aracımda boşta ilk çalıştırmada gaz yemede hiç bir sorun yok. sorun harekete geçip ortalama2500 3500 arası 1,2,3 viteslerde en çokta 3. viteste 1ve2de nadiren ateşlemeyi kesiyor. ama saliselik bir kesinti benzindede aynı şeyi yapıyor. bujiler yeni değişti değişmeden önce böyle bir şey yoktu denso buji vardı 1nolu bujiyi sökemediler o denso olarak kaldı diğer 3ü ngk veya şampiyon taktılar buji kabloları geçen sene değiştirdim. gece karanlık bir yere çekiyorum kablolara bakıyorum içinden geçen kıvılcımı görüyorum sorun nerde olabilir acaba teşekkür ederim şimdiden...
lütfen profil bilgilerinizi güncelleyiniz https://www.hyundaiclubtr.com/showt...N-GÜNCELLENMESİ-!&highlight=profil+bilgileri,
bir buji farklı diyemi yapıyor diyorsun yani. ama bujileri değiştirmeden önce hiçbir sıkıntı yoktu bir bujı orda kaldı diyemi yapıyor diyorsun o bujiyi sökemedi usta zorlarsam kırılabilir dedi diş sarmış olabilir dedi takılırken o yüzden çıkarmadık ama zaten sorun suzdu.
erhan abi bence doğru söylüyor, mantıken başka bi sorun olamaz gibi duruyo..3 buji aynı ve yeni, 1 tanesi farklı ve eski, eski yenilere ayak uyduramıyodur ondandır büyük ihtimal, başka bi ustaya gösterin isterseniz sonucda bujiler takım (4'lü) olarak değişir..
Bujinin markasının pek sorun olacağını sanmıyorum.Ama birinin eski diğer üçünün yeni olması sorun teşkil edebilir.Lastik gibi düşünün.1 eski 3 yeni olursa ne olur?Değiştiremezse bujinin ömrü bitip ateşleme yapmadığı zaman ne yapacak.Araba 3 pistonlamı ilerleyecek.Bence siz başka bir ustaya baktırın.
benzer sorunu ben de yaşıyordum. ben endüksiyon bobininden şüphelenmiştim fakat buji kablolarından çıktı sorun. kablolarla birlikte bujileri de değiştirdim şimdi problem yok..
evet eski kaldığından olabilir ya da buji kabloları yapabilir eğer aracınız lpgli ise ateşleme bobininde yapabilir bu ufak teklemeleri
o bir taneyi sökemiyoruz kırılma riski var. ozaman çıkardığım diğer 3 bujiyi geri takacağım bakalım yapacakmı. bana biryerde okuduğum şu sözler daha mantıklı geldi aracı 1 ve 2 de yüksek devirden 3 attığımda yüksek akım üreten bobin veya beyin 3 viteste düşük devre düşünce sapıtıyor bu da mantıklı geldi ucuzdan pahalıya deneme yanılma yönteminden başka şansım kalmadı, ustalarda böyle buluyor zaten bir allahın kuluda gel ölçelim eskisini demiyor...( tak olmadı, çıkar peki zifiri karanlıkta buji kablolarından geçen akımı görmem normalmi.? buji kablolarını geçen sene değiştirdim 1 senede bozulabilirmi yaa...
şentürklerde değiştirdim bujileri sökemeyen ustada şentürklerin ustası sökemiyorum mesuliyet alıyorsanız zorlayayım dedi bizde yok dedik başka usta orjinal servisten daha iyi yapabileceğini düşünmüyorumaçıkcası muhakkak vardır ama dibine biraz hidrolik döksek felan olmazmı acaba
Bugun rampa çıkarken silkeleyip durdu duzde cok az yapıyor.bosta gaz verdigimde hic bir sorun yok 5000 devirlere kadar bosta basıyorum tık yok ama yurudugumde tekliyor eski çıkardığım kablolarin direnc değerlerini olctum.katalokta 10 /11arasi diyor ama benim eski kablolar 3.5 le en kisasi en uzunuda 5.6 simdi üzerindekileri ölceceğim. Birde bobini ölçmek istiyorum kac cikmasi lazim bobinin ve nasil olcmeliyim bugün eski çıkardığım bujileri geri taktırdım gene aynı sorun boşta sorun yok yükte tekliyor buji kablolarıda değiştireceğim sonucu yazacağım
Ölçtüm eskisi 3. 5 den başlıyor 6 ya kadar çıktı direnç değerleri yeni taktiklarim. 16- 18 arası çıktı değerleri. Ama tekleme devam şimdi. Sıra bobinde onuda deneyeceğim sonucu yazarım birde buji kablolarının. Direnç. Değerleri yuksekmi. Yoksa alcakmi. Daha iyi arkadaşlar orjinalinde 10la 14 arası sizce. Hangisi takilmali
Sorunu şimdilik şöyle çözüldü uzun yolda benzine aldim 3000 altina dusmemek kaydıyla araci yyksek devirlerde sıkıştırıp 5vites 160 lara kadar çıktım rampa aşağı sonuna kadar sıkıştırdım ve kompresyona bıraktım tekrar tekrar yaptım 10ila15 km civarı su anda yapmiyor. Benim tahminim şu alçak devirlerden dolayı kuru olan lpg yakitinin bağladığı krum dolayısıyla bujiden çıkan ateşleme sicrama yapıyor kurumlara doğru bosta neden teklemiyor diyorsanız ona birsey diyemiyorum işte. karbon clean bizim araclara yapilirmi acaba ve zararı olurmu
Sorun gene başladı şarz dinamosu fazla akım üretirse bobini bozarmı bobini nasıl test ederim. Birde 30 km felan gidince düzeliyor araba tamamen ısnınca yani. Bobine yoğunlaşmamın sebebi komple elektrik keser gibi saliselik teklemeler yapıyor eğer tek bujinin elektriğini kesse daha hafif hissedilir. rampa aşağı akıcı yolda 1ve2ci viteste yapmıyor 3 4 5 viteslerde rampada soğukken arabaya biraz yüklenince 2500 den 4000 rpm arası yapıyor öyle tekliye tekliye gidior nezamanki gazdan ayağımı çekiyorum hafif hafi ozaman kesiyor tekrar gaza yükleniyorum yürüsün diye tekrar tekliyor... bobin 70 tl modül 60tl distribütör kapağı 20 tl tevzi makarası 20 tl bujiler 20 tl karbüratör tamiri 130tl işcilik 100tl yakıt masrafı 100tl 500 tl gibi bir masraf oldu...... yedek buji kabloları vardı çıkardığım onlardada yaptı oda değişti sayın yani şimdiden teşekkürler yardımınızı bekliyorum. Rabbim kandilinizi mubarek eylesin....