Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yokuşta Bayılma Ve Benzinde Gaz Kesme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda iki ekmek bi maltepe tarafından 5 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. iki ekmek bi maltepe

iki ekmek bi maltepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cevher Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba arkadaşlar,
    4 ay önce bi corolla aldım. her haftasonum sanayide geçiyor.. artık bu cumartesi ankaraya bi getirip gösterecem. çok maliyet çıkarsa da satmayı düşünüyorum artık. :(

öncelikle araç 98 model 1.3 karbüratörlü ve 210.000 de

aracın baskı balatayı yeni değiştim(aisin)
    bujiler yeni değişti(ngk)
    ön takım bakımları yapıldı arızalı parçalar değişti
    hava filtresi yeni değişti
    iki kez farklı yerden lpg ayarı yapıldı
    motor yağı değişti
    egzoz çıkma egzozla değişti

şimdi sorunu anlatmak gerekirse, sürüş esnasında 50-60 km/h veya daha yüksek hızlarda giderken boşa aldığımda devir stop edecek kadar düşüyor. araba 4-5 saniye titreyip(stop edecek gibi oluyor) sonra nefes almaya başlıyor.. lpg ayarı esnasında rölantı yükselttik ancak sorun çözülmedi.

ikinci olarak k.kale- ankara arası yolculuk yapmam gerektiğinde elmadağ'ı çıkarken 2. 3. vitese düşüyorum. 3. viteste hızlanmıyor mesela.. ancak benzinde elmadağı çıkmayı denemedim. düz yolda bir nebze seri..

bir diğer problem de, benzinde kullanırken aniden gazı köklediğimde iki saniye kadar gaz kesiliyor, yani araba tekliyor.. ama sadece bir kez tekliyor.. kesip iki üç saniye sonra vermeye başlıyor.. aynı sorunu lpgde de yapıyordu. bujileri değişince lpg de yapmayı kesti.. ama benzinde halen devam ediyor..

iki kez lpg ayarı yaptırdım. ilkinde usta cihaza bağladı. biri hariç bütün değerler yeşil yandı. usta ayar yaptıktan sonra neredeyse hepsi kırmızı yandı monitöründeki.. ama araba baya serileşti. ancak şehir içinde 1.3 araba 25-30 kuruş arası yakmaya başladı. ikinci kez başka bir lpgciye gittim. o çok bi ayar yapmadı zaten ayarlı olduğu için ama yakıt düştü.. düştü dediğim uzun yolda 18 kuruş yaktı. o da buralarda lpg 1.89... millet 2.30 2.40'a lpg alıp 18 kuruş yakıyor..

bir de egzoz değişti.. o da aklımda soru işareti olarak kaldı. çarpılmış olabilirim. egzozdan ses geliyordu aşırı titrediği için(rölant düşme probleminden) egzozcu bu kopmuş dedi(oysa kopan bi yeri yok bağırma falan da yapmıyor) yenisi 250 tl falan dedi. çıkma var mı dedik.. 75tl ye var bi tane dedi. onu taktık..

kırıkkalede anlayan usta yok.. gösterdiğim bütün ustalar araç çok temiz diyor. ama problemlerden bahsedince de öyle olmaması lazım diyorlar. biri karbüratörcüye yönlendiriyor.. biri lpg ciye.. biri boğaz kelebeği diyor, biri ateşleme aksamı, biri lpg aksamı, biri karbüratör.. sonunda cumartesi ankarada bi ustaya gösterme kararı aldım.. sorun ne olabilir? ve ankarada tavsiye edeceğiniz usta var mı?

Bu Sayfayı Paylaş