Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yol Bilgisayarının Gösterdiği Veriler Hk.

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda xanadu73 tarafından 10 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. xanadu73

xanadu73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Herkese Selam Arkadaşlar;

i30 1.6 CRDI VGT otomatik vites sahibiyim. Şu anda yarım depoya yakın yakıt var (yarımdan birazcık az) ve yol bilgisayarı 295km yol yapabileceğimi söylüyor. Depoyu ağzına kadar doldurtmuştum (ben kapaktan gördüm) ve şu ana değin bu yakıtla 422km yaptım.
    Sizce bu kadar gider mi, ne ölçüde gerçekçi?

Diğer bir konu da depoyu dörtte birin altına düşürme diye lakırdılar ediyorlar, bunun mantığını anlayamadım, siz ne dersiniz? Şahsen yukarıdakini test etmek için ışık yanana değin gitmek istiyorum zira benzinlik bana oldukça yakın (2 sokak yukarıda).

Esenlikler Dilerim..

2. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    valla bendede admira var. arabam tüplü ama arasıra benzinle gidiyorum. geçenlerde kalan yakıtla 190 km diyordu ve benzinle baya bir gezdim gene 190 km yazıyordu . pek fazla anlamadım. depoyu fazla bitirmek depo dibindeki pisliği çekmeye yol açar ama sizinki daha yeni. dizel arabalarda herkes depoyu fazla bitirme diyor. mazot pompasında soruna yol açıyormuş herhalde.

3. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mazot depoda doldukça bazı maddeler dibe çöküyor.çok dip çektirdiğinizde bu kalıntılar motora zarar veriyor.bende babamdan biliyom,her bakımda deponun altın daki tıpayı açtırıp depoyu temizletiyor:)=

4. Misafir

Misafir Guest

Bilgisayarın belirlediği rakam "o andaki ortalamaya" göredir, ortalama değiştikçe kalan mesafede ona göre değişir...

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi bendekş değişmiyor amaörneğin agresif kullandınız her 1km yol aldıgınızda1km düşüyorsa dikkat ederek kullandıgınızda 2km yol aldıgınızda 1km düşüyor..

6. Misafir

Misafir Guest

Yusuf'cum onun anlamı şudur, bilgisayar o ankadi ortalamanı alıp depoda kalan yakıta göre hesaplar, diyelimki deponda 20L yakıt var, eğer ortalaman 10L ise "200km daha gider" der, eğer ortalaman 5L ise bu sefer "400km daha gider" der..

7. xanadu73

xanadu73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

LPG takıldıktan sonra öyle olaylar olabiliyor hocam.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bugun bizimki biraz sapıttı.. ekranda pompa işareti yanıp sönüyor yani yakıt almamı istiyor ama uyarı ışıgı yanmıyor ve çeyrek depo mazot var..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. ender57

ender57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende yol blgsyrı 7 lt gösteriyor araç 115 hp teknik veriler daha az diyor ben normal kullandığımı düşünyorum neden fazla sadece ist içi kullanıyorum ondanmı acaba

10. yelken_07

yelken_07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence yol bilgisayarındaki verilere çok fazla bakmayın.çünkü aşırı bi tutarsızlık var.en güzel yakıt ölçme depoyu fulleyerek ölçmektir.

11. ender57

ender57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede en uygunu fullemek

Bu Sayfayı Paylaş