Selamın aleyküm. Yeni i20 2017model benzinli 1.4 otomatik arabamda benzin göstergesi 0kmye kadar kullandım. Ardından petrol ofisine girip 30lira benzin aldım. Ve km hala çizgi gösteriyor. Yükselmedi. Normalde 30lira alınca 20kmdeyse 120falan oluyordu. Tahmini 100km artırıyordu. Şuan çizgide kaldı göstermiyor. Bi bilgisi olan,başına gelen var mı? Teşekkkürler şimdiden.
Aleyküm Selam. Belli bir eşik değerine gelmesi gerekiyor göstermesi için. Daha önce bu eşik değerini sağladı ama bu defa sağlamadı. Bu belki yarım litre yakıt eksikliğine tekabül ediyordur. Veya araç stop edip bir süre sonra çalışınca zeminin eğimine göre belki tekrar gösterebilir. Ayrıca bunu yapmanızda sebebiniz özel değil ise öğrenebilir miyiz acaba? 2017 model yeni bir araca zarar veriyorsunuz farkında mısınız ? Benzin pompasının düzgün çalışması için genelde çeyrek depo yakıt olması tavsiye edilir. Belki deneme amaçlı yapıyorsunuz ama bence yapmayın, etmeyin. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Araç henüz yeni olduğu için depo içinde yılların tortusu olmadığından dipten pis tortu çekmesi olmaz ama yakıt aktarım sisteminde sorunlara yol açabilir. Genel olarak 1/4 depo benzin stoklu gezerseniz bir sorun yaşamazsınız , foruma hoş geldiniz aracınızı iyi günlerde kullanınız.
1. mesajında kendinle alakalı bir sorunu araçla ilişkilendirip kendi zeka seviyeni deşifre ettiğin için ayakta alkışlıyorum seni..
Bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim. Deneme amaçlı sonuna kadar kullandım. Fakat bundan sonra düzenli yakıt atacağım. Tavsileriniz için sağolun