Arkadaşlar merhaba az önce bişey oldu ampüller patladı bomba gibi.bilgisayar tv felen fişteydi hiçbiri çalışmıyor ne olmuş olabilir tv yeni almıştık lg marka garantiye girer mi var mı bilgisi olan.
Geçmiş olsun.Evinizin sigortasının atması ve koruması gerekiyordu.Sigorta kutunuzun hassasiyeti iyi değil demek.
İşin kötü tarafı elektrik kaynaklı bozulmalar garantiye genelde girmiyor onun için ben her yere akım korumalı prizler aldım.Özellikle adamlar led tv alırken söylemişlerdi, voltaj kaynaklı problemler garantiye girmez diye.Tekrar çok geçmiş olsun.
Sadece sizin evinizde mi oldu yoksa diğer komşularınızda da oldu mu.? Öncesinde elektrik kesintisi var mıydı.? eğer çalışma filan varsa anlık olarak kabloların yanlış bağlanmasından filan yüksek voltaj verebiliyorlar. garantiye girmez ama zarar büyükse elektrik dağıtım şirketinden tahsil etmeyi deneyin.
Elektrik prizlerini kontrol edin. Voltaj değişimi yüzünden hepsinin bozulması mümkün değil. Prizlerin sigortası farklıdır. Onu da kontrol edin.
Kaçak akım rolesi yoksa hemen atmaz yeni yasaya göre evlere bile takılması gerekiyor en ufak birşeyde atar o sigorta normal sigortalar bazen yanan kadar atmiyor malesef GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anlattiginiz şey tüm cihazlarinizin bozulmasından çok evinizin elektrik tesisatının yanmış olmasından gibi gorunuyor. Bir elektrik tesisatçısı kontrol etse daha iyi olur. Tüm cihazlar voltajdan aynı anda gitmez. Tesisat sorunu bence.
kaçak akım rölemiz var tüm cihazlar gitmemiş kontrol ettim.pc çalışıyor.lg led tv gitti modem gitti.telefon gitti.bunların masrafını kim karşılıcak şimdi olay bizemi patlar yoksa.
Bu yaşanan elektrik sıkıntısı sadece sizin dairedemi yaşandı onu merak ettim... Bazen yıldırım düşme sonucu bizdede böyle oluyor fakat elektrik sayacının orada yani bina girişinde akım roleli sigorta var direk ordan atıyor sigorta aynı akım rolesinden ev içindeki sigorta kutusunda da var ama ana sigorta devreye girdiği için ev içerisindeki ne gerek bile kalmıyor... Kısacası o sigortaların böyle bir yüksek gerilimde kesinlikle atması lazımdı bence bir elektrikçi çağırıp kontrol ettirin İkincisi ise en kısa sürede güvenilir mağazalardan akım roleli sigorta alıp sigortaları değiştirin sahte üretim çok var
Pc nin bozulmama sebebi pclerde akim önleyici vardır, dairenizin elektrik tesisatında sorun var gibi, apartmaninizda topraklama da olmayabilir
Sıfır ev aldın mı? İlk önce elektrik su tesisatını komple elden geçireceksin. Malzemenin en dandiği en çöpten olanı kullanılır sonra vatandaş eve alır orasına burasına harcamak ile ömrü geçer. Bu zamana kadar sıfır ev alıp da sigorta kutusu dağılmayan kaç hane sahibi var? Bu zamana kadar sıfır ev alıp da tuvalet musluğu elinde kalmayan kaç ev sahibi var? Bunları es geçmemek gerek. Diğer bir konu da evinizi her zaman sigorta yaptırın. Sel elektrik akımlarından falandan filandan doğacak tüm zararların belli kısmı karşılanır. Bunu da her zaman dikkat edin. Ya değilse ülke de neyin? Ne zaman olacağı belli olmaz. Bu konu da olduğu gibi. Aman sen şimdi elektrik firmasını mahkemeye filan verme sonra elektrik firması senin eşyalarının parasını yeminle bizden alır (MAHKEME KARARI İLE KAYIP KAÇAK BEDELLERİNİ ALINMASI DURUMUN DA ÖDENEN TUTAR DİĞER FATURA ABONELERİ ARASINDA PAY EDİLMESİ )