Selam arkadaslar foruma yeni katildim bende 98lx yumurta kasa var fakat araci aldigimdan beri hararet faninda bana gore anormallik var araci calistirip fan devreye girene kadar bekliyorum fan devreye giriyor fakat elektrigini kontaktan aldiklari icin kontagi kapattigimda fanda duruyor normalde fan suyu sogutana kadar calismasi gerekli deyilmi yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler
yanlışınız var yumurta kasa accentlerin hiçbirisi doğan şahin gibi fan açmaz kontağa bağlıdır kontağı kapayınca fanda durur
walla senelerdir kullanıyorum bu aracı yazın kavurucu sıcaklarında dağ bayırda çıktım hiç hararet yapcak bi araç değil accent gönlünüz rahat olsun yağını suyunu kontrol edin hiç bişey olmaz taş gibi motoru var bu araçların
KARADEMİR merhaba Murat55 arkadaşımın size cevabına aynen katılıyorum.Şöyle bir mantık yürütelim kontağı kapatılan bir aracın harareti artmıyacağı için fanın çalışmasına gerek varmı?
normal bir durum benim mazdada bu şekilde çalışıyor. motoru duran bir aracın suyu devirdaim olmayacağı için radyatördeki suyun soğumasına gerek yoktur.
9 yıllık accent kullanıcı olarak söyleyebilirim ki, bu zamana kadar hiç bi sorun yaşamadım kontak kapanınca fan da kapanır, kolay kolay fan açmaz, sağlam yani motorlar :RpS_thumbup:
Hararet gostergene iyi bakarsan iki nokta vardir. Ibre orada durur. Reno sahin gibi gezmez. Tofaslarda fan degil vantilator var. Hyundai yapmis. Benim gibi devir özürlüler bile yaptiramaz harareti. Ibre geziniyosa baktir. Yoksa devam.
acemilik arabasi olarak aldim, ben de devir ozurlusuyum ve bir kere olsun hararetin yariya ulastigina bile sahit olmadim adamlar yapmis yaf
O dediginiz olay fiat-tofas araclarda var. Bir anormallik yok. Benim 2006 model palioda kontagi kapatinca calisiyordu fan ama hararet sabit degil geziyodu.
Arkadaşlar bu arabamdan önceki arabalarım sizin bahsettiğiniz arabalardandı yani harareti sürekli gezen hatta bilirsiniz şimdi markasını telafuz etmek istemiyorum piyasanın en ucuz arabası siz onu anladınız kendi fanı nın açılmasını beklemeden kendim ona çok harareti arttığında bir anahtar vasıtasıyla fanını devreye ben sokmak mecburiyetinde kalıyordum Evet yumurtaların harareti iki kenar çizgisinin ortasına bile gelmiyor güzel fakat bir endişemi sizlerle paylaşmak istiyorum benim yumurtam buna rağmen bu yaz çok ısınıyor adeta el yakıyor Bunu doğrulayacak sanki emareler var mesela aldığımda ön kaput boyası bölüm bölüm boya solması mı desem boya döküntüsü mü desem böyle bir durum mevcutdu Konuyu şuraya bağlamak istiyorum acaba diyorum benim yumurtanın hararet sensör'ü (muşur)hassasiyetini yitirmiş olabilirmi? Yada daha önce 15 yıl kullandığım başka marka olan arabamın 15 yıl sonunda arabamın yetkili servisi bu arabanın termostat'ı arızalı olmasa bile değişmesinin hayati önemi var demişti Zira çok eski olan temostat lar zamanında açılmayabilir açtıklarında hararet limitinin çok üstünde açtıklarında araba zamanla zarar görebiliyormuş Konunun uzmanı bir arkadaşımdan yukarıda anlatılanlar bizim yumurtalar için geçerlimidir?Saygılarımla
bana ustanın bu kondua dedıgı ne yaparsan yap bu arabalara conta yaktırıp hararet yapdıramazsın yıllarca tofask takıldım tecrubem buyuk buda benım boncuk bu arada ımkansız gercekden ole bır derdı yok bunların