Arkadaşlar merhaba,forumda araştırma yaptım ama bu konu hakkına bir bilgi bulamadım veya ben göremedim. 2007 model otomatik 1.4 bir era aldım,lpg tüketimim 10.5 ancak yolbilgisayarımda 7 litre gösteryor.Forumda bazı arkadaşlar yüzde yirmi oranına yol bilgisayarındaki değerden daha fazla yakar diye yazmışlar ancak benim değerim bunu tutmuyor. Forumdaki yazılardan anladığm kadarıyla şehir içi yakıt tüketimi 10 litre civarında benim arabanın.Ancak şöyle bir durum var,ben aracımı çalıştırınca 10 km kullanıyorum evle iş arasında ve yol da öyle dur kalklı değil temiz bir yol ve benim yakıt tüketimim 10.5.Eski arabam peugeot 206 1.4 dizel di ve ben bu arabayla fabrika verisi 5.8 olan şehir içi yakıt tüketimini bu yolda 5 litre olarak yapmaktaydım. Aracımın bakımı yapılmıştır bu arada.Arkadaşlar beni bilgilendirirseniz sevinirim.
serdar hocam bişey sorucam size araç zengin veya fakir karışımda olduğu zaman bunu bizim anlayabilmemiz mümkünmü mesela sabahları benzinde düzensiz çalışma,gaz yememe ve devirde dalgalanma gibi belirtileri varmı
benim yol bil. 10-10.5 lt gösterirken lpg tüketimim 12 lt oluyor. 6.5-7 civarında da 8 lt civarı ölçüyorum.
Ben bu zengin fakir olayını bilemiyorum bunu açıklayabilirmisiniz lütfen.Benim arabamda lpg de yokuş yukarı giderkan bir yığılma oluyor ama düz yolda sorun yok.Ben aracı yeni aldığım için huyunada yeni alışıyorum.
teşekkür ederim önceki yazılarınızı okudum çok faydalı ve açıklayıcı bilgiler var. lpg sorunları için sanayiye gidenlerin kesinlikle baştan sona okuması gerekir
FORUMU İNCELİYORUM VE LPG SİSTEMİ HAKKINDA BAYA BİR BİLGİ SAHİBİ OLDUM BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN YAZAN HERKEZE TEŞEKKÜRLER. SERDAR BEY SİZE BİRŞEY SORACAĞIM,BENİM ARABADA BU ZENGİN KARIŞIMDA GİTMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN MEME UCUNUN ÖLCÜSÜ NE OLMALI VE BASINÇ AYARININ NE OLMASI GEREKİYOR? LPG KİTİM GASITALY MARKA. GEÇEN HAFTA GASITALY SERVİSİNDE ARABAYA AYAR YAPTIRDIM AMA YAKIT TÜKETİMİ DEĞİŞMEDİ.19 LİTRE LPG İLE 175 KM GİDİYORUM BUNDA BENZİN HARCAMASI HARİÇ TABİ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
ben yakalayamıyorum bu sabah 8 de esneler kartal arası gittim geldim hastal levent arası trafik vardı koprünün basında trafik vardı. donüştetede kavacıkta trafik vardı asagı yukarı 3 0dk trafikte kaldım yol bilgisayarımı evden cıakrken sıfırladım gittim geldim yolda hep trafikte dahil 5,3 5,7 arasında idi park ederken 6,2 ile park ettim 160 km yuol yaptım.
Aynı sıkıntı bendede var su kablo kitini aldıktan sonra değerli abilerime mudahele ettircem yol bilgisayarına göre yaksa uzun yolda 19 kurus yakmam lazım.
benimde aracım 1.4 era.. gasitaly kit takılı ve 100 kmde 11 lt civarı yakıyor.. aynen sabahları yığılma ve gaz yememe problemleri var.. bende bir kaç kez gasitaly de yar yaptırdım değişen bir şey olmadı..biri yardımcı olursa sevinirim..
Arkadaşlar lpg kablo kiti aldım ve geçen cumartesi aldığım arkadaş uzaktan erişim ile hen programın nasıl çaıştığını gösterdi hemde aravıma ayar yaptı.Program o kadar zor değil şimdiden belirteyim.satıcıda ilgili biri yılmadan sorduğum bütün sorulara cevap veri.İşden dolayı zamanım olmadığı için daha kullanamadım ancak bir ara kurcalayacağım. Sizlere bir sorum olacak,benim aracım 1.4 lpg otomatik era bu arac düz yolda lpg de giderken gazı köklediğimde çok atak ancak yokuşlarda yığılma yapıyor,belli bir devire geldikten sonra hızlanması iyi benim yıgılma yapıyor dediğim durum alt devirler ve düşük hızda ilk gidişte.Umarım anlatabilmişimdir sizlere.Sizce bu durum normalmidir.?