Merhabalar Geçen hafta dik sayılabilecek Antalya-Korkuteli rampasının başlangıcında her zaman 4. Viteste bazende 5. Viteste rahatlıkla çıktığım yokuşu 3. Vitesle çıkmak zorunda kaldım. Turbo devreden çıktı. Yokuş bitip düzlüğe geldiğimde biraz rolantide çalıştırıp stop ettim. Tekrar çalıştırarak devam ettim. Turbo devreye girdi. Sonraki hafif yokuşlar da turbonun devrede olduğunu gördüm zaten. Bu gün tekrar aynı yokuş başlangıcında yine devreden çıktı. Yine düzlükte stop edip çalıştırarak devam ettim. Geçen hafta ile bu gün aynı yokuş başlangıcına kadar şehir içinde hiçbir sorun yaşamadım. Ta ki bu gün yine aynı yokuşa başlangıçta yine turbo devreden çıkana kadar. Acaba sadece çok dik yokuşlar da mı devreden çıkıyor anlamadım. Problem ne olabilir acaba. Geçen yılbaşı yeni motor yapıldı ve turbo da yeni orjinal garret takıldı. Normal yollarda ve hafif yokuşlarda problem yok ama dik yokuşta oluyor sadece ve stop edip çalıştığında düzeliyor. Konu ile ilgili fikri veya yorumu olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
merhaba, limp moda geçiyorsa turboyu pasifize eder. arıza geçmişini taratmalısınız. genelde egr sıkışma sorunu olunca bunu yapar.
daha eskilerde de aktif. bosch beyinlerde bu mod 2000 sonrası tüm versiyonlarda var. siz arıza kayıtlarınızı taratmalısınız.