arkadaşlar karterinde yoğun bir yağ olan benzinli bir aracın motorunu temizlemek istiyorum... zift gibi yapışmış bol yağlı motoru mazot ile temizleyeceğim.Ama daha etkili yağı uğraşmadan çözüp atacak başka bir ürünn önerisi olan varmı?
Öyle bir lekede işe yarar mı bilmem ama meguiars ın böcek/katran/zift temizleme sıvısı var. İşine yarayabilir... Aracın kapılarına sıçrayan zift lekelerini, tampon ve ön kısımdaki böcek ölülerini çıkarıyor...
biraz daha güçlü bişey olmalı...o tür spreyler motor kısmında pek iş görmüyor başka bir araçta denemiştim.
Motor Dis temisligi ise Atas est ile temizleyin. Ama tazikli su sart. HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi
tazikli su var,ama mazot ve gazyağı dışında daha iyi iş görebilecek yağı akıtacak bir malzeme arıyorum...atas est araştıracağım... Yağ çözücü kullanmakta istemiyorum kablolara veya boyalara zarar verir diye.
ben de atas est yi motor temizliğinde bolca kullanırım. est+fırça ile ulaşabildiğiniz yerleri fırçalayın yağı yumuşasın sonra basınçlı suyla yıkarsınız. aşırı katılaşmış yerler varsa aynı işlemi tekrar uygulayın. atas est nette erdem boyada mevcut, sağlam satıcıdır 6 tl kargo ödersiniz.
atas est kullanırken dikkat edelim başka bir plastik yere damlatırsak kaldırıyor boyasını ne var ne yok (internetten okuduğum kadarıyla). Doğrumudur?
est yi 1 birim est+ 3 birim su yapıp motora, 1/5 yapıp jantlara 2 yıldır kullanıyorum. boyayı kaldırsa jantları 40 kere heba etmişti. kim yazdıysa fazla sallamış. boyaya zarar vermeyen bir ürün altındaki plastiği nasıl kaldırıyor onu da anlamadım. anlamakta da güçlük çektim alıntıyı.