Arkadaşlar merhaba size bir sorum olacak. 2005 dizel getzim var. Geçenlerde arabayı bir arkadaşıma verdim o da sagolsun 10 tl lik mazot almış. yol bilgi ekranı 20 tl den az alınan mazotu tanımıyor. yani manuel gösterge mazot var derken yol ekranı mazot yok gösteriyor. Daha öncede başıma geldi tam 3 ay sonrasında kendine gelmişti. Size sorum acaba yol bilgi ekranını kısa sürede nasıl düzeltebilirim. Yoksa yine 2 -3 ay beklemem mi gerekecek. bu arada daha önceden bilgi ekranını sıfırladım olmadı - depoyu fulledim olmadı - depoyu sonuna kadar bitirdim olmadı ama 3 ay sonra yavaş yavaş düzelmişti.
ilginç!!! öle bi durumun olmaması gerek ama matrixte mesela yol bilgi ekranında depodakı yakıtla gidilecek mesafesıfır olsada depoyu doldurunca anında düzelıyor...
Arkadaşım benim 2009 model de bile 70 km de kırmızı ışık yanıyor ve 20 km falan gittikten sonra 50 km yazması gerekirken ---- oluyor. Ve dediğin gibi 10 tl lik falan benzin aldığımda hala gösterge ----- durumunda kalıyor ama 30-40 tl lik benzin alınca normale biniyor. Depoyu fullediğin halde düzelmiyorsa yol bilgisayarını sırırlat serviste. O zaman düzelir...