Bizzat müşterimizin yaşadığı olayı anlatacağım arkadaşlar Sizde Müşterimizde Ford Focus marka bir araç var adam namaz için camiye gider caminin hemen arka sokağına arabasını park eder namaz çıkışı arabasına binip çaıştırmak isteyince aracı çalışmaz o esnada yanına biri gelir Ford'tan ayrılma tamirciyim diye adam açar kaputu sağına soluna bakar bunun Eksantrik sensörü arzalı der hemen servise telefon çeker parçayı sipariş verir tabi araç sahibinde parça benim evime gelicek der gider 10dk sonra elinde bant küçük boş kutu ile arabanın başına gelir altına yatar parçayı değiştirdim diyip müşteriden 200 lira para alır ordan doğru bizim işyerimize gelerek böyle böyle der tabi arabanın altına yatınca ne görelim kablo daha önce kesilmiş bantlı şekilde duruyor tabi müşterimiz işin peşini bırakmayıp o civardaki bir apartmanın kamera kayıtlarına bakarak ustayım diyen şahısın adam namazdayken arabanın altına yatıp gittiğini görür ve müşteri aracının başına geldi sırada yine aynı kişinin onun yanına geldiğini görür ve kamera kayıtlarını alarak savcılığa başvurur adam gerçektende Ford'tan atılmış eski eleman olduğu ortaya çıkar Yani Arkadaşlar demem o ki insanlarda artık nasıl bir zihniyet varsa kimseye güvenmeyin yolda aracınız ile kaldığınız zaman yanınıza ustayım diye biri gelirse güvenmeyin ya güvendiğiniz ustanızı arayın veya servis çağırın.
ustalık.... eskindendi o işler... sözüm meclisten dışarı, bence piyasadaki işçilik çoğunlukla ciddi manada kötü ve teknikten uzak, tamamen kara düzen, insanlar dünya çapında teknik detayları biliyor yakından takip ediyor, artık devir kural kitap alet makine kullanmayı bilenlerin devri... insanların eli biraz daha iyi olsa lift yerleştirebilecek bir alan olsa emin olun çoğu insan gitmeyecek sanayiye de servise de... paylaşım için teşekkürşer...
Benim aklıma birde arabayı park ettiğimiz yerin güvenli olması gerekliliği durumu geldi. Ya uzun yola ailecek çıkılmış bir durum olsaydı? mesela adam kalkıp İzmirden Ankaraya gidiyor diyelim orada başına böyle bir iş geldi? Çekici bilmez usta bilmez uzak diyar sonuçta, biz olsak forum var hadi ama yabancı birisi olsa? Böyle durumlarda alarm işe yararmı acaba?
geçen yaz başka bi focusta denk geldi adam beni çağırdı araç çalışmıyor diye gittim aracın yanına araç 3 gündür yatıyormuş birde baktım sensörün kablosu çıkartılmış işin garibi soketin emniyeti var yani bir hayvanın yapabilceği iş değil sanırsam yine aynı şahıs gibi