arkadaşlar 2009 model 1.4 getz çhy klm sahibiyim. daha önceden olmadığına emin olduğum bir konu başıma geldi acil yardımlarınızı bekliyorum. araba çalışırken trafikte durduğumda veya çalıştırdığım ama hareket etmediğim rölantide, benzin göstergesi sürekli olarak yükseliyor(hızlı bir şekilde değişiyor.) örneğin rölantide 6.4 lt/km gösterirken aniden 7'ye sonra 8.4'e sonra 15-16'ya kadar yükseliyor.(ne kadar çok beklersem o kadar yükseliyor yani.) daha önce başıma gelmemişti cmts araba çalışmadı boğulmasın diye bekledim 2-3 kere denedikten sonra çok yavaş devirli çalıştı ve problem ondan sonra başladı. sizce sorun yol bilgisayarında mı motorda mı? yani gerçekten araba o benzini yakıyor mu yoksa göstergede mi problem söz konusu? canım çok sıkıldı yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler arkadaşlar, kazasız sürüşler.
bu bizim aractada oluyor rolantide beklediğinde ortalama yakıt tüketim değeri artıyor...bana normal gelmişti...
Yusuf Bey miktar yükselme olması elbette kabul edilebilir fakat rölantide durduğu sürece sürekli yükselmesi normal değil, 1.5 senedir ilke kez başıma geldi. 10 dakika bekledim ve yakıt tüketimi 18 lt gösterdi. trafikte giderken normal değerlere yakın değerleri gösteriyor.durup dururken neden böyle bir problem oldu anlamadım, serdar bey'in dediği konuyu uygulayayım düzelmezse haftasonu servise götürürüm, bu arada benzer bir problemle karşılaşmış arkadaşların önerileri de bekliyorum.
aynı deger bendede mevcur..örnegin kısa bir yolculuktan sonra ort. tükatim 9lt ise rolantide bekledikce bu deger 15lt civarlarına kadar yukselebiliyor..ben normal karsılamıştım..
Bahsedilen yakıt değeri değişken olması normaldir ama durduğunuz yerde aşırı yükselme varsa bir yetkili servise göstermeniz gerekiyor. Motorunuzda muhtemelen bir sorun yoktur. Göstergeniz yada Şamandıranız muhtemel arızalıdır.