sa arkadaşlar aracımda ara ara tekleme oluyordu bir kaç kere giderken istop etti anında vurdurdum çalıştı ancak dün aynı sorun oldu ve çalışmadı elektrikçi distiribitör içindeki kablolar eskimiş temessızlık var diyerek düzeltip yeniledi ancak 2 km sonra araç yine istop etti ve çalışmadı çağırdım bu sefer bobine baktı bir şey bulamadı distiribütörün okuyucusu ve bobine giden çiftli kablonun değişmesi gerektiğini söyledi konu ile alakalı bilgi sahipleri yardımcı olabilirler mi acaba teşekkürler
Durup dururken stop etme ile ilgili genellikle forumda krank sensörünün kontrol edilmesi gerektiği ile ilgili yorumlar hatırlıyorum.
selamün aleyküm öncelikle geçmiş olsun aynı sorunu ben de yaşadım arabayı yakacak kadar oldum olmadık yerde stop ediodu kaç kere yolda kaldım elektrikçilere baktırdım bişey bulamadılar en son kendi tamircim distribütör değişecek dedi araştırdım istanbulda buldum getirttim değiştirdik tamircide tıkır tıkır çalıştı eve geldim koydum arabayı akşam bi çalıştırayım dedim çalışmadı taktığımız distribütör uymadı öncesinde bujiler buji kabloları ateşleme bobini hepsini değiştirdim ama yine çalışmıyordu en son hyundai özel servis çağırdım orjinal distribütörün içindeki ateşleme modülünü değiştirdi çok şükür o günden beri bi sıkıntısı yok biraz geç çalışıyor ama yinede çalışıyor tavsiyem distribütörün içindeki ateşleme modülünü değiştirt sorunun düzelecek inşaAllah
ayrıca yol ortasında yine kalırsan ve araba çalışmazsa hemen kaportayı aç distribütör kapağına tornavidanın arkasıyla bi kaç kez tak tak şeklinde biraz sert vur araba çalışır ben yolda kaldım en son kırmızı ışıkta kaldım hem de tarafiğin en yoğun olduğu yolda çekici bile çağırmıştım sonradan nasılsa aklıma geldi tamircim çalıştırırken bi kaç kez vurdu öyle çalışmıştı tamircinin yanına gidinceye kadar 5-6 defa stop etti ve böyle yaparak gidebildim inşallah sorunun çözülür.