Arkadaslar herkese merhaba 2000 model yumurta kasa aracım yağ yakma sorunu var motorda en ufak üfleme veya conta yakma vs. Yok sadece yağ yakiyor egzozdan baya duman geliyor 500-600 km yol gidince yağ cizgisi en alta iniyor yağ bitiyor bu neden kaynaklanır bilgisi olan yardım lütfen
Egzozdan duman geldiğine göre yanma odasına yağ karışıyor. Tam emin olmamakla birlikte piston segmanlarından olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca kalitesiz yağ kullanımı da yağ yakmak için bir sebep olabilir ama sizin durumunuzda mekanik bir arıza olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum.
Motorunuz segman istiyor , ciddi bir biçimde yağ yakıyor , geçici bir çözüm olarak Mobil 1 10W60 yağ koy ama bu kalın yağa rağmen eksiltecektir ama daha az tabi. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konudan bağımlı ve bağımsız olarak bir sorum olacak. 1.4 Era lpgli kulllanıyorum. Egzozda duman atma yok . Kötü koku yok . Herşey normal lakin yağ eksiltiyor. 7000 km'de 1 litre civarı . Önceden daha azdı gittikçe artıyor. Subap lastikleri mi değişmeli ? Segman mı atılmalı ? 220 bin km civarında. 2006 model.
Teşekkürler. Carpower rislone diye bi marka var yağ koyuyormussun çözüyormus onun hakkinda bilginiz varmi acaba işe yararmi
Bu kadar fazla yağ eksilmeye hiç bir katkı fayda etmez. Sakın denemeyin. Motoru açtırmadan durum belli olmaz. Subap lastikleri de olabilir. Segman vs. de olabilir.
Hocam yağ eksiltmenin olduğu durumlarda , motor açılmadan söylenecek sözler isabetli olmaz , madem km de buralara gelmiş , motoru açtırın her şey ortaya çıkar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Egea benzinli ler yapısı gereği yağ eksiliyor diye duymuştum. Bakımdan bakıma 1 litre eksiktebilir demişlerdi ama sizin araçta başka bir sorun var mı bilemem.