Arkadaşlar merhaba. 1998 Model 1.5 Hyundai Accent aracımda 2 gündür bir vıcırdama var böyle eski model dizellerdeki şakırdamaya benzeyen. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Baskı balatayı Eylül 2009'da değiştirdim. Sizce neden olabilir?
Durduğu yerde de yapıyor hareket halinde de. Hareket halinde motor sesinden pek fark edilmiyor ama dikkatli dinleyince geliyor ses. Ses eski dizellerin şakırdaması gibi veya böyle kayış gıcırdaması gibi ilginç bir ses. Daha önceden bu ses gelmiyordu ya da geliyordu ama bu kadar fazla gelmiyordu (bariz duyulacak kadar)
araca nerde mudahale ettirdin bilmiyorum ama buyuk ihtimal ses gelmesi ya rulmandan yapar yada baskı ayaklarından çekmende proplem yoksa kurcalama ve fazla kafana takma dönen bi ses anladıgım kadarıyla bende de var aynı aractan geçen kayışı 1 dış dışarı takmışlar tesadüfen gördük motor kaptunu aç biri bassın debraja sen iyi dinle o sesi ama seni çok rahatsız etmiş anlaşılan ama takma kafana fazla
Aynı durumu ben de tecrübe ettim. Araç rölantide iken ses çok az ancak daha yüksek devirlerde bir şakırdama sesi var. Yolda giderken boşa alınca ses gidiyor ancak vitese atınca ses geliyordu. Bu ses sübaplardan geliyordu. Yağın miladı dolmuştu ve yağı değiştirdiğimde ses kalmadı.
kardeşim aynı sorun şu an bendede mevcut baskı balata yı değiştidik böyle bir ses meydana geldi değiştirmeden önce saat gibiydi ama balatada bitikti ustaya dedim araçta böyle bir ses gelmeye başladı balatayı değiştirdikten sonra dedim baktı çekti debriyaj bilyasından olduğunu söyledi bide orjinalini tak dedik adama ama neyse şimdi sipariş etti bilyanın gelmesini bekliyorum yarım debriyaj yaptınmı veya tam basarsanda ses kesiliyor ayrıca ses araç giderkende mevcut yani paranla rezil oluyorsun ustan iyi olmazsa yada bizde şans yok
Selamlar, aynı vıcırdama sesinden bende çok çektin ve hala çekiyorum. Yaptığım araştırmalar neticesinde debriyaj bilyesinden geldiğine kanaat getirildi ve orijinali ile değiştirildi Bir süre ses yapmadı ama son 10 gündür tekrar başladı, ne yapmalıyım bilemiyorum.