Aynen araç belli bir eğimde durduğu zaman ayağınızı frenden çektikten 5-6 sn daha aracı frende tutuyor bu süre de gaza basma süresi olarak hesaplanmış. Tamamen yazılımsal beyinle alakalı durum yani aslında iyi değil bence eğime göre devreye girmesi girmediği yerde araç geriye kaçacak.
Öncelikle Aramıza Hoş Geldibiz. Konular açmak yerine Forum da arama yaparsanız aklınızda ki tüm sorulara çevap bulabilirsiniz. Ayrıca büyük harf kullanmıyoruz.
Senide yakalamışken ben sorayım . Nasıl alışabildin mi arabaya , debriyaja ? Baya tuhaf geliyor halen bana . Bazen tatlı meyillerde kalkışta dahi çok gaz istiyor , yoksa silkeliyor hafiften .
Alıştım alıştım ama şanzıman biraz daha rodaj istiyor sanırım hala biraz sertlik var viteste. Aynen kalkerken baya gaz istiyor ben de fark ettim motorun küçüklüğüne ve yeni alışma süresinde olduğuna bağlıyorum abi. Sen naptın.
Anlattığım mevzu haricinde geri vitese alışmam biraz zaman aldı . Hızlı manevralara gelmiyor cartlıyor direk. Efendi efendi durup beklemek sonra vites takmak istiyor . Bazen yine geçmiyor , çift debriyaj istiyor.
Aynen abi benim de geçmiyor bazen tam oturmuyor iki kez debriyaj yapıyorum oturmamasina rağmen yine geriye takınca ikaz veriyor ama onu çözemedim
bir şey yapmanıza gerek yok arkadaşların dediği gibi otomatik devreye giren bir özellik bu kimi araçta 3 sn kimisinde 5 kimisinde 6-7 kimisinde 10 sn civarı bu değişkenlik şanzımanın durumuna göre yağın durumuna göre değişkenlik gösteriyor kendi aracım çok şükür yaşlı olmasına rağmen şanzıman saat gibi hiç kaçırma yok en dik yokuşta bile ...sadece yağ değişimini yaptığımda bir süre kadar geri kaçırmalar oldu 2 hafta içinde eskisindende iyi oldu .