Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasa 1.5 ile 1.3 arasındaki kalite farkı var mıdır

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda paramedic tarafından 3 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. paramedic

paramedic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gest gest
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    önceki konularda da bahsettiğim üzere 2000 1.3 LX accentin ardından tesadüf bir yerde denk gelmesi ile 9 sene yatmış ufak tefek kazaları olan orjinal 90 binde 1998 1.5 GLS aldım şu an her ne kadar 1.5 olanı tam toplayamamış olsamda ikisinide kullanıyorum ve iki araç arasında dağlar kadar fark var.

örneğin 1.3 accentin süspansiyonu o kadar sert ki her kasiste veya çukurda adeta böbrek taşı döküyor yol tutuşu sıfır ,amortisörlere baktırmama rağmen hiç bir bozukluk çıkmadı ve herhangi bir işlem yapılmamış ( helezon kesimi vb. ) 1.5 accentin süspansiyonu ile alakası bile yok sanki biri 5 bin liralık diğeri 30 bin liralık aracın süspansiyonu gibi .bu neden olabilir 1.3 accentlerin genel bir özelliği mi yoksa bir sorun mu var sizde nasıl arkadaşlar ?

diğer bir örnek ; 1.5 in göğüs plastiği teyp çerçevesi plastiği 1.3 den kat kat daha kaliteli ve yumuşak plastikten yapılmış. 1.3 ise sert gayet dandik duruyor ikiside orjinal ve kazasız araçlar bu arada​

2. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    ben bir 1.5 gls de kullandım kendimde de 1.3 olanı var süspansiyon olayına aynen katılıyorum 1.5 gls'nin süspansiyonu çok daha yumusak fakat 1.3 olan araç topluysa böbrek düşürcek kadar da sert degil süspansiyonları bende var gayetde iyi dağlar kadar fark yok yani birde gögüs kısmına katılmıyorum ikiside birebir aynı

3. paramedic

paramedic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gest gest
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    1.3 olanı ustaya gösterdim araba orijinal hiç bir yeriyle oynanmamış dedi. sürekli kullandığım güzergahta bir tane kasis var aynı hızda 1.5 ile o kasisi neredeyse hissetmezken 1.3 olanla gectiğim de arka camın önünde duran şeyler arka koltuğa veya paspasa düşüyor sarsıntıdan o derece :))

4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    alt takım bakım zamanı geldiği için öyle gelmiştir.. bi de 90.000 de olan bi araçla 150.000 km lik aracın süspansiyon sistemi aynı olmaz.. zamanla bozulur.. kullanımla da alakalı

5. paramedic

paramedic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gest gest
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    aracı aldığımda komple alt takımını değiştirmek için ustaya götürdüm ama amortisor yay vb parçaların yeni değişmiş olduğunu söyledi usta bende ön takım parçalarını değiştirip komple mekaniğini sıfırlamış oldum aracın . bunun üzerine lastiklerini de mıchelin marka lastiklerle yeniledim . ilk zamanlarda süspansiyonun normal olduğunu düşündüm çünkü ilk hyundaı aracımdı ta ki 1.5 accenti alıp kullanınca 1.3 ün süspansiyon farkını anladım

6. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    1.5 dediginiz arac yumurta kasa galiba ve yumurta kasalarda gogus catlamasi kronik sorundur ama 1.3 milenyum kasada gogus catlamasi sorunu yoktur . Bahsettiginiz araclarin ikisinede sahip oldum 2001 kasalarin bariz yol tutus ve amartisor ustunlugu var . Sizin ya 2001 kasa hasat olmus yada 1998 kasada yay amortisor degistirilmis

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    1.5 ile 1.3 arasında kalite farkı gerçekten fazla 1.5'te koltuk kumaşları ve ön göğüs biraz daha kaliteli malzemeler kullanılmış ama ön takım ve süspansiyona gelince aynı 1.3 bendede var yol tutuşu ve süspansiyonu yönünden hiçte rahatsız değilim kasis geçişlerinde taşlı yollarda vs. tık ses gelmiyor

8. paramedic

paramedic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gest gest
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    1.5 ve 1.3 ikiside yumurta kasa araçların. ve ikiside temiz kazasız ve ikisinde de bir parça boya var değişen yok ama 1.3 ün süspansiyonu amortisorlu değilde pick up larda kullanılan makaslı sistem gibi o derece sert ve her hangi bir çukurda aracın içi acayip sarsılıyor 1.5 le kıyasladığımızda

9. paramedic

paramedic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gest gest
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    1.5 aracı almadan önce bende sizin gibi düsünüyordum yani ilk hyundaı aracım olduğu için heralde hyundaılerin süspansiyonu böyle sert dedim ama 1.5 aracı alıp kullanmaya başlayınca 1.3 ün süspansiyonunun acayip derecede sert olduğunu farkettim

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    alla alaa.. denk gelirse bi 1.5 kullanıp test edicem.. koltuklar belki farklı olabilir ama torpido aynı bence.. süspansiyon sistemine gelince benim aklım hala almış değil... belki birinde mando amortisör vardır, diğerinde başka bi amortisör..amortisör markası, orjinal parça kullanımı, bunlar da etken tabi..

11. paramedic

paramedic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gest gest
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    benim tespitim kendi araçlarım üzerinde tabi bunu bütün 1.3 lere genellememek lazım belki benim 1.3 aracın bir problemi vardır. ve öyleyse de problemi hala çözebilmiş değilim bu gidişle araçların ikisini de satacağım bana hyundai marka araca tövbe ettirdiler :)

12. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    1.3 ve 1.5 ayni amortsoru kullaniyorlar ayni parca yani sizin araclardaki vark birinde kaliteli birinde ucuz dandik amortisor kullanilmistir yok bir fark yok amortisor ureten fabrikalar 1,e icinde 1.5 icindeayni malzemeyi kullaniyor

Bu Sayfayı Paylaş