hepinize iyi günler dilerim...bugün sabahtan acele bir işim olduğundan otobanda biraz hıza ihtiyacım oldu..140'a ulaştığımda gaz pedalında çok bariz bir titreme hatta sarsılma ve takibinde araçta da ufak bir titreme meydana geldi..hızı daha fazla arttırmadım biraz yavaşladım ve devam ettim...bu hızlara gelene kadar ve o hızdadireksiyonda en ufak bir titreme meydana gelmedi...aklıma ilk gelenler lastik jant ve diskler oldu...tabi düşüncelerinizi öğrenirsem ona göre direk soruna odaklı çözüm bulabilirim.. Saygılar..
Merhabalar, disklerinizde sorun olduğunda frene bastığınızda yüksek hızlarda fren pedalı titreme yapar.
Turgay Bey frene basarken de oluyor fakat özellikle sürüş halinde bu titreme oluyor...disklerde ne gibi bir sorunun işaretidir bu titreme ?
diskelr çok sıcakken su değmişse eğilmiştir bu da bariz titreme olur. ya torna olacak ya da 2 adet yeni disk takılacak muhtemelen ama en güzeli yetkilis ervise göstermek.
Disklerde yamulma eğilme durumlarında yapabiliyor. Torna kurtarırsa diskler tornada işlem görürür fakat sizinki bayağı bir sorunlu sanırım değişmesi gerekir gibi görünüyor...
Disklerinizi kontrol ettirin.Dediğinize göre frene basmadanda titreme yaptığını sölüyorsunuz en kısa zamanda servise uğramanızda fayda var.
Jantlarınız sac jantsa onları kontrol ettirin bendekiler bol bol yamulurdu. 110 dan sonra arabanın sag ön tarafı pıtır pıtır zıplardı. Düzenleyen : Koruycu
ilk defa aracımı aldığımda (ikinciel) denemek için bende 180 le giderken gaz pedalı acayip bir şekilde titreme yapmıştı. 6aydır biniyorum.ama bir daha 180 basmadım.yüksek hızla gitmeden önce rot balansa da girmişti araç.