İyi forumlar arkadaşlar. 1.3 Multijet aracımda dik rampada. 3 veya 4 viteste hızımı kesince 2000 de evir altına inince aynı viteste gaza yüklenince. Yüksek vites ve Devir düşük oludugunda kayış sesi geliyor. Ama vites ufaltinca öyle bir ses yok. Dizel acemisiyim açıkçası. Normal birseymi. V kayışını 4000 km önce. Değiştirdim kayış gergin gevşek değil.
Yaşadığınız probleme istinaden demiştir.Aynı sorunu dün ben yaşadım,v kayışı gergimden ses geliyordu,balans yapan kasnaklardan dolayı da 2000 km önce taktırdığım kayış kopma noktasına gelmiş.2000 devir ve altında ötme yapıyordu,bunları değişince düzeldi fakat ilk çalıştırmada feci bir kayış viyaklaması gelmeye başladı,bu seferde üst gergi dağılmış değiştirince problem giderildi.Yani kayış yeni değiştiyse gergilere bakmakta fayda var.
Eyvallah teşekkürler. Sanayi gitmek ölüm geliyor artık bana. Gidip baktirmakta fayda var. Dediğiniz gibi.
Sorunu 2 sene sonra çözdüm . Takılan v kayısı dandik olunca siyiriyormus. Yeni bosch marka kayış takılınca ses mes kalmadı yokuşta. Not: eyt emekli olunca istanbulu terketip Kırklareli ne yerleştim burda ev yaptirma telaşı falan derken foruma internete sosyal medya ile hiç ilgilenemedim o yüzden forumdan cok uzaklaştım. Mürsele selamlar.
Emekliliğiniz ,yeni yerleşim yeriniz ve mekanınız hayırlı olsun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi