arkadaşlar şehir dışında çıkma lastik jant buldum deneme şansım yok ebatlar uyar mı sizce çamurlukta sürtme yapar mı ? ebatlar ön ve arka farklı 225-50-16 ve 205-55-16
ne anlamda sürtüyor peki lastik genişliğinden mi yoksa et kalınlığından mı ? aracımda herhangi bir spor helezon falan yok bu arada orijinal yüksekliği bu avantaj sağlar mı geniş jant ta
bulduğunuz bu jant lastik hangi aracta kullanılor yada kullanılmış acaba. yumurta kasaya o ölcüleri takasrsın ama taktığın gibide geri cıkarırsın. anca şöyle olur aracın üzerinde baya bi oynama yapılarak olur oda baya bir işçilik gerektirir eksta masraf. sonuçta aracına çok ağır gelecek hızlanman dğşecek yakıtın baya baya artar. verdiğin ölçüler yumurtayı kırar içinden civciv çıkar. kısacası aracına olmaz o ölçüler bijon ölcüleri 4x114.3 olabilir ama jant ve laztik ölçüleri çok fazla büyük. ben 15" jant 195 65 15 lastikte sorun yasadım orjınal yaylı halıyle . eger lastik 195 65 15 degilde 195 (50-55) 15 olsaydı sorun yaşamazdım. acemilik ettik ve iptal ettirdim sakaryadan almıstım jantları zarar ettim sonrada. ama şimdi 5 cm vogtland spor yay takılı. jant lastikte 185 / 60 / 14 kullanıyorum çok memnunum. süper yol tutuşa sahip oldu. 185 / 60 14 yumurta kasanın orjına 175 / 70 / 13 ne uyumlu olçüsü yanı lastik çapı aynı olduğu içinde araca uyumlu oluyor aracı yormuyor yakıtı çok çok az etkiliyor . ama görünüm ve yol tutuş çok fark ediyor. heleki kaliteli ve yol ve fren değerlerinde yüksek siralarda bir lastik takımı alırsan değmeyin keyfinize. NOKİAN LINE SERİSİ
o lastikler hiç bir işe yaramaz, çünkü çamurluğa sığmaz.. onları söküp 195/45/16 yada 195/40/16 lastik takmak gerek.. tabii öncelikle jantları da görmek lazım 4x114,3 bijon aralığında olması lazım