Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasa accent gaza basınca gelen tiz ses!

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Serkan1978 tarafından 22 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    HY060201.jpg
    arkadaşlar aracım accent 1999 model 1,5 gls..uzun uğraşlardan sonra seyir halinde her gaza basmada araç devirlenene kadar devam eden tiz bir ses geliyordu bu sesi yapan yeri sonunda buldum..yukarıdaki resimde ok ile belirttiğim parçanın boğumunda her gaza basmada basınçlı hava ile tiz bir ses oluşuyor ve orada yankılandığı için rahatsız edici bir seviyeye çıkıyor..resimdeki parça için kimisi ikinci katalitik konvertör dedi kimisi bu susturucu dedi bu parça tam olarak nedir?bu parçanın içi boşaldığı için mi ses yapıyordur daha önce arada nadir olarak bu ses oluyordu..aracımın egzos manifolduna bağlı katalizör dolumu boşmu hiç fikrim yok aracın gaz yemesinde gidişinde bir sıkıntım olmadı..bu parça değişmesi gerekiyorsa hangi markayı tavsiye edersiniz teşekkürler....

2. Suatt35

Suatt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    85
    Ad Soyad:
    Suat Yürük
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    bendede benzer bir ses var. 2000-2100 devirdeyken başlıyor 3000e yakın kesiliyor ama hiç araştırmadım nerden geldiğini rahatsız etmiyor beni aksine hoşuma bile gidiyor :)

3. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    http://www.egzozmarket.com/Hyundai-Accent-Catalytic-On-Boru-15,PR-880.html burada matay marka katalitik ön boru olduğunu yazıyor fiyatıda bayağı tuzlu, http://www.sevindikegzoz.com/eticar...EGZOZ%20SUSTURUCU%20S%DDP%DDRALL%DD%201996-99 buradada susturuculu ön boru şeklinde söylemiş fiyatı daha makul..matay marka olanın katalitik ön boru yazmasından ve bir hayli pahalı olmasından tahmin ediyorum ki yumurta kasa accentlerin ön egzoz kısmında ikinci bir katalizör daha kullanılmış ben onun yerine uzunluk,genişlik,yükseklik ve boru çapı uygun üniversal bir katalizör taktırsam muayenede sorun olur mu acaba?

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    BAhsettiğin 1. susturucu. Aracın kıçında 2. susturucu mevcuttur.

Muhtemelen ya bağlantıda yada susturucuda bir gariplik mevcut. bunu EGZOSCU çözer. Yeterki sesi duysun

5. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    bugün egzozcuya gittim bizim buralarda pek seçenek olmadığından aracımın parçasına denk bulabildiğimiz tek uygun susturucu gürpa marka üniversal bir susturucu idi.sadece susturucu kısmını flanş yanından ve borudan kesip biçip uydurduk ve araca monte ettik..ilk izlenimlerimde beni rahatsız eden o sesten eser kalmadı..aracın gaz yemesi daha bir iyileşti ve rölantide lpgde iken titreme dahada azaldı motor daha bir güzel çalışmaya başladı yakıtımında biraz daha düşeceğini düşünüyorum..aracımdan daha bir keyif almaya başladım..üstünden çıkan susturucunun içi teneke gibi tangırdıyordu içine baktım sadece delikli saç kısmı kalmış etrafında olması gereken ses emici dolgu madde namına bir şey kalmamış kalın düz bir boru haline gelmiş gibiydi..gürpa marka nasıl bilmiyorum ama umarım ömrü uzun olur..monte edilen susturucuda şu; mk2039sk100.jpg

6. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    araçta 3 susturucu var spiralden sonra ,ortada ve arkada var...

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sipiralden sonraki susturucu.
    SİPİRAL susturucu değildir. Sadece egzozun esnemesini sağlar.
    adı üstünde sipiral yada spiral.

Bu Sayfayı Paylaş