Arkadaslar aracim 2005 elantra. Lpg.li. 92bin km. Ve triger falan değişti. Sorunum ise şu. Araçta 5 yada 6 ay önce ara ara uğultu geliyordu ve gaza hafif basınca yada çekince kesiliyordu. Ancak şimdilerde ses gelince gaza basınca hatta 5000 devir yapinca bile ses motordan bağımsız olarak artmaya devam ediyor. Ses sanki açık hava filtresi sesi gibi. İşin enteresan tarafı aracı kenara çekip vitesi boşa alıp rolantide gaza basinca da çıkıyo. Yani lastik yada yururden kaynaklanmiyor. Ses gün geçtikçe arttığı için killandim. Bu ses yaz kış yağmur çamur hep var. Hava akış metre yüzünden dediler ama devirde sallanma yok. Lutfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim
Hocam acaba gaz pedalı kaynaklı yani halatta veya pedalda bir hareket zorluğu olmasın o zaman istemeden gaz vermeye devam edecektir , bir kaç yıl önce ex aracım astrada yaşamıştım benzer bir durumu. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Yok hocam gaz pedalı pamuk gibi. Zorlanma yok. Dediğim gibi . Ancak bugün orta susturucu yada Konvektör tarafından gaza basınca tok bi ses geliyo. Eğilip dinleyince bariz belli oluyo. Olmazsa pazartesi bi egsoza baktiricam
Yok triger 60 binde değişti ses 80 binden sonra basladi. Bugün arabanin altinda egsozdan kacirma sesi duydum. Konvektör dağılmış ve arada ses yapiyor olabilirmi
Bugün açık bi egsozcu buldum orta susturucunun her iki bağlantısının kırılmış olduğunu gördük. Klasik kaynakla tamir etti ve o ses 5 yada 6 km sonra komple kesildi. Yarinda Konvektör için tekrar bakacağız. Şimdilik ses kesildi. Gelişmelerden ayrıca bilgi veririm.
Arkadaslar yardımlarınız için teşekkür ederim sorun bulundu ve çözüldü. Bu sesi sadece lpg de çalışırken yaptığı tespit edildi. Sonra sorunun lpg beyninde yogusma bölümünde olduğu anlaşıldı. Lpg tartarini markaydi. Orijinal 500 yerli 380 dediler. Bende araya araya 150 tlye hallettim. Şimdi 180 e kadar bastim tik yok. Düşük devirde falan sessiz. Böyle bir sorunla karsilasanlar için faydam olursa ne mutlu bana.