Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yol Bilgisayarı

'Getz Forum - Club' forumunda wildrain tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle selamlar. Önceki konuları okudum fakat yeterince tatmin olmadım

2006 getz 1.4 benzinli bir araç aldım.

daha 33000 km.

30 bin Bakımını da Uçar da yeniyaptırdım.

Benzin olarakta genelde yakınlığı açısından BP 95 oktan kursunsuz alıyoruz.

benzin almadan önce bilgi ekranında araç ile pompa resmi olan bölümde misal66 km gösteriyor. 20 liralık akaryakıt sonrası kontak açtıgımda bu rakam 150 ye kadar atıyor. 100m gittikten sonra 120 ye düşüyor.

Bazı arkadaşlarım o anki hızıma göre ayarlama yaptıgını söylüyor fakat düzeldiğinide yani yukarı cıktıgınıda hiç görmedim.

Artık ibreden ve km sayacından hesaplar yapmaya basladım.

Bu yol bilgisayarı bozukmudur yada değilmidir. Bozuk isede garanti kapsamında yapılabilirmi?

teşekkürler.

Düzenleyen : wildrain

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Örneğin sizin o andaki kullanım şartınıza göre menzil belirlenir.

3. Misafir

Misafir Guest

Genel olarak şöyle söyliyeyim....
    1 - O andaki tüketim değeri
    Aracınızın o anda 100km'de ne kadar yakıt tüketeceğini gösterir.

2 - Kaç km daha gider
    O andaki "ortalama tüketim" değerine göre deponuzdaki yakıtla ne kadar yol gideceğinizi gösterir, diyelim'ki deponuzda 20L yakıt var, eğer ortalama 10 gösteriyorsa bu20 / 10 x100 = 200km daha gidebilirsiniz, 8 gösteriyorsa 20 / 8 x 100 = 250km gidebilirsiniz gibi...yani kalan km o andaki yakıt tüketimine göre değişir.......

4. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki 2 viteste menzili belirliyor diyelim. bu yüzden çabuk bir oynama yapıyor. Buraya kadar normal karsılarım ancak uzun bir yola girsem ve vites gitgide artsa bu seferde menzili ayarlayarak artması gerekmiyormu ?

5. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bozuktur evet zaten çalışsa da bişey değişmez süs olsun diye koymuşlar sadce seyir halindeyken basılı tutup sildiğinizde o anki yaktığınız litreyi doğru gösteriyor ama 1 dakka sonra takılıp kalıyo ani değişiklikler yaparsanız değişiyo mesela rampa asağı dakiklarca ayagınızı gazdan çekince düşüyor...

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yol bilgi ekranından gerçek bir bilgi alamazsın.fakat sıfırladıktan sonra aracı hep aynı seyrinde kullanırsan orada gösterdiğinin aşağı yukarı aynısını yakmış olursun.(mesela benim denediğimde 100 km boyunca 3,3 3,8 arası gösterdi,aynı pompadan depoyu tekrar fulledim 4,1 litre mazot aldı ve 107 km)

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Pek işe yaramasada yine olması güzel bir özellik.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

8. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yol bilgisayarı demeye bin şahit. işim ytok basılı tutacam. abi yol bilgisayarı dedinmi saniye saniye gösterir verilerin tümünü. hiç mi görmedik ya yol bilgisayarı. züğürt tesellisi. var mı var işte idare

9. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    yanlışın var kardeş.donanım özelliklerindede yazdığı gibi;

eralar ortalama yakıt tüketimini gösterir,bide anlık yakıt tüketimini gösterenler var.ikisini birbirine karıştırmayın...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabada opelde vw de olduğu gibi bi standart yokki kimin de anlık tüketim var kiminde yok kiminde arka fren disk kiminde kampana kiminde 4 cam açma kapama ışıklı kiminde değil ne bilim

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    donanımlarını incelediysen aynen opel vw gibi birden çok donanım türü vardır.yol bilgi ekranı sadece select ve stylede vardır.tekrar yazayım anlık yakıt tüketimi yoktur,ortalama yakıt tüketimi vardır.arkalar ABSli olanların hiç birinde kampana değildir,bir ara öyle bir söylenti oldu ama böyle bişey yok.

Sadece ABS'siz modellerde kampanadır....

12. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yine de sınıfında güzel araba ben memnunum

13. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o anda kullanmış olduğun hız ve motor devriyle ilişkilendirilmiş sonuç.

14. himura

himura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende bu yol bilgisayarına kızdım biraz arkadaşlar kitapcıkta dısş hava sıcaklıgını gösterir diyor ama bende gözükmüyor. + menü olması lazım bende 3 menü var yani. Ama ortalama yakıtı göstermesi iyi bi özellik ne kadar doğru bilemem gerçi :). Benim arac lpg li ortalama 10 l gösteriyor. Dogrumudur bilmiyorum. Birdahaki lpg alısımda hesaplayacağım.

15. ufukyayla

ufukyayla Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında yol bilgisayarının ortalama tüketim ve anlık tüketim gösterebilmesi için ayrı bir donanıma ve ek elemana ihtiyaç yok. Sadece yazılım işi, çünkü yol bilgisayarı anlık tüketimi bilmeden ortalamayı hesaplayamaz. Ama maalesef Hyundai bu konulara pek dikkat etmiyor. Anlık durumu da gösterebilen bir yazılım yapsalar, versiyon güncelleştirme ile yazdırırız serviste olur biter. Yapmıyor ama adamlar.

Düzenleyen : ufukyayla

16. score

score Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o aldığın akaryakıtınn az miktarından kaynaklanıyo mesela odometre benzin istasyonunu gösterirken 20 liralık benzin al yine benzin istasyınunu gösteriyo ışık sönüyo ama benzin istasyonunu gözteriyorr.bunu başka bi forumda okumuştum inanmadım ve kendim denedim aynen dedğim gibi oldu.bir bozukluk söz konusu değil
    Düzenleyen : score

17. score

score Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sonradan attırma lpg den bahsediyosan lpg yi hesaplamaz yolbilgisayarı depodaki benzini hesaplar
    Düzenleyen : score

18. himura

himura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tabi neticede benzin için tasarlanmış bu bilgi ekranı. Ben hep lpg ile kullanıyorum orada okunan değer nasıl hesaplanıyor onumerak ediyorum doğrusu.

19. 5amet

5amet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben daha bilgi ekranı olayını çözemedim tam... dış sıcaklık falan gereksiz bence.... kalan yakıt ile gidilebilecek mesafe olarak ayarladım ama oradaki veriler ne kadar doğru bilmiyorum... anlamaya çalışıyorum, buradan okuduklarıma göre kullanışsız gibi duruyo.

20. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende yol bilgisayarı yok ve bir eksikliğini hissetmiyorum. Yakıtı da depoyu fulleyerek ölçüyorum, zaten yol bilgisayarı olsa bile bu şekilde ölçerdim..

Bu Sayfayı Paylaş