Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yüksek devirde Motordan gelen conta sesi..

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda cya10 tarafından 2 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. cya10

cya10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cihan Bacaksız
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Selam Arkadaşlar,
    Bende 2007 model dizel getz var. 120 binde araç. Bir süredir dikkatimi çekiyor. Devirli kalkış ve vites değişiminde 2500-3000 devirde başlayıp, 3200-3500 devirde kesilen bir ses var araçta. Bu ses hani rüzgarlı havada, evin dış plastik doğramalarında ki contalarından gelen ötme sesi gibi bir şey.. Yakın zamanda bakımını yaptırdığımda ustaya dinlettim o sesi, turbo arıza sesi değil, turbo civarındaki contalardan birinde ince bir kaçak var ondan geliyor dedi.. söküp bakalım ama o bölge tehlikelidir dedi. sıcağa mağruz kalmasından dolayı Saplama falan kırılabiliyormuş. Yer dar olduğundan kırık saplamanın cıkartılması için bazen motor bile indirilebiliyormuş.. Riske girmek istemedim.. Piskolojik midir nedir sanki çekişten de düştü gibi veya gaz pedali tepkisi azaldı.. Hatta 100-110 km de sorun yok. biraz daha gaza basarsam arkamdaki aracın farı ile gece kontrol ediyorum. bayağı duman atıyor. bunların birbiri ile bir bağlantısı varmı bilmiyorum. Ama anlayan bir arkadaş fikir verirse sevinirim..

2. raper333

raper333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Veli Gezen
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım ben benzer bir sorunu citroen c3 ile yaşadım. sökmedik takmadık yer bırakmadık. Ama duman konusunda sana diyeceğim enjektör geri dönüş hortumlarını kontrol ettir.
    bu aracın mazotu tekrar tekrar yakmasını sağlayan bi sistem. Yani bu yüzden yapabilir duman olayı yoğunluğunu.Zaten hem aracın çok yakar hemde çekişten düşer bide egr valfini kontrol ettirebilirsin buda benzer üstlenmiş bi parça. mazot buharını tekrar motora gönderio. bu çalışmassa komple araç kaara duman atar. kolay gelsin.

Bu Sayfayı Paylaş