Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yumurta Accent bakım meselesi?

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda DjMuratHan tarafından 10 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaslar.
    97 accent 1.3 ls'm var. ilk arabam oldugu icin konuya yabanciyim, o tablolardan da birsey anlamiyorum acikcasi :) arac 240.000 km'de. 2 ay kadar once baski-balata degisti bir de 3 ay icinde toplamda 3 lt. yag eklemesi yapildi (ilk aldigimda yag yok gibi birseydi, 1 lt. eklettim 2 - 2,5 ay bindim sonra gene ilk aldigimdaki kadar kalmis 2 lt. daha ekledim. toplamda 5.000 kusur km'de 1 lt civari yag yakmis yani) baska da birsey yapilmadi. simdi bu aracin 10.000 bakimi gelmis oluyo sanirim buna ne yapilcak tam olacak? neleri degisecek mesela :) bir de tahmini ne kadara patlar fikri olan var mi bu konuda :)

Tesekkurler.

2. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    10,000 bakımında
    1-4lt. castrol magneteg 10*40 motar yağı.70tl
    2-yağ filtresi (mümkünse orjinal olsun).15tl
    3-hava filtresi.10tl
    4-bir takım buji(NGK).25TL
    5-buji kabloları (gerekirse).orjinali 70tl.yan sanayi 40tl.
    6-antifiriz 3lt.(kırmızılar daha iyi).30tl.
    7-balata temizleyici sprey 2 ad.(balatalar sağlamsa)10tl.
    8-işçilik tahmini 70-80 tl gibi tutar.

DjMuratHan bunu beğendi.
  3. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Tesekkur ederim :)
    Yaklasik 300 lira civari yani.. triger kayisi fln degismesi gerekir mi peki? oyle birseyler soktular aklima.. 240.000 oldu düldül malum :) 120.000 de bir degisiyo dediler ama emin olamadim simdi :)

4. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    değiştirmende fayda var
    1-triger seti 65 ile 130 tl. arasında değişiyor bütçene göre al taktır derim. işçilik de bakımla beraber yaptırırsan extra dan 40 tl.iş felan ödersin ama sadece trigeri 100 t.l den aşağı değiştirmezler.ayrıca triger kayişi 60,000 de bir değişmesi gerekir.

5. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ekstralar çıkmazsa Yağ.. Yağ filtresi.. Polen-Hava filtresi.. Buji.. Yarım saatlik iş.. Uygun fiyat verende bir usta olursa.. 200e bile halledilebilir. Ben geçen sene sattığım accente saydığım bakımları 180e hallettim. Bujiler ngk.. Yağ castol.. Hava filtresi, yağ filtresi orjinal... Polen yan sanayiydi. Orjinal yağ filtresini servislerden veya internetten bulabilirsin. Ayrıca arabayı yağsız bırakma madem 5000 de 1 litre eksiltiyor. 4 litrelik yağ al ucuz olması için evde dursun. Her 2500 kmde kontrol edip 500 ml ekle..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 22 Ağustos 2014
  6. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    mete kardeş iyi güzel de ben geçen hafta yaptırdım parça fiyatları güncel sadece malzemesi 200 ü geçiyor.bu arada siz polen filtresini nereye taktırdınız yumurta kasalarda polen filtresi yok...

7. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba
    Arkadaşlar uzun seneler araba kullandım buradaki değerli arkadaşlarımı tanıyınca araba hakkında hiç bir şey bilmediğimi anladım Mesela 10.000 bakımı gibi.Bende arabamı alalı yaklaşık 1.5 yıl oldu yani arabayı 120.000'de aldım 129.600 gibi oldu Arabam eski ben yeni aldığımda gaza yüklendiğimde az bir kasılma vardı zamanla artmaya başladı ve yakıtın da arttığını anladım Halil5759 değerli arkadaşımın reçetesini uygulayayım dedim önce triger setini değiştirelim dedim ilimizin yetkili hyundai servisini buldum Baktım servis mükemmel tüm elemanlar iş başında doğrusunu söylemek gerekirse servis bana güven verdi Yanlız triger seti için fiyat aldım 480 tl dediler Onu karşılayacak param olmadığı için madem yetkili servise geldim boş çıkmayalım dedim bir takım buji alalım dedim 40 tl dediler (boşh)marka imiş onları aldım yağ satan yerden 4 litre kapalı yağ aldım 65 tl yağ filtresi 10 tl hava filtresi 10 tl Bujileri kendim taktım arabamdan çıkan bujiler şampiyon marka imiş neyse bütün bu işlemlerden sonra arabamın kondüsyonu değişti gaza yüklendiğimde beni koltuğa yapıştırıyor Arabam rolantide stabil durumuna geçti adeta motor sessizleşti anlıyacağınız arabamın huyu değişti Arabamı daha çok sevmeye başladım.

8. lion37

lion37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Taner Gürgen
    Arkadaşlar arabam 98 accent ls anadolu yakasında güvenilir sağlam bir servis varmı tavsiye edebileceğiniz.

atiker lpg var ve son zamanlarda gazda ve benzinde marşda kavrama sorunu olmaya başladı çalışmadığıda oluyor bobinin ucunu temizledik oksitlenmişti daha rahatladı ama yine değişen birşey olmadı karbürotörden şüpheleniyorum ama iyi bir servis ve usta lazım anlayacağınız sağolun.

Bu Sayfayı Paylaş