İyi günler, az önce bir hevesle yazdığım yarım sayfa yazının yanlışlıkla kaybolmasndan dolayı hiç lafı uzatmıyorum. 99 çıkışlı 2000 model 1.3 lx Ekonomik tüketim için aracı kullanmam gereken vites aralığı nedir? ve aynı soruyu performanslı kullanım içinde sorabilirim. genel olarak 2 500-3 000 dd aralığında geçiş yapıyorum. Lastik ölçülerini tam olarak bilmiyorum 13" orj. ebatları mevcut. acaba 15" yada 16" jant taksam ve buna geniş taban lastik, bir sorun oluşturur mu ve yapabilirmiyim? Bağajda terleme görüyorum, buda bazen koku yapıyor. terlemeden ziyade su alıyor da olabilir. ama gördüğüm kadarıyla sadece sol farın alt kısımlarında 40 cm2 lik bi alanda. Aracın ön kısmı çok alçak, sis farlarına ulaşmak inanılmaz bir işkence. kaputtan ulaşılamıyor, aracı kaldırıma çıkarıp altına yatmak zorunda kaldım, farklı bir yolu varmı? Kapılara Hoparlör koymak istedim ancak kapı açma kolunu çıkaramadım, haliyle koyamadım da montaj için en az 30 lira para isteniyor. ne yapabilirim? Şimdiden teşkkür ederim.
hayırlı olsun 2500 3500 devirde kullanın 14 lükte taksanız sürtme yasayabilirsiniz bu yüzden çamurlukları ezdireceksiniz..175 65 r14 takın 15 lik olcaksa 185 55 r15(unutmayın bijon aralığı sizde değişik buna göre jant alın..) bilmiyorm benim bildiğim yok oto elketrikçilerine gidin.. yalama olmuş olabilirmi acaba? buna bir bakın..
ilgilniz için teşekkür ederim. 3500 devire hiç çıkarmadım hatta max 3000 gördüm belirttiğiniz devirde falza yakma söz konusu olacağını sanıyordum, çünkü araç bağırmakta. ama deneyeceğim. çamurlukları ezdirme işine girmeye hiç gerek yok sanırım, jant kapaklarıylada hoş duruyor kapı kolunun tam olarak nasıl çıktığını, hatta kapı döşemesinin tam olarak nasıl söküldüğünü bilmediğim için zorlandım. bütün vidaları söktüm, sadece kapı açma kolunu sökemedim, sanırım arasını biraz açıp arkasındaki demiri yukarı kaldırarak yerinden çıkarmam gerekli. bu durumda da yerine takamayacağımdan korkuyorum. Düzenleyen : uazro
ica ederim size tasiyem jant takacaksanız 14 ü geçmesin bir ihtimalde 175 70 R14 jant takarsanız sürtme yapmaya bilir ama tabanı 185 yaparsanız sürtme yapar yumurta kasalarda..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
kapıların nasıl sokuldugunu bır mesajımda yazdım onu bulabılırsem koyayım cocuk oyuncagı sureklı sokup takıyordum
neyse bulmak zor olacak sana kısadan anlatayım önce kapı mandalını sok cunku sokmeyı unutunca sıkıntı yaratıyor basıma cok geldı kapı kolunun vidasını sok kolun arkasını kapıya dogru bastır onunu ılerıye ve kendına e dogru cek malzeme esneyıp yerınden cıkacaktır ama demir cubuga baglı olarak kapı kolunu gevsetıp cıkarttıktan sonra arabanın kaputu yonunde asıl demır cubukda beraber gelecektır demır cubugu kapı kolundan ayırmak ıcın arkasında mavı veya beyaz renklı plastık bır parca var onun ucunu tornavıda yardımıyla kapının ıcıne dogru ıt ve kapı kolunu yukarıya dogru cek kol cıkacaktır (demırın ucu ı__ bu sekılde) kapı kolu dık konuma gecıp duz kısmınada klıps gelıyor. ısın %70 ı bıttı dıger vıdaları sok ıkı tane kapı tutamagının ıcınde var dıgerlerı gozle goruluyor hepsını soktukten sonra alt taraftan kendıne dogru cek korkma asıl klıpslı oldugu ıcın gelıcekhepsını cıkardıktan sonra arka tarafı yukarıya kaldırarak sokup komple cıkartmıs oluyorsun inşallah antabılmısımdır.
teşkkür ederim ikinizede, lastiklerim şuan sıfır sayılır, bir daha düşününce boşuna masraf gereksiz lastiklerin ömrüne bağlı olarak jant almak daha iyi olur sanırım. onur-d teşekkürler dediklerinizi anladım ama en büyük sorunum, geri toplamak olacaktır. sökmeyi bir şekilde beceririm hiç bilmesem bile ama önemli olan geri takabilmek. bütün herşeyi yapıyorum ama sadece açma kolunu çıkaramıyorum, ki eminim çıkarırsam geri takması çok zor olucak
dedıgım gıbı kapı kolunun once vıdasını sok kapı kolunu salla gevset cıkar ılerıye dogru cek arkasındakıklıpsten kurtar bu kadar basıt sonra aynı ıslemı gerı uygula https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
uazro takarkende aynı işlemi yapacaksın zor birşeyi yok bunun yapamazsanda ben sana başka bi yöntem anlatayım belki bu daha kolayına gelir. kapı plastiğini (kapı korumasıda diyebilirim buna) takmadan önce kapı kolunun demirini takıp klipsini geçirip hazır hale getirip kol yuvasından geçirebilirsin dikkatli bi şekilde Ben böyle takıyorum diğer türlü bi kez kırdım kapı kolunu sonra alışınca çocuk oyuncağı gibi geliyor Düzenleyen : burkks
kapı kolu açma konusunda ben kapının demirini kapı kolundan çıkarmıyorum. kapı kolunun vidasını söktükten sonra kapı kolunu ön tarafa doğru it tırnaktan kurtulacaktır. kapı kolunu kendi deliğinden geçir ve diğer kısmı çıkart.
bu işlem daha kolay aslında kapı kolu vidasını gevşet ve yerinden oynat braz kendine doğru çek ce yuvasından içine doğru yan bi şekilde uzat ve çıkar
yüksek devirde vites değiştirdiğimde özellikle 3000den sonra yakıtın biraz arttığına kanaat getirdim... ayrıca; https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9547
jant olayına acıklık getıreyım. 15 olursa.195 50 15 ebatları orj ebatlarınızla aynı boyutta fakat sadece taban 2 cm genıs olur.buda aracın ıyı yol tutmasını saglar.195/50/15 de surtme olacagını pek zannetmıyorum.bende 15 takmayı dusunuyorum. taktıgımda pacalıkları sokmeyı dusunuyorum.ayrıca aklınıza yorarmı falan dıye bır soru takılmasın onuda acıklayayım.kendım test ettım onayladım.orj lastık jant,lastık ve celık janttan daha agır.jantlar adii dıyebılırsınız belkı markası TFT ıdı.
eger kı aıle aracı olarak kullanıyorsanız 16 yı tavsıye etmem.cunku 16 olursa orj ebatlarınıza en uygun olan 205/40/16 dır.40 yanak TR yolları ıcın bıraz ters.cok tıtız davranılmalı...
Aile aracından ziyade görünüşe önem vereceğim, en kısa sürede önerdiğiniz iki jantıda lastikçide deneyip fotografını çekeceğim.