herkeze selam aracım dizel era 2007 bugun dikkatimi çekti arabayı alalı 2 hafta oldu yol bilgiyasarında yakıt tüketimi 6.4 L gözüküyor ve bu değer değişmiyor bi kere 6.3-6.2 L oldu bi daha hep 6.4 olarak gözüküyor bu gösterdiği ortalama yakıt tüketimi sanırım bunu anlık yakıt tüketimini çeviremezmiyim ?
Ortalama Yakıt Tüketimi değerinizi en güncel şekilde ölçebilmeniz için her benzin aldığınızda ortalama yakıt tüketimini sıfırlamanız gerekir.
sıfırlandığını bilmiyordum tesekkürler ama bunu anlık yatık tüketimini alamazmıyım aracım dizel bu arada
İyi Akşamlar dilerim. Elbette anlık tüketim değerini de alabilirisiniz. Gösterge panelinin yanındaki düğme ile ortalama tüketim değerini seçin ve daha sonra üzerine basılı tutarak sıfırlayın. Daha sonra okunan değerler yeni sıfırlamanıza kadar ortalama değer olacaktır. Ancak anlık değerler çok oynayabildiğinden (yokuş çıkarken veya soğuk kalkışta fazla yakıt tüketimi görebilirsiniz, yokuş aşağı gaz keserek indiğinizde de azalır)bir depo yakıt için ölçmekte fayda var. Bununla beraber anlık değerler size ekonomik kullanım için ipucu verebilir. Selamlar
k.bakmayın trip tusuyla sıfırladıktan sonra anlık yakıt tüketiminimi alcağım ?yoksa yine ortalamaya devam mı edecek tam anlamadım açıklarsanız sevinirim
Rica ederim Y. Emre Bey, Trip tuşuyla sıfırladıktan sonra ilk gördüğünüz sayı anlık tüketim değerinizdir. Daha sonra okuduklarınız da ortalama değerlerdir. Cihaz hesabı basit bir şekilde yapıyor: Siz sıfırladıktan sonra belirli bir süre (emin değilim ama 10 sn civarında) motora gönderilen benzin miktarı hacimsel olarak hassas olarak ölçülüyor ve bu arada gittiğiniz km de okunuyor. Sonra tüketilen litre değeri gidilen kilometreye bölünüyor ve 100 ile çarpılıyor. Cihaz bunu her 10 sn de bir yapıp size değeri bildiriyor. Mesele budur. Eğer hep anlık değer ölçmek isterseniz (aslında bu değer de 10 sn lik ortalamadır) durmadan trip tuşuna basıp tüketim değerini ölçün. Ama araba kullanırken bu sıfırlama işlemi sürüş güvenliğinizi etkileyebilir, düğme Getzde pekkullanışlı bir yere konmamış.Güvenli sürüşler ve iyi akşamlar dilerim.
benim arabada da acaba yol bilgisayarı mevcutmu bilmiyorum yol bilgisayarı nasıl çalışır http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/Tasit_Guvenlik/Yol_bilgisayari.htm Düzenleyen : engin_er