Araç düz yolda giderken D1'den D2'ye en ufak bir vuruntu ya da vites geçişinde hissettirme yok ama yokuş aşağı giderken dur-kalk trafikte frenden ayağımı çektiğimde bariz şekilde sanki bir sorun varmış gibi küt diye geçiyor vites. diğer üst vites geçişlerinde hiçbir sıkıntı yok, ne yokuşta, ne düz yolda. sadece yokuş aşağı D1'den D2'ye geçişte bu oluyor.
sadece büyütürken mi yapıyor ? yazılımsal bir durum olabilir , aku bitmesi , yada takviye çalıştırma vs gibi birşey yaşadınızmı ?
Araçta şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Sadece D1'den D2'ye geçerken yapıyor. Diğer vites geçişlerinde en ufak bir hissetme bile olmuyor. Vites küçültürken de trafiğin düzensiz akışından dolayı bazen çok hafif vuruntu yapıyor ( yani trafik tam hızlanmışken birden duruyor, o sırada da vites daha yeni bir üste geçmişken frene bastığım için araç yığılma yapıyor doğal olarak, bunu kusurdan saymamak lazım aslında)
doğru anladıysam bu bahsettiğiniz normal olabilir sakin hareketten ani bir duruş vs yapıldığında kafası karıştığından yapıyordur diye düşünüyorum genede bi kontrol ettirin ama ben sorun çıkıcağını düşünmüyorum
7-8 ay önce benim de 2017 i20 'de yokuş aşağı inerken 2'den 3'e geçerken silkeleme oluyordu. Servise götürmüştüm bir sorun yok demiştiler. Sonra da olmadı hiç.