Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasa klima çalışmazken kompresörden gelen ses!

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda Serkan1978 tarafından 26 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    arkadaşlar bir kaç gün önce 1999 model klimalı hyundai accent yumurta kasa 1.5 gls satın aldım.aracın ilk bakımlarını yaptırdıktan sonra benim ilk başta lpg enjektör sesi zannettiğim tırrr tırrr diye ses sürekli geliyor ve kabindede bu ses duyuluyor.ben bu sesi ilk başta lpg enjektör sesi zannettim daha sonra aracı sadece benzine aldım ve ses değişmedi.rölantide bu ses çok net duyuluyor.aracın ön sağ tekerlek tarafından aracın altına eğilince dahada belirgin oluyor.daha sonra uzun bir tornavidayı değdirerek ve kulağıma dayayarak steteskop misali denemeler yaparak direksiyon pompası,şarj dinamosu ve klima kompresörünü dinledim.en net sesi klima kompresörünün borularla bağlandığı rekorlara yakın yerde duydum.araç çalıştığı gibi bu ses başlıyor.klimayı açıkkende duyuluyor.klimanın soğutması fena değil.acaba bu ses klima kompresörünün kasnak bilyasından mı geliyordur? yardımcı olursanız sevinirim..

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    oncelikle hayirli olsun araciniz. siz teshisi epey koymussunuz. fakat yinede bir bilene gostermekte fayda var. konuya paralel bir soruda ben sorayim ayni arac bende de var klima guzel sogutuyor fakat klimayi acinca aracin rolantisi asagi yukari ziplayip duruyor + klima koku veriyor biraz bunu filtresi nerededir nasil degisir.

LG-E975 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hocam rolantinin düşme nedeni klima aracın motorunu yorar bildiğim kadarı ile yumurta kasalarda polen filitresi yok milenyum ve admirelerde torpidonun arkasında oluyor torpitoyu açıp iki yandan bastırıp kendinize çekin orda polen haznesi olabilir

4. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    arkadaşlar klima kompresöründen gelen ses sorunuma maddiyattan ötürü bugün el atabildim sorun tahmin ettiğim gibi kompresör kasnak bilyası + klima kayışı gergi bilyası da ses yapıyormuş ikiside değişti ses kesildi.böyle sorunla karşılaşan arkadaşlar için bilgi olsun..

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hayirli olsun gule gule kullanin

Bu Sayfayı Paylaş