mrb arkadaşlar ben aracı yeni aldım sayılır. arkada iki tane hoparlör vardı aldığımda ön kapı içi hoparlörleride bozuk ses veriyorlardı ikiside patlaktı. bende sesi arkaya verip öyle dinliyordum. geçen gün kapıdaki hopörlörün birisini söktüm ve yenibosnadaki bitpazarına gittim (eskidj) oradaki müzik sistemi satan yerlerde sordum ama orjinali gibi hopörlör yoktu. orjinalini biraz değişik yapmışlar 3 gen şeklinde ovalimsi. bende biraz araştırdım ve 10 cm hopörlörün olduğu ama sadece vida yerlerinin denk gelmediğini gördüm iki tane 10 cm hopörlör aldım eski yerlerine vida ile tutturdum gayet de güzel oldu. şimdi dört taraftanda ses geliyor. değiştirmek isteyenler olursa belki yardımcı olur.
ben 13 cmlik taktım, ancak hoparlörün altı kapının dışına dayanıyor, o nedenle montaj sırasında 3 tane kalın pul koydum vidalara, gayet güzel, yani 13 cmlik hoparlörler de oluyor aslında yuvaya.
bit pazarı hemen bizim burda ama dikkat etmek lazım iyi dükkanlar olduğu gibi tamamen "balon" satan dükkanlarda olabiliyor.