Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yüksek Devirli Çalışıyor ve Sirkeleme yapıyor Yumurta kasa 1.5 OTOMATİK

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda basari08 tarafından 8 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhabalar bu işe başlamadan milyonlar harcamadan önce üstatlardan öğüt alıyım dedim.
    araç: 1.5 otomatik yumurta kasa 1997 accent lpg

1-çalıştırınca motorda bir mekanik gürültülü çalışma ile başlıyor çalışınca gürültü kesiliyor.
    2-rolanti yüksek 1 in üstünde ibre boyu.
    -otomatik vitesi d konumuna alınca titreme başlıyor motor ısınsa bile ilerki duraklarda d konumunda durunca titriyor. boşa atınca tireme azalıyor devir hala yüksek olduğundan azda olsa var, kalkış yapıldıktan sonra hızlandıkça titreme kesiliyor.
    rolantide beklerken klimayı açınca olmuyor ama onla beraber fan hızını 1 kademe açınca dahada titriyor busefer yüksek devir iyice dibe düşüyor.
    şuana kadar akış kontrol valfi dendi henüz hiçbirşey yapmadım.
    engin tecrübenizle nereden başlayacağımı merak ediyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Kasım 2014
  2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Aramıza hoşgeldiniz. forum kuralları gereği komple büyük harf kullanmak yasaktır. Ayrıca tanışma bölümüne konu açıp kendinizi tanıtabilirsiniz.

3. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Kardeş o titreme benim arabadada var. Yüksek rolantide az oluyo ama tolanti 8 e düştüğünde ışıklarda durunca önde bariz titreme oluyor kalkınca gidiyor. Bende Ustaya gittim, şanjuman ve motor kulaklarına bakılacak dedi 2-3 gün sonra gel dedi. Dedim düzelirmi %90 düzelir ama kulaklarıda orjinal takmamız lazım dedi.

4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim araç LPG'de iyi benzinde çok silkeliyor ve devir problemi yaşıyor, sanırım araba benzini sevmiyy.... :)

5. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizinki benzer ama . farkı var benim boşta beklemede titreme yapmıyor. otomatik d konumuna alınca yani vitese geçince titriyor , klima ve fanı açınca titriyor. hızlanınca geçiyor.

6. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sorun pek anlaşılmadı galiba.

Motor soğuk yada sıcak olsun boşta yüksek rolanti çalışıyor 1100devir.
    vitese takınca (otomatik) titreme başlıyor kalktıktan sonra kesiliyor.
    yada boştayken klima fanını açınca titreme başlıyor devir iyice düşüyor.

7. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Araba boşta motor soğuk veya sıcak devir 1100 de iken titreme yokmu,devir saati sabitmi oynama yapıyormu ? Aracı hiç lpg ye almadan benzinde çalıştırdığınızda durum nedir ?
    sent from my Windows Phone using tapatalk

8. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benzin lpg farkıyok . titreme aynı.
    1100 devirde boşta titremiyor devir sabit. dalgalanma yok . ama bazen 900 devirde sabit olduğuda oluyor. klima açınca 300 lere kadar düşüyor. vitese takınca 900lere iniyor . firende tabi .freni bırakınca kalkış yapınca titreme yok. ışıklarda boşa atmak zorunda kalıyorum bu yüzden.

9. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Kardeş aynı şeyler bendede var, yine yazmıştım. Motor ve şanzuman takozlarını kontrol ettir. Klimanın deviri düşürmeside normal seyir halinde açman lazım.
    Ayrıca vitese takınca ister istemez motora bir yükleme söz konusu illaki devir düşer ve titrer. Arabalarımız 2000 modelin altında 15-16 yaşında çokta takılmamak lazım yoksa çok masraf yapat işin içinden çıkamazsın.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Kasım 2014
  10. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yaptığım herşeyi tek tek yazacam. buncayıldır adamgibi bir data oluşmamış anlaşılan.

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    konuyu yeni gördüm.. Aracınızın km si ne kadar öncelikle onu sorayım..
    1- Aracı ilk çalıştırırken gelen mekanik ses şıkır şıkır şeklinde geliyordur.. O ses, hemen hemen ortalama 150.000 km yi devirmiş accentlerde kronik olan sübap iticilerinden gelen sestir.. öncelikle motor yağına bakın motor yağı azalmıştır, takviye yapılması lazım.. benden de geliyor ben alıştım.. bi 2 dk mekanik ses gelir, sonra kesilir.. motor yağı dibe çöktüğü için sübaplar biraz yağsız kalıyor, ondan ses yapıyor.. kimi araç sahibi kalın yağ kullanıyor, kimi katkı maddesi kullanıyor.. ben petrol ofisinin bu katkı maddesini kullandım, sesi kesti gayet memnun kaldım.. motor yağı azalınca ses yapar bunu belirtmek isterim, ayrıca LPG de kullanıyorsunuz belli bi miktar yağ yakıyordur, bu da normal ve makuldür

2- rolanti, motor soğukken yüksek olur, otomatik jikle var çünkü.. 2000 hatta 2500 lere çıkabilir ama motor soğuyunca 1-2 dk sonra eski haline gelir.. eğer boştayken motor titreme yapıyorsa rolanti ayarı yapılması lazım.. akış kontrol valfi rolanti sensöründe de sorun olabilir.. En önemlisi şarj dinamosundan da olabilir.. akşam farlar açıkken dalgalanma oluyor mu? yani farlar kısılıp kısılıp artıyor mu? klima için de rolantide iken devirin düşesi normal çünkü gücünü motordan alıyor

12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim araç 97 sonata ama bende de aynı şekilde oluyor.Vitesi N den D ye aldığımda titreme oluyor.Bu da ayağın fren pedalında olamasına rağmen vites eğer D de ise motor yinede yükte oluyor.Yükte olduğu zaman devir düşüyor.Yükten kurtuldumu yani N ye aldığında ya da devri yükselttiğinde titreme geçiyor.İlk çalışmada rolentinin yükselmesi normal (otomatik cikle nedeniyle) benim araçta termostattan cikleye giden bir su borusu var.Oraya yeterli ısıda su ulaştımı normal devire düşüyor.Senin aracın zannedersem boşta dururken hep devri yüksek.Onu ayarlat istersen.titremeyi geçirmek için D deyken rolentiyi titremeyecek şekilde ayarlarsan titreme geçer bu seferde N ye aldığında daha da yüksek oluyor.Ben N de düzgün ayarladım rolentiyi D de de titriyor artık böyle kullanıyorum.Kırmızı ışıkta N ye alıyorum.Bunun bir de yakıt avantajı var.Uzun kırmızı ışıklarda durmalarda N ye almak motoru yükten kurtaracağından yakıt tasarrufu yapıyor.Yani kısacası bu şekil kullanıyorum ben.Şimdi bir ustaya gitsem muhakkak masraf çıkacaktır.Çözüm olur mu o da ayrı bir konu tabi.
    Ben titreme hakkında ilgi vermeye çalıştım.İlk çalıştırmadaki mekanik ses hakkında herhangi bir fikrim yok.Koray2907 arkadaşımızın önerisini bir dene istersen.Belki titremede geçer.
    Bizim araçların yaşı gereği seste gelir titreşimde yapacak bir şey yok.:)Mesela benim araçta iptal edilmiş borular bile var neye yaradığını bile bilmiyom.Belki bendeki titreşimler bu sebepten.Ne olacak yaşlı olunca 2. el olunca orasını burasını kurcalanmış bende önceki kullananlar.
    Ben eğer bu titreşimin nedenini bulursam yada çözersem buraya yinede bilgi veririm.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Kasım 2014
    memo_58 bunu beğendi.
  13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu ne demek şimdi?

14. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Sensor soketlerinden biri yanlış takıldı belkide. Bir çok sebebi olabilir. İşinin ehli bir tamirciye gidin bilgisayara bağlayabiliyorsa bi bağlayıp baksın.otomatik şanzıman kullanmadım ama viteste olduğuna göre problem sorununuz şanzıman takozlarından da kaynaklanabilir.

sent from my Windows Phone using tapatalk

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Kasım 2014
  15. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güle güle o dataları bir usta sana büyük bir meblağ karşılığı oluştursun o zaman !!! Ne demek bu şimdi... ?

bykadir bunu beğendi.
  16. selcuk11

selcuk11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    arkadaslar 2011 1,5crdi team var 2.viteste çok fena silkeliyor neden yapar acaba aynı sıkıntıyı yaşayan varmı aranızda? sanayıye goturmeden once danışmak ıstedım sızlere?

17. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeş 20 yaşına yakın araba. üstelik peynir ekmek gibi satılmış bir nodel MC Motorundan soru sormadık.
    Ben leb demeden leblemi denmesini beklerdim. ama ne yazıkki bu sorun var ama kesin çözüm yok. Aylardır istanbulda çöp sokmadığım delik kalmadı. sanayiciler derdimi duyar duymaz ben anlamam şunagit . ona gidersin ben anlamam buna git. onada gidersin başka sanayiye yollar .orayada gideriz bizi mahalle içinde bi adrese yollar. onada gidersin tekrar ilk gittiğimiz yeri tarif edince . son çare hyundai servis olur. arkadaşın dediği doğru bir yerde. bu işi özel servise para vermeden anlamamız imkansız. arıza tespiti yaptırdım sadece 85tl ye hyundai de . arıza 3 noktada çıktı biri rolanti valfi ama o sorunu çözmedi , ardından 2 parçada sorun görüldü bunuda yazardım ama kızdım. yazmıyorum

18. basari08

basari08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    başar fırıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Çok teşekkürler . sıbap ayarı ve katkısını deniyecem

Bu Sayfayı Paylaş