Meraba arkadaşlar bugün 1,6 admire (LPG) ile 5. viteste giderken 90-100km arası giderkentünelin içinde düz yoldahızı kesmek adına gazıbir sürebıraktım yani ne debriyaj ne firen nede gaz basmıyorum fakat sonra gaza basınca arabanın gitmediğini farkettim devir düşmeye başladı stop ettiğini bile anlamamışım hemen boşa alıp yürür vaziyette çalıştırdım ve 4. vitesten devam ettim. 1-2 ay kadar önce3. viteste 70km civarı giderken gazı bir sürebırakmıştım yine stop etmişti ama bu seferki E-5 te ve tünelin içinde gerçekleşince canım çok sıkıldı. Şehir içi stop etme gibi bir problemi yok hatta çok dik bayırlarda 2. 3. vitese alıp sadece frenle iniyorumböyle bişey olmuyor.Yanlızca bu iki olayadaböyle oldu. Normal bişeymidir bu? Düzenleyen : kemalleo
motor kompresöre bindiğinde yani yokuş aşağı iken stop etmez ama düz yolda gazdan ayağı çekerseniz bazen ecu deviri okuyamıyor yada sıfır okuyor aracı stop ettiriyor 2. bir ihtimal lpg rolanti ayarı düşük kalmıştır sıralı sistemse pc ye bağlanıp düzenlenebilir not : bendede gaza basmayınca lpg den benzine atıyordu düzeltildi
Rolanti ayarı düşük olduğu zaman normalde de stop etmesi gerekmezmi sadece 5. viteste2500 devirde düz yolda bir süre gazı bıraktım okadar Ayrıca böyle bir durumda ne yapılması gerekir ilkkez başıma geldiği için ne yapacağımı bilemedim boşa alıp kontakla çalıştırdım... Düzenleyen : kemalleo
Araç giderken boşa alıp marşa basmayın uygun vitese takın yavaşça debriyajdan ayağınızı çekin araba çalışır
Aracınızın arka koltuk altında benzin otomatiği +/- leğim bağlantıları vardır. bunları kesitirip telrar LEĞİMLETİN. Doğuk leğim olabirl.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim konuyu açtıktan sonra 250km kadar yol yaptım ama bu olay tekrarlanmadı nedenini bende çözemedim tekrar aynı şey olursa servise baktırcaz artık...
aynı problem opel corsası olan bi arkadaşımda vardı tamirci tamirci gezdi en son bi usta farkettı 25 kurusa bi japon yapıştırıcısıyla yapıştırdı o problem ortadan kalktıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif