Arkadaşlar aracimda 110 km hızı geçince ABS lambası yanıyor ve ABS devre dışı kalıyor. Arabayı stop edip yeniden çalıştırınca düzeliyor. Tesadüf mü bilmiyorum ama yakın zamanda ön dış aks kafasını değiştirdim. Acaba ondan mı ya da nedeni ne olabilir?
takılan aks kafasının üzerindeki dişliler uyum sağlamamıştır eskiler atılmadıysa onun dişlisi yeni takılana geçirilebilir
lastik havası inik olduğunda, aks kafası sorunlu olduğunda yada abs sensörü temassızlık/arıza yaptığında devre dışı kalır.
Konu ile pek alakasi yok ama benzeri bir durumu ben yasadim Bundan 10 gun once izmir aydin otobaninda saatte 230 km hizla giderken bi durumdan oturu ani frene bastim ve saga dogru ortalama 200 km hizla 2 serit birden degistirdim ve aracin esp off isigi yandi Dugmeye basmama ragmen devreden cikmadi Ne zaman ki araci stop edip yeniden calistirdim Isik sondu Bu durum neden kaynaklanmis olabilir
esp off yazdıysa mantık dışı bir durum yani bir arıza meydana gelmiştir ve devreden çıkmıştır. düğmeye basmanız bişey değiştirmez, off ise off kalır. kontak aç kapa sonrası sistemde devam eden bir arıza göremediyse tekrar devreye girmiştir. esp beyni arıza kaydı almıştır, serviste baktırabilisiniz.
Saolun serdar bey Ben o zaman bir servise gostereyim Serdar bey peki benim aracin hic patinaja dusmemesi cok ufakta olsa dustugu zaman aracin asiri sallanmasi bu durumla ilgili olabilir mi Sizinle once konusmustum Arac patiye dusunce onden vuruntu yapiyor diye Sizin tavsiyeniz uzerine on amortisor takozlarini sifirladim ama hala gecmedi bu durum
Serdar bey Araci cihaza baglattim Ekranda ariza isigi yanmamasina ve hicbir uyari isigi yanmamasina ragmen 3 tane hata kodu cikti Ama malasef usta ariza kodunun numaralarini alamadan kodlari sildi Yarin tekrar cihaza baglaticam Bisey cikmazsa sorun yok heralde Ama yine bisey cikarsa kodlarini alip buraya yazarim Saygilar