Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yokuş belası

'Sohbet' forumunda camouflage tarafından 19 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. camouflage

camouflage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadşlar iyi akşamlar bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum.cevaplarsanız sevinirim.. ben 1 yıllık bır acemı olarak acemı demıyımde tecrubesı az biri olarak yokuşta kalkma sorunum falan yok ama..sizden iki şekilde yardım istiyorum . 1. Bursa'da oturuyorum. Namazgah'ı bilenler vardır belki.yokuş ve sokakları dar bir semt. paralel park bir sorun daracık sokaklara ıkı yonede park ediliyor.paralel park yaparken (daha doğrusu yapamazken) korkuyorum arabanın ucu diğer arabalara değecek diye nasıl park etmeliyim. 2. bu bela semtte bugun basıma geldı arabam dizel 2008 getz 1.5.. kar yagmıstı ve kar erımıs yokus ısaktı ve hava soguk arabayı belkı ıstmadan sokaktan cıktım saga dönustekı dik yokusu tırmanırken araba stop ettı.calıstrdım sonra patınaj yaptı ama cok korktum burada hatam var muhakkak. ısıtmak mı gerekıyor arabayı 1.vıteste gıdıyordum sorun nedır ıkı sorumada cevap verırsenız sevınırm . hızlı yazdım ımla hataları ıcın kusurabamayın. ıy geceler.

2. camouflage

camouflage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cevaplarsanız sevınırım

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    öncelikle aramıza hoşgeldiniz, acele etmenize gerek yok, bazen günler sonra bile sorunuza cevaplar gelebilir, arkadaşlar mutlaka ilgilenecektir
    bursada yaşayan biri olarak, dar sokakları ve rampaları iyi bilirim
    benim oturduğum yerdede sokaklar dar ve aynaları değdiriyorum bazen, buralarda park yapmak zamanla alışabileceğiniz birşey, rampalara park ediyorsanız aracın önünü aşağı doğru vermek daha iyi olabilir, park sensörü taktırabilirsiniz,
    rampa çıkma olayına gelince, soğuk havalarda aracı biraz ısıtın, yerinde 1-2 dakika çalışsın, ondan sonra hareket edin ve hemen araca fazla yüklenmeyin, zaten motoru güçlü olduğundan, ıslak zeminde çok kolay patinaj çekecektir, benim benzinli era bile ıslak zeminde acayip patinaj yapabiliyor, fazla gaza yüklenmemek lazım

Düzenleyen : Coşkun Özcan

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    eger iki arac arasına girmekten bahsediyordanız teknik olarak durum su..arasında gireceğiniz araclardan öndekinin aranızda 50-60cm mesafe kalacak şekilde yanına yanasın..aracınızın arka kapısının bitiş çizgisi yanınızdaki aracın arka tamponunun hizasına gelsin..daha sonra direksiyonu çevirip aracınızla 30derecelik açı oluşturarak geri gelin taki aracınızın ön kapısının baslangıç yeri diğer aracın arka tamponuna gelene kadar daha sonra direksiyonu diğer tarafa cevirip geri gelip parkınızı tamamlayın..

5. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yokuşta parketmek keşke sadece acemilerin sorunu olsa...hele ki dik sayılabilecek bir yokuşsa..yukarda arkadaşın yazdığı gibi park sensörü yardımcı olabilir...ayrıca el freninizin sağlamlığı ve sizin panik yapmamanız da sorununuza yardımcı olacaktır...ne hata yapıyorsak panik ve korkudan yapıyoruz

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İlk Olarak Yapacağınız Şey Dubalarla Boş Bir Yerde Dar Mesafe Yapıp Aracınızın Burnunun Tam Olarak Nereye Geldiğini Öğrenmektir..Eğer Bunu Yaparsanız Aracın Burnunu Hesaplayabilirseniz Giremeyeceğiniz Parkedemeyeceğiniz Yer Kalmaz(Sığdığı Sürece)

7. camouflage

camouflage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2. sorumu da cevaplarsanız sevınırım arkadslar.

8. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    yanaşırken farları da açabilirsiniz mesafe yakınlaştıkça farlar belli oluyo

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    korkulacak bişey yok..yokuş yukarı oldugunuzdan agırlık arkaya doğru basmış..zemininde ıslak olması ve gazada biraz fazla bastıysanız patinaj yapmanız çok normal..daha agır kalkarsanız bu ihtimal zayıflayacaktır..tepkileri ölçmek için belli bir müddet el freni ile kalkış yapmanız faydalı olacaktır..

acele etmeyin..acele paniği beraberinde getirir buda üzücü sonuclara neden olabilir..sakin bir kullanım dileğiyle...

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    abi burda eklemek istiyorum araçlar önden çekişli oldugu için geri çıkmaları biraz sorunlu oluyor imkan varsa araçın önünü yukarı dogru verip öyle geri gelse daha kolay olur diyorum :)

rampa çıkarken 3 dakika ısıtmak araç için çok daha iyi olur

Bu Sayfayı Paylaş