parçaların %80 i plastikten imal edilmiş. oysa metal olduğunda kullanım ömürleri daha uzun olurdu. bu da kullanıcı için negatif bir ticari düşünce...

4. her parçasını istediğiniz zaman, istediğiniz yerde bulamama(Türkiye üretimli olduğu halde!)

bence bu kadar küçük segmentteki araca ac, hd, otm cam, elk.ayna vs artıları ekleyeceğine yukarıdaki4 maddeyi sağlama alması arabayı çok daha mantıklı bir orta segment araba kılardı diye düşünüyorum.

son olarak dostlarıma bir dipnot sunayım
    broadway (85-2000) arası niye peynir ekmek gibi sattı diye düşünürsek - hâlâ da pirimli!!!
    * tek tip motor seçeneği
    * bol ve ucuz yedek parça
    * tek tip iç donanım seçeneği
    * kolay kolay arıza yapmama durumu

sağlıklı günler ve sürüşler dileğimle...

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Marka bağımlısı değilim, Hyundai yi de savunacak değilim.

Yıllaca Renault kulanmış biri olarak Ford ve Tofaş ta kullandım.
    Son arabam Geçen mayıs ayına kadar 96 yumurta 1.5 GLS idi.
    Şu anda 2003 kullanıyorum.
    Sorunları var mı ? Var tabii.

Yazdıklarınıza Tamamen katılmıyorum.

* Konsol çatlağı Plastik aksam kullanılan çoğu araçta bu tip olaylar gerçekleşebilir.
    Kaldı ki Huyundai de aksamlarında SERT plastik kullnılmış.
    -Tofaşın 89-93 arası tüm Doğan ve Kartallarında Topido üzerinde yumuşak plastik olmasına karşı çatlak vardır.
    - Renault 9 ların torpido gözünün tırnakları genelde kırılır.

Bakış açısı !

*Yakıt sarfiyatı apayrı bir konu, ben Reno 9 ile 1 depo ile 350 de yaptırırım, 500km de yaptırırım.
    Bu aracın bakımlı olmasına ve aracın kullanım durumuna göre değişir.
    Ayrıca Broadway ile Spring ve Fairway yakıtları 1 değildir.
    yanıltıcıdır.
    1.5 GLS ile uzun yolda 550 kmden aşağı düşmedim.
    1.3 ilede düşüleceğini zannetmiyorum.

* Parça konusunda yanlışınız var. Yumurta kasalar ithal olmasına kaşılık %90 her parçası bulunur.
    En azından Renault 9 un SEnsörlü Km teli gibi 120 TL değil hyundai parça fiyatları.

Ben Elmayı seviyorum diye herkez sevmek zorunda değil.

Satış analizleri ve Teknik destek konusunda Hyundai markası çok ta kötü durumlarda değil.

Hyundai markası ile hala uygun fiyata araç üretip satarken,
    Neden Renault un Dacia yı alarak uygun fiyatla piyasaya araç sürdüğünü düşünmek gerekir.
    Keza Dacia ile hyundai i aynı kefeye koymakta yanlış olur sanırım.

Yukarıda da belirttiğim gibi Bakış açısı,

Tüm dostlara kazasız sürüşler dilerim.

Düzenleyen : ogunmas

3. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bakış açısı sözünüze katılmamak mümkün değil. ancak benim aracımın yaşadığıbir arıza farklı olabilir sizinki farklı olabilir. ben mümkün olduğu kadar genelleme yapmadan şahsi sıkıntılarımı dile getirdim. cevabınız için daha vakit erken diyorum. hele biraz daha bekleyelim cevapları, paylaşımınız için teşekkür ederim. hayırlı sürüşler...

4. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Yaklasik bir sene evvel aldigim aracimdan memnunum amasebebi biraz da aldigim kisinin araca iyi bakmasindan. Ancak servislerinden hic memnun degilim, sunduklari hizmeti begenmiyorum ve pahali buluyorum ustelik orijinal parca kullanmiyorlar. Degisen far, kulbutor kapak contasi orijinal degil maalesef ve ne desem de degistirilmesini saglayamadim.

Yazdiklariniz bence cok onemi haiz olmayan hususlar, ama tabii goruslerinize saygiliyim, yumurta kasalarin cok ciddi bir kronik sorunu yok. Problemsizini bulanlarsa gercekten cok memnunlar. Asagida benim degerlendirmelerim var:

1. Gogus catlagi sorunu bende de var, cama yakin ve gorunmedigi icin ben pek takmiyorum ama orta yerde olsa uzulurdum.

2. Yakit sarfiyati cok goreceli bir mesele, kullanim tarzina, aracin motorunun durumuna, bakimli olup olmamasina gore degisir. Aracim otomatik vites ve LPG'li, sehirici 24kurus/km. sarfiyati var. Bu kadar yasli bir arac icin normal bence.

3. Bu konunun detayini bilmiyorum ama polen filtresinin olmamasi dezavantaj.

4. Aracim hatcback,parcasi bulunmaz zannediyordum ama hic beklenmeden bulunuyor. Sedanlarda daha kolay parca bulunur.

R9 konusunda yazdiklariniza katiliyorum, sahiplerini hic uzmez. Aracin elektronik donanimi arttikca ariza olasiligi da o nispette artiyor ve masraf cikariyor. Ama konforun arttigi da bir gercek. Bir secim yapmak lazim, konforlu bir accent mi, yoksa sorunsuz bir broadway mi? Yillardir broadway'i olan birine sorun, simdiye kadar yaptigimasrafancak birkac yuzluktur. Ama mazallah yumurta kasada beyinde bir sorun ciksa cok masraf cikarir. Benim kult arabam herseyi mekanik olan beyaz stw Toros, cevremde kinansam da cok ciddiyim, birgun arabama kavusacagim. :)

5. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Önceden feırvey kullanmıştım belirttiğiniz gibi fazla problem çıkartmayan bir araçtı.Ama accente göre parça fiyatı yinede pahallı fazla elektronik aksamı olmamasına rağmen.Ben ön tampunu vurmuştum sert plastikten yapılmış galiba hemen çatlamıştı 250 tl idi sadece tampon.(feirvey 1.4 95 model)

6. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1. Konuda kesinlikle haklısınız aynı sorun bendede var.
    2. Konuda doğru onu bende anlıyamadım 224 kuruş yakıyo dediğimde şaşıranlarda oluyo normal karşılıyanlarda.
    3. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamadım bilmiyorum plastik olduğu için şikayetci olan varmıdır.
    4. Ben her parçayı buldum şimdiye kadar gerek internet olsun gerekse Muğla gibi sanayisi hiç gelişmemiş bir şehir olsun hiç bir sorun yaşatmadı bu konu tartışılır sanırım ama ben katılmıyorum.

Kendim yorum yaparsam arabamdan çok memnunum. Hızı olsun, konforu olsun, sürüş keyfi olsun bence çok güzel bir araba çokda güzel bakıyorum ona çocuk gibi. :) İki sorunum var konsol çatlağıyla devir saatinin ara sıra takılması. E ben bu 2000 model arabayı 8.500 e aldım bırakıyımda olsun o kadar. :)

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    80 bin kde aldığım 97 model accetim şu anda 170 bine geldi, şimdiye kadar kullandığım kadarıyla türkiye de bundan daha sorunsuz bir araç yok diyorum.
    aracım 13 yaşında, biliyorum ki bakımlarını aksatırsam arıza çıkartabilir, o nedenle bakımları eksik yapılmış, geç yapılmış, yanlış yapılmış bir accentle karşılaştırma yapmayı gereksiz görüyorum. aracım 1.3 karbüratörlü, üzerinde yerli malı, alınabilecek en ucuz marka olan voltran lpg sistemi var ve tamamen şehir içinde 100kmde 10 litre lpg yakıyorum.
    accent hiçbir zaman orta sınıf bir araç olmadı ve olmayacak, hatta accent kompakt sınıf bile değildir, accent giriş sınıfıdır, dediğiniz donanımları koysalardı bu fiyata satamazlardı zaten. şu anda albea, clio symbol gibi araçlarla aynı sınıftadır.
    göğüs çatlağı bende yok, bu durumun niye oldugunu da tam olarak bilemiyorum.
    ben accentten daha ucuz yedek parçası olan araç görmedim, pahalı lafına hiç katılmıyorum,orjinal olarak V kayışı 7 lira, triger seti 70 lira,debriyaj seti 80 lira, şahinlere yan sanayi olarak satılan parçalar bile bundan daha pahalı olabiliyor.
    hyundainin türkiye piyasasına gireli henüz 20 sene olmadığı ve hızla yükselen bir marka oldugu düşünülünce, küçük ilçelerde ve şehirlerde yedek parça sıkıntısının normal olduğu ancak kısa sürede bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.
    broadwayin çok satmasının sebebi başka araç olmayışıdır. o dönemde hangi araçların satıldığını bir hatırlayın isterseniz, reno, tofaş, aynı sınıfta pek araç yoktu.
    broadwayin yedek parçasının hyundaiden daha ucuz oldugunu da hiç duymadım, mümkünse örnek verebilecek olan var mı?

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    accentin bence en kötü tarafı ses izolasyonunun zayıf olmasıdır.

9. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bencede en kötü tarafı budur yumurta kasaların..insanı uzun yolda cok rahatsız eden bi gürültü var..egzos susturucum patlaktı ve değiştirmeye gitmiştim bir gün..susturucuyu değiştirdikten sonra birkaç gün okadar sessiz çalıştı ki inanın sanki yepyeni bir arabayı kullanıyormuşum gibi geldi..ama 1 - 2 hafta sonra şuanki duyulan ses tekrar çıkmaya başladı..(buarada bunun psikolojik olmadığına %100 eminim çünkü abimin 97accent ını 0 km de almıştık)..yani resmen aracın beygiri arttı ve epey bi sessiz yol aldı..tabi accentlar ilk çıktıgında mini aile sınıfı adıyla çıkmıştı ve çok iyi hatırlıyorum o sene Ls ler 1milyar 350 milyon,gls ler ise 1 milyar 950 milyondu ve avrupa kasalarda bulunan airbag ve abs opsiyoneldi..

bir diğer problem ise bikaç ay önce aldığım bir dergide accentların tarihini anlatıyordu..dergide yumurta kasa denilen 95-2000 arası accentların en büyük sorunu yağ sızıntısının olmasıydı..en iyi özelliği ise süspansiyon ve amortisörlerin türkiyedeki çukurlu yol şartlarına ayak uydurması ve dayanıklı olmasıydı..

göğüs çatlağı konusunda evet abiminde sıkıntı yaşadığını biliyorum..bende henüz böyle bir sorun yok,ama bence inceve sert plastiğin zamanla güçsüz düşmesi ve kulanılan parlatma ve koruma sütlerindendir..ve en ufak bir çatlama söz konusu olunca yoldaki titreşimler,çukurlar vs. bu çatlakların büyümesine neden oluyor..

motor aksamındaki parçalarda hiçbir sorun yaşamadım,şuana kadar aradığım tüm parçaları söylenilen fiyatlara bulabildim..ama aracın dış aksamındaki stop,jant kapağı vs.. gibi parçalar hem pahalı hemde nadir bulunuyor..örneğin bir sitede 98 2000 accentlerin stopları 60 70 lira iken,95 97 kasaların stopları 200 lira gibi bir rakama ulaşıyor..orjinal jant kapakları da çıkmacılardan başka bulunmuyor..

sonuç olarak benim kanaatimce 97 model mini sınıfta bir otomobilde istenilen her özellik yeterli oluyor (gls modeli için)..arkadaşımızında dediği gibi eğer bu sorunlarda olmasa bu fiyata bu arabalar satılmaz..heleki türkiyedeki yolların durumu göz önüne alınırsa sanki araçlarımız savaştan çıkmış bi hal alıyor ve bu paraya gayette iyi dayanıyorlar

10. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1-) gogus catlagı bende yok hocam aracım garajda yattıgından ve ılgılendıgımden olabılır
    2-)arac su an lpglı,daha henuz lpg takılmadan normal kullanımda normal yakıyordu ama tabıkı devırlı kullanıp basınca gercekten cok sınır bozucu oluyordu ve bana gore hep normalın bıraz daha uzerıydı 1.3 e gore
    3-)evet aracın malzemelerı sert bır plastık ama sorunsuz ses cıkartmıyor,ovundugunuz broadwayın hertarafı metal degıl akrabamızda var ara sıra kullanıyorum yumurta kasanın konsolundan farkı yoktur.
    4-) yanı neredeyse parcası bakkala getırılecek ve broadwayden daha ucuzdur,tek tıp ıc konsol secenegınden dolayı eskı kalmıs 2000 den sonra uretılmemıstır tamamen 2000 model degılde 90 modelmıs gıbı tek ıyı yonu 1.4 enj lu motor olmasıdır oda hepsınde yok,yanı tek tıp degılmıs demekkı,parca fıyatlarını acıkladım,arac anında bogulabılıyor ve kıs gunlerı asla kolay calısmaz hyundaı soguk havada tek marş calısır,burda kullanıcı olarak konusuyorum haksızlıga tahammul edemıyorum herturlu daha avrupa bır aractır,evet ses ızalasyonu okadar ıyı degıldır ama broadway ın hıc degıldır ayrıca broadway kullananların hangısıne sorsam 120 den sonra kafa gezdırdıgını soyler yumurta kasa hafıf olmasına ragmen bastıkca yapısır ruzgarlı hava harıc asla bakımlıysa yolda gezdırmez yag benzın suyunu koyun marsa basın.saygılar

yumurta kasanın 1.3 u bıle broadwayden asagı kalmaz performanstadır 1.5 ıne zaten kafa tutamaz.

11. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bence her yönden Accent Brodway'den iyidir zaten bana kalırsa karşılaştırmaya bile gerek yok.

12. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    avrupadır hocam accent broadwayden daha avrupa,zaten sonuclar ortada accent hala uretılıyor ama broadway uretılmıyor

13. barış erkaçtı

barış erkaçtı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    barış erkaçtı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadalsr yapmayın brodway le accenti kıyaslamak bile accente en ağır hakarettir lütffen

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    forumda birçok başlık araç karşılaştırmaları yüzünden "ziyan" oluyor, broadwayden bahseden arkadaş da karşılaştırma amacıyla değil de daha çok satılmasını vurgulamak istemiş, yani konuya bu çerçeveden bakalım bence.

15. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanlayanaaccent kardeşim beni anladığın için çok teşekkür ediyorum. elbette broadwaylerin satışlarını vurguladım ancak yanlış anlayanlar çok...

16. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Halkımızda ilk önce ön yargıyı kırmak gerekir.

Bugün Trakya da Toros ve Ataları hala satılılıyor.
    Keza Dağlık alanlarda Hala toros saplantısı var.

Bizler, iyinin iyisini aramak yerine en fazla hangisi prim yapıyorsa ona saldırıyoruz.
    Ancak bize zaman içinde verdiği zararı düşünmüyoruz.

Zamanında babamın 75 Renosu vardı. Bende 90 Doğan aldım.
    Benimkinin Arka kapı kirikosu bozuldu. Beraber yaptırmaya gittik. Krikosu o zaman 5- yada 7 lira takma da 5 lira 10-12 liraya bitti.

Babam " ya bunun parçaları bu kadar ucuzmu " diye şaşırdı .

Bu gün LADA SAMARA 1.5s ve 1.5i herkez küçümsüyor.
    Ancak bu araç Genel kılasmanda Sürüş konforu ve İç Konfor hariç Renault 9 - 19 u her yerde yatırır kaldırır üstüne de 1 pantolon diker.
    Bakımlı bir samara ile UZUN YOLDA kapışmak bile istemem. Aracın neler yapabileceğini çok iyi biliyorum.

Yukarıda da yazdım, bu bakış açısı.

17. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam burda prım yapmasından daha cok accenttı kotuleme var bence yok surası dokuluyor burası boyle sankı butun hepsı oyle prıme gelınce suan ınternettekı neredeyse butun accentlerın fıyatları sısırılmıs pıyasayı bılen bırı alıp satsa hıcte zarar etmez ve hyundaı accent cok tutulan bır arac...

18. m112

m112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ismet yeniçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    araba arabadır kullanma amacına bakacaksın birde cebindeki paraya arabanın tutulanı tutulmayanı olmaz her aracın bir hastası varbende reno 11 flash vardı 6 sene kullandım yağını suyunu tamamla fizana git herşey kullacıya bakar.sen onun üzme oda seni keyifli sürüşler şimdi 99 accent var bende şimdilik harika.

19. m112

m112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ismet yeniçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    ya hepsi alt tarafı bir avuç civata nesini karşılaştırıyorsunuz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş