Öncelikle herkeze Merhaba. Sorunum yolcu ve sürücü (ön) camlarının acılıp kapanırken çıkardığı ses. Ses çok az ve tahminim camın dıs kısmında içeri irşeyler birikmiş ve camı biraz çizmişler. Camı açıp kaparken dikkkatli dinlersem her seferinde biraz daha çiziyor. Bu sorunu en kısa sürede nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim ?
benim 2009 un fitillerinin içi çamur dolmuştu. camı tam indirip, arasına parmakla bez sokup sildim. çok çamur çıktı
En kolay yolu camlar tamamen açıkken dış tarafta kalan cam fitillerini güzelce silip temizlemek, güneşle iyice yanıp sertleşmişse değiştirmek.
Kompresör ile camın arasına hava püskürteceğim. Olmazsa dediğiniz gibi kapı döşemesini sökmek.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Kompresörle hava püskürtmek çok faydalı olmaz sanırım çünkü kirler süngerimsi yapıdaki fitile işlemişlerdir. Aynı dertten bende de var. Geçenlerde camlara film çektirdim camlar söküldüğünde elime bez alıp sileyim dedim. Aşırı özenmediğim halde beze çıkan kirler fotodaki gibi (2 foto 2 ayrı beze ait). Naçizane tavsiyem köpüklü bir bezle bastırarak bolca silin.