merhaba arkadaşlar 10 ay önce aldığım aracın arka yolcu kapısının olduğu yerden içeri aşırı derecede yok sesi alıyordu özellikle yağmurlu havalarda çok hissediliyordu her tarafını günlerce dinledim hep sanki kapı içinden geliyor gibiydi geçenlerde üşenmedim söktüm kapıyı birde ne göreyim aracı aldığımda arkalara amerikan film yaptırmıştım camcı arka sağ döşemeyi sökerken tornavidayı o içeriye toz girmesini engelleyen naylon benzeri maddeye saplayıp 3*3 delik açmış. Bende bu deliği izole bantla kapayıp yola teste çıktım baktımki ses sıfır. Aracı ilk aldığımdan beri bu araç ne kadar yol sesi alıyor böyle diyordum artık sıfır sessiz araca yeni kavuştum. Şimdi sizlere sormak istediğim bu naylon çok çok ince bir tabaka halinde yapıştırılmış. Bunu çıkarıp yerine aynı boyutta deri yada keçe benzeri bir madde ile kaplasak sizce yeteri kadar sesi dahada kesebilirmiyiz yorumlarınızı bekliyorum.
evet hemde çok etkili özellikle arka lastiğin yağtığı şapırtı sesini çok alıyordu acaba nasıl bir izolasyon malzemesi uygulanabilir ki?
hocam elim değimedi benimde hiç ama aklımda laminant parke döşenirken zemine bir şilte seriyorlarya ince beyaz renkli onunla kaplamayı düşünüyorum bende...
ziftli keçe https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif naylonu sökmeden üstünden uygularsanız iyi bir sonuc alır tahminimce.. Düzenleyen : Halil ŞAHİN