arkadaşlar bu akşam iftara yetişmek için kaymak gibi yolda baya yüksek bir hızda giderken ışığa yaklaşınca frene asıldım,araba acayip bir titreme yaptı.ayrıca sanki bir yere sürtünüyormuş gibi acayip bir sesler duydum.4 lastik yeni aslında disklerden şüphelendim.ön balataların durumu fena değil arkaları değişmişti.yol yaptıktan sonra asla aracımı yıkamam soğumasını beklerim aslında ama sanırım disklerde bir şeyler var sanki.sizde başka bir sebeb olabilir mi????
bugün ustaya gittim, diskler ve balatalar değişti arkadaşlar . orjinal diskler ve ön balata takımı 160 tl. ödedim.işçilik yok.uydu anteninde sorun varmış onu hallettim.karşılıklı işçilik almadık.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif araba kendine geldi diyebilirim .aslında sağ taraftan sesler geliyordu tak tuk diye . geçenlerde kaliperleri tornalattırmıştım.yine tak tuk ses geliyor diye gitmiştim. ustanın yanında yapmadı bizim araç korktu herhalde.neyse diskler ve balatalar değişmiş oldu. Düzenleyen : cellini
arkadaşım benim araçta daha 2011 model.aynı sorunu bende yaşıyorum.ani frenlerde sanki sürtmeden dolayı birşeyler kopacakmış gibi oluyor.aşırı bir sürtme sesi.ilkbaşta aracın yere drğmesinden şüphelendim.ama bir arkadaşım bunun abs olduğunu bu sürtmenini normal olduğunu söyledi.inşallah öyledir
absnin sesi olamaz mı? ben ilk kez abs olan bir araba kullanıyorum. kullananlar abs devreye girince bir ses geldiğini söylüyor ama o sesi daha duymadım ben.abs'ye ihtiyaç duyacak pozisyona girmemeyi tercih ederim.
Tak Diye Bir Ses Geliyor Sanki Bişeylere Çarpıyor Gibi Pedal Kırılacak Zannediyorum.. Tekerleklerim Süper Oldugu İçin Her Frende ABS Açıyor Oradan Biliyorum
Tabikide Lastikler Ne Kadar Kaliteliyse O Kadar Geç Açılır.. Geç Açılması Kötü Bişey Değildir Yani Tekerlekler Kitlenmiyor.. Tekerleklerin Kitlenmesi Lastik İle Yere Bağlıdır Lastik Sertse Kalitesizce Hemen Kitlenecektir Bu Kitlenmeyi Önlemek İçinde ABS Devreye Giriyor Ve Frensiz Zamanlar Başlıyor .. Tuhaf Bir Duygu Freni Köklediginiz Halde Araba Durmuyor Gidiyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif AMa Lastikler Kaliteli Oldumu Kauçugu Güzel Oldumu Yumuşak Oldumu Asfalta İyi Yapışıyorsa Kitlenmesi Dandik Lastige Göre Çok Daha Zor Olacaktır..ABS Belki Devreye Hiç Girmeyecektir.. Hatta Şu Anda Yeni Lastik Alana Kadar Absnin Sigortasını Çekmeyi Düşünüyorum..Ne Zaman Birine Arkadan Yapışacam Merak Ediyorum Düzenleyen : Ersin Cerrah
Abs ani fren basıldıgında devreye giren bir sistemm.. Abs ile tekerin alakalıdır durma konusunda ama acılma konusunda alakasız diye biliyorum. Cunku denedigim kadarıyla sadece ani frenlerde devreye giriyor.. Düzenleyen : qaan88
Ani Frenden Ziyade Tamamen Lastikle Asfalt Zeminin Arasında Bir Bağ Diyebiliriz İlgili Bunu Merak Ediyorsan Toprak Kumlu Bir Zeminde Dene Yada Karda Denersin Artık Kışın Ben Şantiyede Oldugum İçin Sürekli Kum Topraktayım Lastklerim O Kadar Kaliteliki En Ufak Dokunuşta ABS Açıyor Ve Araba Basmamışım Gibi Gidiyor Bu Kışın Bir Fabrikaya Giriyordum Yolu Karla Kaplıydı Hiç Araba Girmemiş İlk Ben Girecektim Yokuşun Başına Geldim Frene Dokundum Tak Abs Açtı Tekerler Dönüyor Ama Fren Full Basılıydı 1 Metre Öyle Gitti Ve ABS Aşırı Hızlandı Sonra Durdu Araç .. Çok Güzel Bir Sistem Ama Kaliteli Lstik Şart Düzenleyen : Ersin Cerrah
İlerde kaliteli abs bir arabamaız olursa kardada denerizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Aslında abs li arabalara bindim ama hiç abs devreye girecek durumlar yasamadım. Sadece meraktan bir deyeyim dedim. Ozaman bile zar zor ani fren yapınca devreye girdi..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Ben eski skoda fabia'da abs'yi denemiştim.İlk defa abs'li arabam olmuştu ben de boş bi köy yolunda emniyet kemerimi takıp gazladım.Sonra freni kökleyince takır takır abs devreye girdi.Sanki ayağını ittiriyo gibi garip bi his oluyo.Şimdiki erada bi kaç kere kumlu yolda abs çalıştı.Ama düşük hızlarda pek kendini belli etmiyo.Lastiklerin iyi olması şart.Yoksa lastiklerin kabak olmasından dolayı sürekli abs devreye girince çok can sıkıcı olabilir.
abi bu abs devreye girmesi için tekerlerin kızaklaması gerekiyor, kızaklama olmazsa devreye girmez zaten absnin amacı kızaklamayı önleyerek şöförün hakimiyetini arttırmaktır, abs olmayan araçlarda frene basarsınız, kızaklarsa işiniz Allaha kalır, abs varsa hem fren hem manevra yapabilirsiniz kızaklamayı arttıran etkenler absyi daha çok devreye sokar, lastiklerin kabak veya kalitesiz olması, yolun ıslak, karlı, buzlu, kumlu, alçaklı yüksekli olması, frene gereğinden sert basmak absnin daha çok devreye girmesini sağlar Düzenleyen : Coşkun Özcan