Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yumurta Kasa Debriyaj vıcırdaması

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda karakanwashere tarafından 18 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. karakanwashere

karakanwashere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar merhaba. 1998 Model 1.5 Hyundai Accent aracımda 2 gündür bir vıcırdama var böyle eski model dizellerdeki şakırdamaya benzeyen. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Baskı balatayı Eylül 2009'da değiştirdim. Sizce neden olabilir?

2. usta_mehmet35

usta_mehmet35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞIM TAM ANLATSANA NASIL OLDUGUNU DURDUGUN YERDEMİ HAREKET HALİNDEMİ OLUYOR

3. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    debriyaj telli oldğu için o sesi yapıyor.Benim yumurtadada vardı usta öyle sölemişti.

4. karakanwashere

karakanwashere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Durduğu yerde de yapıyor hareket halinde de. Hareket halinde motor sesinden pek fark edilmiyor ama dikkatli dinleyince geliyor ses. Ses eski dizellerin şakırdaması gibi veya böyle kayış gıcırdaması gibi ilginç bir ses.

Daha önceden bu ses gelmiyordu ya da geliyordu ama bu kadar fazla gelmiyordu (bariz duyulacak kadar)

5. usta_mehmet35

usta_mehmet35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araca nerde mudahale ettirdin bilmiyorum ama buyuk ihtimal ses gelmesi ya rulmandan yapar yada baskı ayaklarından çekmende proplem yoksa kurcalama ve fazla kafana takma dönen bi ses anladıgım kadarıyla bende de var aynı aractan geçen kayışı 1 dış dışarı takmışlar tesadüfen gördük motor kaptunu aç biri bassın debraja sen iyi dinle o sesi ama seni çok rahatsız etmiş anlaşılan ama takma kafana fazla

6. egeliosman

egeliosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    debriyaj bilyasından olabilir

7. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aynı durumu ben de tecrübe ettim. Araç rölantide iken ses çok az ancak daha yüksek devirlerde bir şakırdama sesi var. Yolda giderken boşa alınca ses gidiyor ancak vitese atınca ses geliyordu. Bu ses sübaplardan geliyordu. Yağın miladı dolmuştu ve yağı değiştirdiğimde ses kalmadı.

8. pynst_rcp

pynst_rcp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim aynı sorun şu an bendede mevcut baskı balata yı değiştidik böyle bir ses meydana geldi değiştirmeden önce saat gibiydi ama balatada bitikti ustaya dedim araçta böyle bir ses gelmeye başladı balatayı değiştirdikten sonra dedim baktı çekti debriyaj bilyasından olduğunu söyledi bide orjinalini tak dedik adama ama neyse şimdi sipariş etti bilyanın gelmesini bekliyorum yarım debriyaj yaptınmı veya tam basarsanda ses kesiliyor ayrıca ses araç giderkende mevcut yani paranla rezil oluyorsun ustan iyi olmazsa yada bizde şans yok

9. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Selamlar, aynı vıcırdama sesinden bende çok çektin ve hala çekiyorum. Yaptığım araştırmalar neticesinde debriyaj bilyesinden geldiğine kanaat getirildi ve orijinali ile değiştirildi Bir süre ses yapmadı ama son 10 gündür tekrar başladı, ne yapmalıyım bilemiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş