Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yürüyen Aksam Bakımı Hk.

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda igmrc tarafından 20 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. igmrc

igmrc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Herkese merhaba. Arkadaslar aracim en ufak kasislerde bile, ön ve arkadan daha fazla olmak uzere lök lök ses geliyor. Bir de sola donuslerde zannimca arkadan tak tak seri bir ses geliyor. Aracimi alali daha bir ay olmadi ve ben aractan cok memnunum. Ancak bu ufak tefek seylerde olmasa daha iyi olur. Sizden ricam, bu sorun neden kaynaklanir ? Tahminen tam anlamiyla cozumu bana ne kadara patlar ? Bir de bu isi Ankarada yapabilecek iyi bir usta tavsiyeniz var midir? Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Saygilar.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Öncelikle amortisörlerini kontrol ettir. İyi bir ustan yoksa rot balansçı da kontrol edebilir ve sana bir değişecek parça listesi çıkarabilir. Benim fikrim büyük ihtimalle amortisör, burçlar ve salıncaklarda sorun olabilir. Ben dün arka amortisörler ve arka taşıyıcı burçlarını değiştirdim. Benim araba da 2-3 aydır yolda gezme, arabanın arkasında savrulma oluyordu şimdi taş gibi oldu.

fikrin olsun diye güncel parça fiyatlarını paylaşayım:

Maysan mando amortisörler ön/arka tanesi : 70 TL
    Arka burçlar : tanesi 12,5 TL
    Burç değişimi (tornacı): her burç için 10 TL
    Ön salıncaklar: tanesi 60 TL

Şahsi fikrim. eğer tanıdık bir ustan yoksa bence önce "rot"çuya git. Bi parça listesi çıkarsın. Ona göre parça değiştirirsin. Değişmesi gerekenlere göre işçilik için tahmin yürütmek daha doğru olur.

Halil bunu beğendi.
  3. igmrc

igmrc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Degerli bilgi ve yorumlariniz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi yeni bir hyundai kullanicisi oldugum icin iyi bir tanidik ustam yok. Once rotcuya gidip degisecekleri belirlemek fikri de guzel. Tesekkurler.

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Önce "rotçu" olayını kendi tecrübemden dolayı tavsiye ettim. Benim öyle oldu. Geçen sene direksiyonda çekme vardı. Rotçuya ayar için gittim, sorunlu parçaların listesini yaptı gittim ustaya değiştirdim. Sıfır sıkıntı.
    2 gün öncede araba düz yolda geziyordu gittim, inceledi baktı arka taşıyıcı burçları yıpranmış dedi. Arka Amortisörler de bir süre daha idare eder dedi ama hazır arka taraf sökülmüşken amortisörleri de değiştirdim. Zımba gibi oldu.

erenuzel41 bunu beğendi.
  5. igmrc

igmrc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracimin bakimlarini yaptirdim. Arka amortisorleri maysan mando ile degistirdim. Ancak bu sola donuslerdeki tat tak vurma sesi gitmedi. Bu sesi kesmek icin ne yapmaliyim. Bilgisi olanlar yardimci olursa sevinirim. Herkese kazasiz belasiz gunler.

6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Dostum bakım yaptırırken usta bakmadı mı? Herhangi bir yorum yapmadı mı?

Konuyla ilgi bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlar.

Sadece sola dönüşte yapıyorsa bir tek aks kafası geldi aklıma.

Gerçi ön takımda çok fazla bileşen var. İyi incelemek lazım. En basitinden bir örnek vereyim. Benim arabada direksiyonu hafif sola kırarak bir çukurdan yada kasisten geçerken sol önden "tak" diye ses geliyordu. İlk olarak ön takım diye düşündüm, ama ön takımı da yeni yaptırmıştım. Bi gün direksiyonu tam sol yaptım ve bir gördüm ki; çamurluk davlumbazının bağlantısı kopmuş ve davlumbazun kenarı yayın arasına girmiş, yay esnedikçe ses yapıyor. Yeni davlumbaz aldım. Müsait bi zamanda değiştireceğim.

7. sami_kozan

sami_kozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Benim aracımın sağ arkasındanda tak diye ses geliyordu tümseklerden geçerken. Çözemedim bi türlü. Gezmediğim rotcu kalmadı. Çözemediler. En son sağ tarafta çocuk koltuğu var. Ondan geldiğini söylesem inanmazsınız. Harcadigim parayami yanayim bilemedim. :)
    Tabi senin sorununa göre bence tekerlerde sorun yok ise alt takimda v.s. arka bagaj v.s. oralarda ara sorunlari. Bazen bu tür şeyler başımıza gelebiliyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. esrarez

esrarez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    secan akyol
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    sol aks kafasından yapar değiştir 50 tl

9. tosunum

tosunum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hasan tosun
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar bende 4 amortisör değiştirdim.şu anda asfaltta yağ gibi araba ama bozuk yola girince on teker lerden ses geliyor takur tıkır ediyor rahatsız oluyorum.birde arkaya 3-4 kişi oturunca kasistlerde gicirti sesi geliyor arkadan.ne yapmalıyım.iyi bir ustaya düşmedik kirikkalede tanıdığınız usta varmı.Teşekkürler.

10. TuSuNaMi

TuSuNaMi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Muharrem Beyaz
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    konuyla alakasız ama bu akşam radyatör hortumlarını değiştirdim, antifiriz aldım Shell Longlife iyimidir bilmiyorum. 3 Litreyi 3 Litre suyla karıştırdım lakin araba 3 litreden sonrasını almadı. Bunun radyatörü 5.5 litre alıyor bildiğim ne gibi bir terslik olabilir?

Bu Sayfayı Paylaş