Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yumurta Cam Otomatiği Sorunu

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda kılınc tarafından 2 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Slm arkadaşlar. Dün aracımın on sol kapının camı sorunsuz calisiyordu sabah camı indirdim ama geri kaldıramadım yarım kalkılı vaziyetde durdu gacır gucur sesler geliyor indirip kaldırma dügmesine baztıgımda sorun ne ola bilir ve ben yapabilirmiyim

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Cam krikosuna sökülüp bakılması lazım. elinizden bu işler geliyorsa kendiniz söküp kontrol edebilirsiniz.

kılınc bunu beğendi.
  3. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kapi acik vaziyette kapatmayi deneyebilir misiniz gergiye takiliyor olabilir.

kılınc bunu beğendi.
  4. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kapı acıkkene 2 elimle yukarı kaldırıyorum ama 4 parmak kalacak sekilde düsüyor

5. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elim bu işlere yatkındir ama dösemeyi nasıl sökecem 3 4 vida tututor galiba birde kapiyi acma kilidi var onuda sökecemmi sökdükden sonra neyi kontrol etmem lazım

6. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Döşemenin kapı tutamağında 3 adet vida var birisi kapaklı onu çıkarmadan göremeyebilirsiniz,2 tanede döşemenin ön tarafına doğru yani kapının ön göğüse yaslandığı yerde vida var,birde kapı açma kolunda ,gerisi asılınca tırnaklardan kurtulur zaten,kapı kilitleme çubuğunu da elle çevirerek çıkartın.

kılınc bunu beğendi.
  7. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tskler yardımlardan dolayı söktüm dösemeyi ama karanliga kaldim oglece arabayi kilitledim yarin sabah ilk isim o olacak ama oncelikle neyi kontrol etmem gerekir cam icin kaldirmıyor camı veye baska biyeride sökmem icap edermi

Halil5759 bunu beğendi.
  8. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    düğmeye bastığınızda motor herhangi bir ses veye hareket gibi bir tepki veriyorsa motor sağlam. öncelikle camı yukarı aşağı kaydıran kızağı,camı kızağa sabitleyen mekanizmayı (genellikle silikonla yapıştırılmış oluyor daha sonra silikon kopup cam kızaktan ayrılıyor) ve camın yan kenarlarında bulunan içinde camın yukarı aşağı kaymasını sağlayan kanalları ve fitillerini (fitillerin içine boydan boya silikon sprey sıkmanızı tavsiye ederim,bulamazsanız torpido parlatıcı wax spreyler var onlarda işinizi görür rahat kaymasını sağlıyor) kontrol edin. zaten kapının iç kısmına baktığınızda anormallik olan parçayı tespit edeceğinizi umuyorum kolay gelsin...

kılınc bunu beğendi.
  9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    tel sarmış cam krikosunun değişmesi gerek. benim başıma gelmişti.. kapı döşemesini sökmek için öncelikle aşağıdaki resimde 1 yazan yerdeki kapı kitleme pimini sola çevirerek sökeceksin.. ardından diğer numaralandırdığım vidaları sökeceksin.. 2 numaradaki kapı açma kolunu tutan L şeklindeki teli, kapı açma kolundan kurtararak çıkar.. Sonra kapı döşemesinin altında geçirmeli klipsler var, alttan çekince klipsler çıkacaktır.. ardından döşemeyi biraz kendine ve yukarı doğru kaldırıp, kapı kitleme demirinden kurtardıktan sonra döşemeyi sökmüş olcan

<<bülent>>, mursel_balci ve kılınc bunu beğendi.
  10. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  11. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yapamadım motor sağlam ama indirip kaldıran o tel kopmuş onu görünce riksli iş diye kople sökülmesi lazım diye kendimce. Vaz gectim cünkü karmaşık ici anlamadıgım konu ve camı düşürüp kırarım diye birazda ondan cekindim mecburen camcının yolunu tutmam gerekiyor birdandanda gitmek isdemiyorum herşey para tuza olmuş ne kadar isdicek o teli takmaya kim bilir . Birde o kopan teli nerden bula bilirim..

Son düzenleme: 3 Nisan 2015
  12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Konuyu ben açmıştım, bak bulman iyi olmuş.. ben de bu konuyu arıyordum :D Ama resimler gitmiş :( Diğer bilgisayarımda kaldı resimler :( Tel kopmuş ise cam krikosu değişecek. 75-80 lira civarında fiyatı

Kapı döşemesini söktükten sonra yapman gerekenleri söylüyorum.. Öncelikle camı yarıya kadar indir.. Sonra 10-12 anahtar ile (8-10 da olabilir) sarı ile işaretlediğim yerdeki vidaları söküyorsun.. Bu vidalar camı tutan vidalar.. Bu vidaların bağlı olduğu beyaz plastiğin üstüne cam oturmaktadır. Ve beyaz plastik yukarı aşağı inip kalktıkça camı da indirip kaldırmaktadır.. Neyse vidaları söktükten sonra camı üst taraftan tutup dikkatlice çıkartıyorsun.. sonra kırmızı ile işaretlediğim yerdeki vidaları söküyorsun.. Bu vidaları söktükten sonra cam motorunun soketini söküp cam krikosunu yerinden çıkartıyorsun

Takarken de yeni krikoyu yerleştir.. Elektrik motorunun soketini tak.. Sonra kırmızı ile işaretlediğim vidaları takıp sık.. Sonra camı üstten yerleştir.. cam silikonu al.. beyaz plastiğin üzerine sür ve camı üzerine oturt.. vidalarını da sıktıktan sonra ince ayarları yap.. cam eğer öne doğru açılıp dışarı doğru çıkıyorsa cam krikosundaki kırmızı vidalardan gevşeterek, krikonun açısını değiştirerek ayar yap.. misal kriko 65 derece açıyla duruyorsa 55 derece yap yada 75 dereceye getir ve vidaları sık.. ben gözüm kapalı yapıyorum artık :) boş yere 50 lira işçilik verme 15-20 dk nı almaz

<<bülent>> ve kılınc bunu beğendi.
  13. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tskler koray kardesim güzel anlatımından dolayı. Bu kriko pahaliymis :) bu kopan telin tamiri yokmu acaba motor saglam. Sökerkene o siyah olan motoruda mı sökecem. Yoksa sadece isaretledigin vidalari sırasıyla söküp sadece camla krikoyumu cıkarcam birde o krikoyu en ucuz nerde bula bilirim nerde satılir yarın yapmaya calışıyım inşallah yapabilirim sorunsuz

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    fiyat edin, motor da dahil fiyat mı satılıyor bi sor bence..

15. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gecen hafta cam krikosu orjinal 75tl yansanayisi 40 tl ye aldım söktüm krikoyu motoru biraz uraştım yapamadim aslında yapacaktım ama isım cıktıgından bi camcıya götürüp aracı taktırdım 30 tl fiyat cekti bende cok isdediniz ben yapacaktım işimcıktı acele gitmem gerekiyordu o yüzden buraya geldim dedim yoksa acelesi yok ben takarım deyince tmm 20 tl olsun bende 15 tl dedim ve 15 işcilik 40 tl kriko 55 tl ye halletmiş oldum :)

Bu Sayfayı Paylaş