Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasa akü kaçağı ve marş almama

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda djfast38 tarafından 1 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    iyi günler ve iyi forumlar,
    ilk olarak kendimi daha sonra tanıştıracağım şuan formdaki projelere göz atıp araca uyguluyorum :)

yaklaşıp 1 ay önce büyük bi kaza geçirdim aracım 98 model 1,3 lx accent yumurta bana maliyeti yaklaşık 5,200 gibi bi rakam oldu (babamın yaptırma isteğiyle) aldım alalı eski sorunsuz halinden eser kalmadı diye bilirim önemli olarak ilk sıkıntım bu gün oldu araca 3 gündür biniyorum bi sıkıntı çıkarmadı bu gün sabah kontağı çevirdiğimde başta marş sesi geldi ama almadı,2.denememde marş sesi hiç yoktu ve sanki bi röle açıp açıp kapanıyormuş gibi şakırdamaya göstergeleler yanıp sönmeye başladı.ALLAH tan biri geldide kaçak var dedi yitip çalıştırdık sanayideki tanıdığım bu gün kutup başını sök yarın aynısını yaparsa bakarız yoksa akü gitmiş dedi.uzattım kusura bakmayın ama sorunlarım;
    1-bu kaçak bi kaç led döşememden sonra oldu ancak ledi sökünce gene marş almadı ve ledden ve kazadan önce her arabadan inince kapıya elimi uzattığımda çıt diye atlama (ark) yapıyor.kaçağı tespit yöntemi varmı ?
    2-kazadan önce rölanti 1000 deyken şuan 500 gibi hatta stop edecekmiş gibi titriyor ve beni rahatsız etmeye başladı bu(sabah ilk binişimde 2000 le başlıyor sora düşüyor)
    3-önceden çok sesi çıkmıyordu hatta insanların dibine kadar yalaşıp kornaya bastığımda korkuyorlardı ama şimdi sesi ve çekişi arttı.3000 devirde egzos varmış gibi (abartılılardan değil) ses çıkartıyor

kaza resimlerimi ekledim arabanın son halini kendimi tanıtma bölümü açtığımda paylaşacağım

2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    öncelikle geçmiş olsun kaçağı bence kazada eletrik aksamını toplayan kişiye sorun sese gelicek olursak ön kısımda egzoz manifoltu var eyer orası darbe aldıysa oradan hava kaçırıp ses yapabilir

3. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim,kazadan öncede yük boşalması oluyordu ancak en son bagaj ışığını led yaptım sonra çalışmadı kendim tespit edemezmiyim.
    ses için aslında egzos alacaktım vaz geçtim o derece gaza getiren bişey oldu :) ancak yüksek sesi ilerde sıkıntı olurmu ?
    bide rölanti ayarı hakkında nasıl bişey yapabilirim ?

yeri gelmişken sizin ve koray2970(yanlış olabilir) projelerinizin takipcisiyim ellerinize sağlık güzel işler çıkartıyosunuz :D

koray2907 bunu beğendi.
  4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Sagolasin :) yuksek ses sadece basinizi agirtabilir bagaja yapilan ledden kaynaklandığını dusunmuyorum cunki ben o aracima dunyanin uygulamasıni yaptım hic bisey olmadi :) rolati ise arac gazliysa lpg beyninden rolantisi yukseltilebir ama tupcu isi sabahlari yuksek çalışmasi normal soguk oldugu icin otamatik jikle devreye giriyor isininca duser

djfast38 bunu beğendi.
  5. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    evet ısınınca düşüyor ama 1000 altına düştüğü için stop edecekmiş gibi titriyor -_- ,bide demin farkettim motorun üst siyah kapağının altından yağ kaçırıyor sol taraftan.zorla sattıracaklar arabayı bana :mad:

6. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    15 liralik conta icin arabami satilir ya :)

7. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    huyum kurusun bir şeyde ardı ardına hatalar arızalar geldimi o şeyden soğuyorum yoksa satsam bundan daha iyi bişey alacak durumda değilim öğrenciyiz malesef :/

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Akünün eksi kutup başını sökün,ön farın içindeki küçük dipsiz park lambasını da sökün ve lambanın dibindeki tellerin birini söktüğünüz eksi kutup başlığına diğer ucunuda akünün eksi kutbuna değdirin,eğer lamba yanıyorsa tesisatta kaçak var demektir,ayrıca lambanın kısık yada parlak yanması kaçağın büyüklüğünü ifade eder.
    Kaçak var ise nerede olduğunu tespit etmek için aracın içinde ve kaputun altındaki sigortalarda dahil olmak üzere tek tek söküp takmanız gerekecek,yani iç lambaların sigortasını söküp kaçağı yukarıda yazdığım gibi kontrol edin,eğer kaçak akım gitti ise iç lambaların tesisatında sorun var demektir,yada kaçak akım hala devam ediyorsa söktüğünüz sigortayı yerine takıp başka bir sigorta daha sökerek tekrardan kontrol edin,böylelikle kaçağın nerede olduğunu tespit edebilirsiniz.

beyazcelik, Asel Kaan Efe ve djfast38 bunu beğendi.
  9. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    yada eksi kutup başını sök seyyar bitane 12 v lamba al lambanın bir kablosunu kutup başına değdir diğerini arbanın - kutbuna bağla ampül yanarsa kaçak olduğu anlaşılır ama bu işlem sırasında arabanın kontak anahatrını çıkar kontak ilk kademede kalırsa teyp ve saate elektrik gider sana kaçak gibi görünür

Asel Kaan Efe ve djfast38 bunu beğendi.
  10. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun, ölçü aleti ile sistemleri devreden çıkararak tespit edilir tabi tecrübe ister.

djfast38 bunu beğendi.
  11. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet aynen öyle kontak tamamen kapalı olsun hatta kaçağı aküden kontrol ederken kapılarıda kapatki kapı swiçleri bassın,birde kontrolü led ampül ile yapma normal ampül olsun
    Tapatalk For Windows Phone

djfast38 bunu beğendi.
  12. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    @<<bülent>> teşekkürler ,yöntem içinde sizlere teşekkür ederim bu sabah direk çalıştı sıkıntı çıkarmadı ama çıkarmıcağı anlamına gelmez sanırım.yarın sabah ilk işim dediklerinizi denemek olacak arabanın bikaç yerinden çıkan lambalar var (gösterge lambaları,plakalık,far içi beyaz lamba vb) bunları kullanabilirim sanırım.
    birde direksiyonun sol altında bi sigorta yeri var ordakilerde dahilmi dediğiniz sigortalara

-arada saçma sorular soruyosam kusuruma bakmayın arabadan hiç anlamam :) yavas yavas öğreniyorum nerenin ne olduğunu

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet bütün sigortalar dahil
    Tapatalk For Windows Phone

djfast38 bunu beğendi.
  14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Kulaklarım çınlıyor diyorum bende :D Faydalı oluyorsak ne mutlu bize, uzun zamandır çok sık giremiyorum.. malum iş güç.. Neyse kısa keseyim

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, büyük geçmiş olsun, 5.200 lira çok ama çok tutmuş... ŞİMDİ Bİ HESAPLAMA YAPALIM:
    Fiyatları 5-10 lira fazladan yazıyorum dikkatini çekeyim.. Sağ Arka çamurluk 200 TL + Sağ Arka kapı 150 TL + Sağ Ön Çamurluk 100 TL + Kaput 150 TL + Ön Panel 250 TL + Tampon ve Tampon demiri 150 TL + Far ve Sinyaller 100 TL olsa = En baba 1.150 TL sadece kaporta parçası tutuyor. 6 parçayı 150 liraya boyatsan 900 TL, hadi 1000 TL diyelim.. Amortisör 80 + Salıncak 150 + Rot Kolu ve Rotil 80 TL + Radyatör 90 TL olsa = 300 TL hadi 200 lira da öylesine gitsin rot balans vs.vs. eder 500 TL
    Şimdi gelelim son toplama.. kaporta 1.250 TL + Boya 1000 TL + Kaporta işçiliği 500 TL + Alt takım vs. 500 TL = 3.150 TL ..... hadi 3.500 TL olsun.. O da yetmedi 4.000 TL olsun.. O kadar bile etmez.. En başta ne dedim, fiyatları fazla fazla yazıyorum.. ben olsam tanıdık usta, çıkma parça felan 2000 liraya çıkartırdım arabayı.. 5.200 lira nedir arkadaş..!! :eek: :eek:

Sorunlarına gelcek olursak
    1- Nerelere led döşedin? Öncelikle tüm ledleri kontrol et, kabloları iyi izole et, sigorta atmış mı, kablo yanığı kokuyor mu bak.. Gerekirse ledleri sök eski haline getir yada yeniden sistemi elden geçir
    2- Aracın 1.3 ise otomatik jikle vardır. Motor ısınana kadar 2000-3000 devir bandında çalışır, sonra motor ısınınca 800-900 devir bandına iner.. Öncelikle herkese tavsiye ettiğim gibi sana da karbüratör temizliğini tavsiye ediyorum. Hem çekişin artar, hem rölantin dalgalanma yapmaz, titreme yapmaz, silkeleme yapmaz, motor çalışma sesi düzelir, yakıtın da azalır. Yaptırmışken lpg ayarı da yaptırırsan daha iyi olur.. Hem benzinde hem lpg de rölantin düşükse karbüratörün arka kısmında plastik krem renginde bi vida gibi bişey olcak. çevirmeli vana gibi, düğme büyüklüğünde.. karbüratörün arka kısmında iyice eğilip arka kısmına bakman lazım görebilmen için.. araç çalışır vaziyetteyken o vanayı gevşetip sıkarak rölantiyi ayarlayabilirsin.. eğer benzinde normal, lpg de düşüyorsa lpg vanasından ayar yapman lazım.. Ama öncelik bi karbüratörcüye gitmen
    3- Egsozda delik vardır, manifold içten dağılmıştır, ya da egsoz bağlantı yerlerinden birinde çatlak vardır

Son düzenleme: 4 Eylül 2015
    shadow_ ve djfast38 bunu beğendi.
  15. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    çınlattık biraz yeri gelmişken bide gogo17 vardı :D
    bunlara ek olarak ön cam,motor kapağı,kayış kasnak yamukluğu,şarj dinamosu ve motor bağlantı kapağı yağ filtresi bağlantı yeri kırıklığı,sol teker alt tabya
    bu tanıdık sanayici ile anca olan fiyat adam taktığı parçaları tek tek liste ile de gösterdi zaten ama gene bi fazlalık olabilir sanayide babana bile güvenme dediler bana :)

gösterge ışıkları,plaka ışığı,bagaj ışığı ledledim şimdi biraz önce yukarda söyledikleri kaçak arama yöntemini denedim eksi kutup başını çıkardım lambayı kutup başına diğer ucunuda aküye değdirdim lamba yanmadı kafam karıştı o gün çalışmadı ama aynısını bida yapmadı :/
    -karbüratör yazınızıda okudum evet 1,3 sanırım yuksek devir radyatör suyundan antifiriz+su karışımı çok heralde bendeyken nerdeyse full antifirizdi :D yaptıracağım ama iş bulup elime para geçince :rolleyes:
    -arabam benzinde stop ediyor neden bilmiyorum sanırım ikisini bir bi karbüratörcü halledecek :/
    -kendimi tanıtma bölümünde video da aracın sesini dinleyebilirsiniz bu sesten önce daha yumuşak bi sesi vardı ve 3500-4000 arası araç içinden sesi gelirken 2500 de at vitesi diyo :cool:

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    sübap iticilerinden ses geliyor gibi.. km si kaçtı aracın? 150.000 km den sonra aslında üst kapağın sökülüp, sübap iticilerinin elden geçmesi gerekiyor bence

17. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    250,000 de arac. arabalardan anlamam açıkcası oralar neresi o_O

18. djfast38

djfast38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ferdi tarla
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    yeni bir konu açmayım dedim,kaza yaptığım araçta yaralılar vardı ve adam benden şikayetci olmuş şimdi eve iddianame geldi taksirle yaralama diyor bi sıkıntı çıkarmı ?

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    12 valve yazan üst külbütor kapağı sökülür, onun altındaki yaylı pimler var, iticiler.. onların değişmesi gerekir.. 250.000 km az da değil yani

20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun.. Direkt bi kaç avukata danış, hiç uğraşma.. Onlardan fikir al ona göre hareket et.. Danışmaktan zarar gelmezz, hem için rahatlar. biz burda ne dersek yanlıs olur simdi, onlar mevzuatı daha iyi bilirler

shadow_ ve djfast38 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş